NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Sojenje Jankoviću zaradi volilne goljufije v Ljubljani
Trije predlogi za pravnika leta!
Poziv ustavnemu sodniku Accettu naj odstopi!
Kot neposredni oškodovanec zaradi pristranskosti sodnika Mateja Acceta v zadevi 2TIR, bom vložil tožbo proti Accettu in US.
PROTESTNO in OPOZORILNO pismo OVSE, Evropskemu svetu, Beneški KOMISIJI in GRECU.
TISKOVNA KONFERENCA: zakaj je Ustavno sodišče odločalo pristransko!
Sodnica Petra Stanonik Bošnjak: Pravosodni izpit ni neposredno povezan z opravljanjem sodniške funkcije
Kdo so ljudje, ki nam delijo pravico?
ADMINI IN ČLANI STRANI
Vili Kovačič - Lastnik
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

TISKOVNA KONFERENCA: zakaj je Ustavno sodišče odločalo pristransko!

Vili Kovačič
18.10.2019 12:30 (pred 18 urami)

Predmet razprave je: ZAKAJ je US večinsko odločilo PRISTRANSKO !

Izhodiščna trditev je naslednja!

Cerar se lahko močno zahvali svojim prijateljem na Ustavnem sodišču – posebno še dr. Accetu, da so mu pomagali preprečiti referendumsko odločanje sočasno z volitvami. Tako so preprečili Kovačiču, da bi dosegel zavrnitveni kvorum. In to ne glede na to, da je dr. Acceto skupaj v bloku z vsemi sodniki (na kar se sklicuje Krivic) glasoval za razveljavitev referenduma, torej takrat ko je bilo 9:0.

V datumskem sporu pa je izrazito podprl Vlado, kar mnogi komentatorji namerno ali nenamerno nočejo videti ! Prezrejo pa ob tem izhodiščno postavko Cerarjeve vlade »DO TEGA REFERENDUNA NE SME PRITI« !

Če pa že do njega pride, mu je treba odvzeti pravnomočnost – realni učinek. Kar se je zgodilo po ponovitvi referenduma in se tako Cerarjeva buldožerska politika z A.B. nadaljuje. 

 
				Slika ima politično korektno sporočilo.			Slika ima politično korektno sporočilo.

Več o tem bo povedano na tiskovni konferenci, ki bo v torek pred Ustavnim s

Kot neposredni oškodovanec zaradi pristranskosti sodnika Mateja Acceta v zadevi 2TIR, bom vložil tožbo proti Accettu in US.

Vili Kovačič
17.10.2019 00:30 (pred 2 dnevi)

Boj za nepristranskost na Ustavnem sodišču !

(IZJAVA ZA JAVNOST PRED TOŽBO)

Kot neposredni oškodovanec zaradi pristranskosti sodnika Mateja Accetta v ZADEVI 2 TIR, bom vložil tožbo proti dr. Accettu in Ustavnemu sodišču, ker je grobo kršilo VIDEZ nepristranskosti, ki je osnovni, izhodiščni postulat vsakega poštenega sojenja, vkolikor dr. Acceto ne odstopi !

Da je ta norma izjemno pomembna, dokazujem s citatom predsednice US dr. Jadranke Sovdat, ob pisni poizvedbi v stanje moje vloge leta 20 julija 2017. Takole pravi :

Spoštovani gospod Kovačič!

Na pisanja udeležencev v postopku sicer ne odgovarjam na ta neformalni način in v prihodnje tovrstnih mojih odgovorov niti ne pričakujte. Držim se pravila, da zaradi varstva videza nepristranskosti ne smem zunaj uveljavljenih pravil poslovanja komunicirati z udeleženci v postopku, pri čemer je treba vse obravnavati enako. Tokrat naredim izjemo le glede pojasnila, kako naj uveljavljate svoje pravice, za kar se sicer v prihodnje obrnite na gen

Poziv ustavnemu sodniku Accettu naj odstopi!

Vili Kovačič
14.10.2019 23:39 (pred 4 dnevi)

Matej Accetto Ustavno sodniški rekorder v laganju, se je ponovno ujel, Bojan Požar pa ga je razkril.

