LEGATOV TONČEK, MIRO CERAR, TEŠ6 in 100 dni VLADAVINE ETIKE

(Mi ništa ne obečavamo i to ispunjavamo, a najvažnije je, da to proučavamo)

 Uvod     

V zgodovini Slovenije po spektakularnem obisku etiopskega cesarja Haile Selassija (alias Legatovega Tončka iz Lesc pri Radovljici) v Bohinju 20.10.1935 - ni bilo pomembnejšega lovskega dosežka – natega ljudstva, v mirnem času. Več o tem na: http://www.gore-ljudje.net/novosti/60014/

Legatov Tonček današnjega dne je Miro Cerar, ki misli, da je Cesar. Tonček je vedel da to ni, Bohinjci pa ne, dokler mu ni odpadla  brada. Danes Miro, ki je golobrad, misli, da je, Slovenci pa še čakamo, da mu zraste brada.  

Jedro

      Miru Cerarju pa je letos uspelo nekaj podobnega, čeprav se je zdelo nemogoče – julija leta 2014 je izvensodno – s sodno pomočjo, v neenakopravnem boju, ustrelil  privezanega medveda. Kdo je medveda privezal je znano, saj je dobro obveščeni novinar A. Lucu  leta 2008 to izrecno napovedal in poimensko poudaril avtorja. Ta naj bi  bil sam Milan K(učan) - Plavi. Njegov veliki pok  že 6 let odmeva ne le po vsej Sloveniji pač pa po vsej Evropi, skoraj do severnega tečaja zemeljske oble. Ampak posledice je čutiti le v Sloveniji. Končni rezultat tega poka je bil viden 13. julija 2014 ob 22 h.   

        Zgodba o izvensodni usmrtitvi  privezanega medveda je sicer znana iz časa diktatorja Tita, ko smo kar naprej proslavljali nove in nove »lovske« volilne dosežke. Zato je pravi anahronizem, da leta 2014 po Ljubljani in Sloveniji predstavniki poštenega (zaved-e-nega)  ljudstva Slovenije z 200 decibeli na glas kričijo: »dol s Kučan-Cerarjevo totatlitarno, neokuministično, neoliberalistično mafijo«. To je, če drugega ne, nespodobno,  neolikano in krivično. Poleg tega pa za povrh nekateri posvečeni državljani izganjajo hudiča iz Vrhovnega sodišča in njegovega predsednika Branka Masleše, kot tudi njegovega dobavitelja žive sile Zvonka Fišerja. No, tudi pošteno ljudstvo se včasih zmoti, čeprav ima načeloma zmeraj prav, vsekakor pa ima  vedno pred-zadnjo besedo.

        Prav ima tudi Miro Cerar, ki  se ne da in se ne da. Kot svoj največji dosežek po 100 dneh »vladanja« je namreč pravkar  razglasil – vsem pomislekom navkljub, politično stabilnost v državi. Dosežek je iz žabje perspektive velikanski. Pomembno pa je omeniti še nekaj: ob letošnji podelitvi lovskega priznanja so lovci Cerarju poklonili zračno puško za streljanje vrabcev, kajti bati se je, da bi Miro vendarle ustrelil kakšno neprivezano zaščiteno divjo žival. Za streljanje kozlov, ki so se v Sloveniji letos močno razmnožili, bo tudi šibrovka zadoščala. S šibrovko se bo v 1 letu, kot beremo,  Cerar spravil celo nad TEŠ6. Zato prek sodnega sveta že potekajo »potrebne« kadrovske spremembe na Celjskem okrožnem sodišču. Odvetnica Uroša Rotnika v primeru TEŠ6 bo postal sodnica.

        Sicer pa kot je rekel nekoč tovariš Tito: treba se je prilagoditi situaciji in širokim ljudskim množicam. Ta način je mnogo bolj etičen od sodniške in medijske kampanje za pravo stvar, ki je bila uporabljena  v velikem poku. Tako pok ne pride več v poštev, kajti izkazalo se je, da je tarča – J. J., gladko preživel, celo okrepil se je. Skratka – velikega poka v letu 2015, ne bo več, bo pa več manjših pokov – tudi sodniških. Na razpolago je točno 365 dni v novem letu. Slovenci smo potrpežljiv narod in smo pripravljeni počakati in seveda prisluhniti. Odpuščati pa ne zmoremo več. Predlagam, da se v korist skrajšanja postopka tožilska in sodniška funkcija združita v - »Kadija tuži, kadija sudi« ! Potem bo oblast enovita in spoštovanja vredna sama od sebe in Cerarju, kot letos, ne bo več treba apelirati-prositi ljudstva za spoštovanje. Tako bo dragi Miro dočakal 1000, ne samo sto dni vladavine etike  ampak najmanj 2 mandata in ljudstvo ne bo več kričalo: »Cerarjeva etika, narodova jetika !« .  

        Legatov Tonček iz Lesc je bil šaljivec nacionalnih razsežnosti. Cerar pa se ne šali. Še naprej misli, da je zmagal v pošteni tekmi, čeprav so mu - odličen volilni rezultat - odstrel privezanega medveda,  pripravili drugi. Če bi bil Miro športnik, kot je bil njegov oče, bi zahteval razveljavitev tekme. S tem bi premagal svojega delodajalca in bi postal svoboden človek. Žal nam je usojeno, da nam večinoma vladajo nesvobodni ljudje.    

Zaključek

Vsak narod ima tako vlado kot si jo zasluži, ta vlada ima narod, kakršnega si ne zasluži !

Srečno in do ljudske oblasti ne-boječo držo v  letu 2015  Vam želim in Vam zanjo čestitam

 

 Vili Kovačič,   državljan K.  

Hrvatje imajo odličen rek za take primere:

MI NIŠTA NE OBEČAVAMO i TO ISPUNJAVAMO ! 

Miro cerar dodaja: i mi to proučavamo !