Soboški škof dr. Peter Štumpf je na svojem facebook profilu objavil fotomontažo kipa zavetnika Murske Sobote svetega Nikolaja, umeščenega na stolnici bližnjem krožišču. 

Ob tem je zapisal: "Sveti Nikolaj, zavetnik Murske Sobote prihaja ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v soboško krožišče ob stolnici. Tu bo ostal kot pomnik prekmurskih korenin. Kip je zasnoval akademski kipar Marjan Drev. Naročnik pa sta soboška škofija in župnija. Finančno pomoč pri postavitvi tega kipa in kipov petih narodnih buditeljev (F. Ivanocyja, J.Klekla st., M. Slaviča, F. Kovačica, I. Jeriča), ter kipov svetih bratov Cirila in Metoda je obljubila tudi Mestna občina Murska Sobota. Se veselimo in pričakujemo prihod sv. Nikolaja v to krožišče."

Objavo škofa dr. Petra Štumpfa na socialnem omrežju so objavili tudi v soboškem Hakl/Polaničevem tedniku Vestnik, ki seveda z vso ustrežljivostjo objavlja vse, s čimer Sobočane "razveseljuje" rdeči soboški župan Aleksander Jevšek. Ugotovitev velja tudi za prihajajočo 100 letnico pridružitve Prekmurja matici. Jevšek je vse vajeti organizacije 100 letnice, to pomeni tudi porabo vsega denarja, gre za 250 tisoč evrov, ki ga bo iz državnega proračuna primaknil predsednik vlade Marjan Šarec, prepustil Milanu Kučanu, zadnjemu šefu slovenske partije in prvemu predsedniku slovenske države, ki pa ni bila njegova intimna opcija. Šarca je Kučan že kar "pooblastil" za pokroviteljstvo nad 100 letnico in mu zaupal slavnostni nagovor 17. avgusta na proslavi v Beltincih.  

V Vestniku so seveda"zgroženi" nad velikostjo oziroma mogočnostjo kipa svetega Nikolaja in seveda o ceni kipa in njegove postavitve na stolnici bližnjem krožišču. Da naj bi o kipu spregovorili tudi na škofijski komisiji, so zapisali v Vestniku, in da žal za svoja vprašanja o gabaritih kipa, kdaj bi ga naj postavili in o stroških, na soboški škofiji niso našli sogovornika. Vsaj kar se stroškov izdelave in postavitve kipa tiče, je že sedaj povsem jasno, da Kučan iz svoje denarnice, v katero je pospravil 250 tisoč evrov proračunskega denarja, ne bo primaknil kakšne večje vsote. Na zadnji seji pripravljalnega odbora je bil članom predstavljen razrez porabe. Soboška škofija naj bi iz tega naslova dobila zgolj in samo 7000 evrov in nič več. Kdo drug bo participiral proračunski denar, nam iz županstva Aleksandra Jevška še do danes niso odgovorili. Vprašanja smo jim namreč posredovali 21. marca. 

Se pa zato po socialnih omrežjih nekateri že hvalijo, kako bodo sodelovali na 100 letnici. Prav gotovo ne zastonj!!!