Glamping oziroma glamurozno kampiranje, ki gostom ponuja edinstven način preživljanja počitnic v naravnem okolju, postaja vse bolj priljubljena oblika dopusta. Slovenija je v zadnjih letih postala med vodilnimi v kakovosti ponudbe glamping hišic in šotorov.

Uporabniki kampov v izboru Naj kamp Adria 2017, ki ga pripravlja portal avtokampi.si, so tako letos za najboljši glamping izbrali mariborski glamping resort Chateau Ramšak.

 Na drugo mesto se je uvrstilo letos odprto glamping naselje Olimia Adria Village. Na tretje mesto pa kamp Bled s ponudbo lesenih hišic – gozdnih vil.

Po več kot dveh stoletjih od obstoja, se dvorec Ramšak spreminja v simbol umetnosti življenja in tako ohranja to dragoceno kulturno dediščino. Ob pokušanju naših kvalitetnih vin ob naravnem ribniku nad vinogradi, kjer lahko uživate v romantičnem vzdušju pod zvezdami, ali z ogledom največje, sicer nedelujoče, vinske preše v Evropi boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine na slovensko vinsko regijo.

Nagrajeni glamping resort Chateau Ramšak v Počehovi pri Mariboru je svojevrsten vinski glamping, saj je urejen v okviru vinogradništva Ramšak. Poleg spanja v razkošnih šotorih, tako v vinski kleti z največjo vinsko prešo v Evropi, ponuja tudi vrhunska bela vina.

 

Največja atrakcija glamping naselja sredi slikovitih vinorodnih štajerskih gričev, je drevesna hiška v obliki šotora v krošnjah mogočne lipe. Pravljična drevesna hiška je dvignjena štiri metre nad tlemi in je opremljena s kopalnico, dnevnim prostorom, dvema posteljama, televizijo ter klimo oz. gretjem. Ponaša pa se tudi s teraso z jacuzzijem, kjer lahko uživate v čudovitem razgledu na okoliške vinograde in predmestje Maribora.

Tistim, ki se bolje počutijo na trdnih tleh, pa so namenjeni manjši safari šotori za dve osebi ali večji za štiri osebe, ki so primerni tudi za družinske počitnice. V okviru glampinga  je urejen tudi naravni ribnik.

Mirjana Ivanuša-Bezjak