Bolezni in motnje v delovanju ožilja glave in vratu

Skozi oko medicinske termo kamere, so zelo dobro vidna tudi različna stanja v zvezi s krvnim pretokom ožilja vratu in glave. Krvne žile obraza in lobanje se nahajajo v zelo tankem tkivu med kostmi lobanje in kožo, zato jih z lahkoto zaznamo s postopkom »medicinske termografije«.

Ožilje vratu sestavljajo žile večjega premera, zato jih prav tako z lahkoto zaznamo z medicinsko termo kamero. Vratne žile nam lahko dajo zgodnji namig za razvoj srčno žilnih bolezni, zato je njihovo stanje potrebno zelo pozorno analizirati .

 

Slika prikazuje težave z ožiljem vratu v zgodnji in v poznejši fazi

Uporaba »medicinske termografije« pri določanju različnih tipov glavobolov (migrena, cluster, tenzijski, sekundarni itd.), pri poškodbah obraznega živca, pri avtomobilskih nesrečah, kjer je prišlo do kontakta obraza z vetrobranskim steklom, vizualizaciji motenj v delovanju temporomandibularnega sklepa, so samo nekateri primeri običajne uporabe termografskega pregleda in analize stanja glave in vratu.

 

Vrhunska programska oprema in zelo občutljiva medicinska infrardeča termo kamera nam omogočata natančno določanje izvora težav

Sposobnost medicinske termo kamere, da natančno dokumentira temperaturne markerje na čeljustih in zobeh, nam ponuja izvrstno priložnost za preglede na področju zobne patologije in stanja ustne votline, kot alternativa konvencionalnemu radiološkemu slikanju. Pogosto so toplotni markerji čeljusti povezani z amalgamskimi zalivkami, ki znajo biti za nekatere paciente tudi toksične.