V Cerarar-Brglezovi korespondenci se je ponudil za tihega – spečega krta, ki bo delal zanj. Sodniškim kolegom je lagal, da Cerarja komaj pozna, čeprav je bil soavtor njegovega programa pred volitvami 2014. Ko sem zaradi videza nepristranskosti zahteval njegovo samo-izločitev pri odločanju na US o referendumu in o volitvah 2018 - Januarja in septembra, je 2 x prelomil prisego, naplahtal kolege sodnike in vso slovensko javnost.

Zdaj in v preteklosti je vse zahteve po izločitvi iz odločanja vztrajno zavračal. SRAMOTA! Skrajni čas je, da se posuje s pepelom in se iz sodišča izloči sam. S tem bo Ustavnemu sodišču povrnil avtoriteto in zaupanje o nepristranskosti.


Sicer pa gre za Cerarjevo iznajdbo - KORUPCIJO NA ETIČNI POGON. Tudi na Ustavnem sodišču bodo morali sodniki spoštovati pravila o nepristranskosti kot nekoč, ne pa le ubogati svoje vplivne kolege !


Accettu priporočam, da vsak dan

Trije predlogi za pravnika leta!

Vili Kovačič
13.10.2019 13:12 (pred 6 dnevi)

Za pravnika leta predlagam naslednje osebe. Kliknite na povezavo, ki je dodana na koncu objave, kjer predloge oddate.

Sodnik Zvjezdan Radonjić je najpogumnejši in najučinkovitejši sodnik desetletja. V sojenju dr. Milku Noviču si je upal, kar si drugi niti v sanjah ne upajo. Razkrinkati policijsko mafijski konstrukt in nedopustne pritiske sodne oblasti iz ozadja, v najodmevnejšem procesu povezanim z razmerami na Kemijskem institutu.

Ob tem ko je večina pravnikov oportunistično molčala se je Radonjić javno izpostavil za pravico in resnico. Postopek proti dr. Milku Noviču je v ključnih elementih izpeljal hitro natančno in učinkovito in s tem prehitel sodno oblast, pri razglasitvi sodbe, ki ga je hotela onemogočiti in pred objavo oprostilne sodbe suspendirati. Njegova sodba temelji na zdravi pameti in na dokaznih dejstvih. Njegov doprinos k vladavini prava pa je edinstven. V sodbi je natančno seciral nevzdržnost sodnega konstrukta, ki je služil za prikritje pravega morilca.

Sodnik Zvjezdan Radonjić

Sodnik Rado

PROTESTNO in OPOZORILNO pismo OVSE, Evropskemu svetu, Beneški KOMISIJI in GRECU.

Vili Kovačič
13.10.2019 10:51 (pred 6 dnevi)

Situacija v kateri smo zahteva intenzivne akrivnosti v več smereh.  

Pošiljam protestno pismo na SVET Evrope, Beneško komisijo in GRECO s protestnim  sporočilom in vprašanjem zakaj sodišča v Sloveniji o volilnih sporih ne sodijo, prispevek od OLIGARHIJE DO DEMOKRACIJE  s predlogom mikro spremembe volilnega sistema, ter na koncu še   predlog za uvrstitev treh pravnikov  med 10 najvplivnejših pravnikov leta!

Objavljam komentar k temu dogajanju izpod peresa Petra Jančiča, pismo pa je v celoti objavljeno v angleščini - v priponki pod člankom!

S posebnim pismom o nedelovanju sistema Kovačič obvešča predsednika Beneške komisije Giannija Buquicchiua, vodjo Sveta za demokratične volitve pri Beneški komisiji Oliverja Kaska, predsednika GRECO Marina Mrčela, direktorico Urada za demokratične volitve in človekove pravice pri OVSE Ingibjörg Sislandottir, pismo pa je naslovljeno tudi vodji oddelka za volitve pri OVSE Alexandru Shlyku.

Prosi jih za pomoč in nadzor nad izvajanjem evropskih standard

Sojenje Jankoviću zaradi volilne goljufije v Ljubljani

Vili Kovačič
08.10.2019 14:51 (Oct 08, 2019)

Nov, izvirni slovenski prispevek k pravni znanosti in postopkovni pravičnosti

(Sojenje Jankoviću zaradi volilne goljufije v Ljubljani !?)

