Preikestolen je morda najbolj znana naravna znamenitost na Norveškem, je skalna pečina približno 600 metrov visoko nad fjordom Lysefjord, neverjeten razgled z nje pa je dovolj razlog, da privabi veliko število turistov.

Fjordi so nekaj povsem drugega, njihova neverjetna lepota je vedno pritegnila veliko število ljudi. Takšen je primer z Lise Fjordom, najbolje ga je videti iz posebnega in nekoliko nevarnega kraja. Preikestolen je naravna skalnata terasa in letovišče, ki ponuja resnično spektakularen pogled na fjord, dostopen le peš in traja nekaj ur.

Norveški hotel s spektakularnim pogledom na fjord

Ta del Norveške postane še bolj zanimiv, arhitekturni studio iz Turčije je prišel na idejo, da oblikuje hotel, ki bo nameščen na robu pečine, ali pa bo narejen prizidek, podaljšek naravne terase nad fjordom. Zasnova hotela je tako izvirna in hkrati pretresljiva in strašljiva.

Norveški hotel s spektakularnim pogledom na fjord

Hotel je zasnovan tako, da v veliki meri vstopa v skalo, imel bo 5 nivojev, na njegovi strehi bo vhod in velika terasa za uživanje v razgledu. Načrt predvideva, da ima hotel 3 stopnje z nastanitvijo gostov, vsaka raven pa se bo zaključila z veliko teraso. Načrtovana je tudi izgradnja bazena brez roba, ki bo gostom zagotovil posebno uživanje.

Arhitekti in gradbinci bodo ponovno dokazali: nemogoče je mogoče.

Nove in osupljive lokacije novih hotelov nas vedno znova presenečajo.