Vsi smo neumni ampak nekateri (odstopajo) še bolj ! Rodil se je namreč nov umotvor - prispevek k pravosodni blaznosti in aroganci, ki je poseben biser v svinjaku (namerne ?) pravne nepismenosti Vrhovnega sodišča RS ! Janković se res nima česa bati ! Mi, državljani pa bomo morali aktivirati vse, tudi speče rezervne sile !

Pod najnovejši umotvor zapovedane postopkovne  pravičnosti je podpisana vrhovna sodnica Nataša Smrekar. klepam, da ji jebilo tako ukazano, ona je tu samo za umnetniški vtis. 

Po 2 mesecih pozivanja in urgenc na V S in na SS (sodni svet RS) ter po številnih javnih pozivih (pritožbo na volilni izid sem vložil 24.12.2018, pritožbo za izločitev sodnika Boštjana Zalarja pa 1.avgusta 2019), sem včeraj 3.10.2019 vendarle dobil sklep, ki se glasi da »pritožba ni dovoljena, ker nimam pravosodnega izpita«, čeprav sem ponovno priložil pooblast

Sodnica Petra Stanonik Bošnjak: Pravosodni izpit ni neposredno povezan z opravljanjem sodniške funkcije

Vili Kovačič
02.10.2019 14:09 (Oct 02, 2019)

Ali na slovenskih sodiščih sodijo tudi "sodniki" goljufi? Državljan, ki se znajde pred sodnikom, ne more in ne sme vedeti ali ima sodnik veljavno opravljen pravosodni izpit! To stališče je potrdilo Upravno sodišče Republke Slovenije v Sodbi v imenu ljudstva št. I U 536/2015-10  z dne 19. 11. 2015. V senatu, ki je to odločil, sta poleg predsednice Petre Stanonik Bošnjak sodelovala še Andrej Kmecl in Lara Bartenjev.

Državljan Rade Stanić je pred leti podvomil v to, da imajo vsi sodnice in sodniki zakonito opravljen pravosodni izpit oz. pravniški državni izpit, kot se mu sedaj uradno reče, zato je želel vpogledati v spise o pravniškem državnem izpitu za več sodnikov Višjega sodišča v Ljubljani. Predvsem ga je zanimal pisni del naloge in sicer a) ali je sodnik svojo pisno nalogo napisal sam ter b) ali je pri tem uporabil podatke iz konkretnega primera, o katerem je pisal nalogo. Kandidati na izpitu morajo namreč v pisnem delu nalogo spisati sodbo v konkretnem že rešenem sodnem primeru. 

Me

Kdo so ljudje, ki nam delijo pravico?

Vili Kovačič
03.12.2017 08:34 (Dec 03, 2017)

Oglašam se zaradi nadaljevanja sojenja dr. Milku Noviču predvidenem za  6. december 2017, kot je bilo najavljeno v medijih.  S tem v zvezi pa zaradi sporne sestave senata, ki naj bi odločal o Novičevi pritožbi. Posredno pa se navezujem na sestavek v Delu 22 novembra z naslovom Sodelavca je hotel mrtvega.

V Novičevem primeru najprej apeliram na obrambo, da zahteva zamenjavo senata in javno obravnavo pritožbe s prisotnostjo medijev in dovoljenim video snemanjem.   Citiram Matevža Krivica: »edino zdravilo je javnost, pameti je že zmanjkalo«. To  je Krivic  zapisal po grenkem izkustvu iz tega primera ob neuspešnem prizadevanju za odpravo pripora.

Ker sem po dveletnem spremljanju sodnih obravnav trdno prepričan, da 14. decembra 2014  dr. Milko Novič ni umoril dr. Janka Jamnika, sem  ob izboru sodnikov pritožbenega senata zelo zaskrbljen. V pritožbenem senatu, so višji sodniki ljubljanskega višjega sodišča in sicer:

  1. Višja sodnica Stanka Živič, ki je proslavila z bratenjem s stečajnim up

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj