V Fokusu
SI

Potrebujemo fleksibilen šolski sistem, ki se bo odzival na potrebe gospodarstva in trga dela

Komentar Suzana M Balažic

Miro Cerar in njegova pravna država

Kolumna: Uroš Šinko delavec migrant

Ministrica Vraničarjeva, koliko Slovencev letno za vedno zapusti državo?

Video

Mednarodna konferenca Varnost in demokracija

intervju

dr. Zoran Živković

Veliki svetovni mojster fantastičnega

NOVICE

Potrebujemo fleksibilen šolski sistem, ki se bo odzival na potrebe gospodarstva in trga dela

Evropski poslanec, dr. Milan Zver, se je na povabilo Skupnosti višjih strokovnih šol, kot častni gost udeležil okrogle mize, ki je bila organizirana v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti. V razpravi o višješolskem izobraževanju kot konkurenčni prednosti so sodelovali še predsednik Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije Alojz Razpet, vodja projektov Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije Alicia-Leonor Sauli-Miklavčič, strokovna koordinatorica specialistka v oddelku za kadrovske zadeve pri Pošti Slovenije, d. o. o., Barbara Draksler Galičič, ravnatelj Višje strokovne šole Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana Drago Zupančič in diplomant Višje strokovne šole Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana Dejan Debelak. Dr. Milan Zver je na okrogli mizi spomnil, da je že kot minister za šolstvo in šport aktivno sodeloval pri umestitvi višjih strokovnih šol, ki so do tedaj še imele nekoliko nedoločen status. Evropski poslanec se je strinjal s svojimi sogovorniki, da so se višje strokovne šole izkazale kot zelo dober del slovenskega izobraževalnega sistema, saj »so zelo dobro vpete v samo gospodarstvo in producirajo nekaj kar trg dela sprejema in potrebuje«. V nekaj več kot desetih poročilih, ki jih je dr. Zver do sedaj pripravil v Evropskem parlamentu, ugotavlja, da je velik razkorak med produkcijo šolskega sistema in potrebami trga dela. Evropski poslanec je poudaril, da je bilo »v Evropi še lansko leto okoli 4,5 milijona mladih brezposelnih, medtem ko je bilo istočasno na voljo več kot 2,5 milijona prostih delovnih mest, ki jih nismo bili sposobni pokriti z ustreznimi kadri, ki bi imeli ustrezne veščine in kompetence« ter dodal, da prav zaradi tega Evropska unija usmerja svoje napore v zmanjševanje prepada. Organizatorji so dr. Zvera kot stalnega poročevalca za Erasmus+ program prosili za mnenje o uspehu programa, ki se ga vsako leto udeleži čedalje več mladih. Dr. Zver je menil, da se je v »30 letih program razvijal in spreminjal ter postal »sinonim za nekaj dobrega« ter poudaril, da bi se s povečanim proračunom lahko študijska in delovna mobilnost še povečala. »Gre za najboljšo investicijo, ki je pomembna za prihodnost EU«. V razpravi so se lotili tudi pomembne teme prenove izobraževalnih programov, ki bi morale biti v skladu s pričakovanji delodajalca. Dr. Zver je pozdravil tak način razmišljanja, a žal opaža, da so pri nas take prenove še vedno preveč birokratske, ter zato dolgotrajne in zamudne. » Potrebujemo čimbolj fleksibilen sistem, prenova pa bi morala postati permanenten proces«, je izpostavil, ki meni, da bi moral šolski sistem postati bolj odziven glede na potrebe sodobnega časa.

Kolumna: Uroš Šinko delavec migrant

Ministrica Vraničarjeva, koliko Slovencev letno za vedno zapusti državo?

Video

Mednarodna konferenca Varnost in demokracija

Policisti Miru Cerarju

Ko se v policijsko delo vpleta politika

Sreda v sredo

Sreda v sredo

Dr. Dimitrij Rupel

Sreda v sredo: Jožef Horvat

Sreda v sredo – dr. Aleš Maver

Kar se tiče kandidatk desnice, je položaj za drugi krog otežen

Sreda v sredo

200 tisoči obiskovalec Vinariuma

Razgledni stolp Vinarium je lendavska zgodba o uspehu

Boris Cipot

Zvone Černač; Vlada si je v predreferendumski kampanji privoščila ogromno manipulacij

SREDA V SREDO - dr. Dimitrij Rupel

SREDA V SREDO - Jožef Horvat

SREDA V SREDO Zvone Černač

SREDA V SREDO - dr. Bojan Dobovšek

SREDA V SREDO dr. Milan Zver

SREDA V SREDO Anton Balažek

Sreda v sredo; brigadir Tone Krkovič

SREDA V SREDO dr. Matevž Tomšič

SREDA V SREDO Bernard Brščič

SREDA V SREDO mag. Branko Grims

SREDA V SREDO Jelka Godec

SREDA V SREDO Boris Popovič in Vili Kovačič

SREDA V SREDO dr. Anže Logar

Sreda v sredo Franc Kangler

SREDA V SREDO Igor Omerza

SREDA V SREDO dr Laris Gaiser

Evropski utrip

Potrebujemo fleksibilen šolski sistem, ki se bo odzival na potrebe gospodarstva in trga dela

Video

Mednarodna konferenca Varnost in demokracija

Varnost in demokracija

Svoboda zahteva svojo ceno

Evropski parlament

Romana Tomc o Rajskih dokumentih

Evropski utrip - dr. Milan Zver

EVROPSKI UTRIP - Patricija Šulin

EVROPSKI UTRIP - dr. Milan Zver

Evropski utrip in dr Milan Zver

Evropski parlament - povezave

Miro Cerar in njegova pravna država

2017-11-21 11:21:58

Ministrica Vraničarjeva, koliko Slovencev letno za vedno zapusti državo?

2017-11-20 21:17:07

Po panamskih dokumentih se ponovno počutimo izigrane

2017-11-20 08:53:44

Slovenija je neslavni otok znotraj EU

2017-11-19 16:56:23

Produktivnost & slovenska fama o 'Pridnosti'

2017-11-18 06:26:07

AHMAD SHAMIEH – DEJSTVA IN VPRAŠANJA

2017-11-15 13:53:08

Poslanci in Cerar s kaznivim dejanjem nad Vrhovno sodišče

2017-11-14 12:28:19

Milan Kučan, Marjan Šarec in Jaka Racman

2017-11-13 20:00:32

O epohalnosti in dodani vrednosti sodobne civilizacije

2017-11-09 20:39:22

Smučarska sezona je vse bližje

Sklenjen dogovor o sodelovanju z Olimpijskim centrom Jahorina

Pred dnevi sta v  prostorih Mestne hiše Rotovž  smučarski center Mariborsko Pohorje in Olimpijski center Jahorina uradno sklenila dogovor o medsebojnem sodelovanju, ki je pomemben tako za oba centra kakor tudi mesti v neposredni bližini. Dogovor prinaša posebno ugodnost imetnikom sezonskih vozovnic omenjenih smučarskih centrov in tako predstavlja dobro podlago za »izmenjavo« smučarjev oziroma obiskovalcev iz obeh mest. V skladu z dogovorom o sodelovanju med upravljavcem smučišč na Pohorju javnim podjetjem Marprom in Olimpijskim centrom Jahorina bodo lahko imetniki sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje z njimi 4 dni smučali tudi na Jahorini. To ugodnost bodo lahko uveljavili ob nastanitvi v tamkajšnjem Hotelu Bistrica, organizirani preko turistične agencije Martura. Podobno bo veljalo tudi v obratni smeri: imetnikom sezonskih vozovnic za Jahorino bodo te zagotavljale 4 dni smučanja na Pohorju, če si bodo prenočitev pri nas uredili preko Marture. Število obiskovalcev, ki bodo lahko izkoristili to ugodnost, ni omejeno. Sporazum o medsebojnem sodelovanju sta v Mestni hiši Rotovž v Mariboru podpisala predstavnik javnega podjetja Marprom Dominik Dukarić in direktor Olimpijskega centra Jahorina Pale Dejan Ljevnaić. Na slovesnem podpisu pa so bili med drugim prisotni tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, predsednik upravnega odbora Olimpijskega centra Jahorina Nedeljko Elek in tamkajšnji minister trgovine in turizma Predrag Gluhaković. Sklenjen dogovor predstavlja tudi dobro podlago za morebitno sodelovanje še na nekaterih drugih področjih. »Z doseženim sporazumom z Olimpijskim centrom Jahorina omogočamo dodatno ugodnost imetnikom naših sezonskih smučarskih vozovnic, ki želijo smučati tudi v tujini. Pričakujemo, da jih bo kar nekaj izkoristilo to možnost in se odpravilo na smučanje na Jahorino. Pri tem poudarjamo, da morajo biti vsi omenjeni aranžmaji urejeni preko naše turistične agencije Martura,« je povedal direktor javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič.

{Petra Škarja} Virus »AH, TO JE PREDALEČ ...«

intervju

dr. Zoran Živković

Veliki svetovni mojster fantastičnega

Turizem

turizem smo ljudje

Združenje turističnih kmetij Slovenije deluje že 20 let

Veliki svetovni mojster fantastičnega

2017-11-20 17:30:01

Vili Kovačič in dr. Jože Duhovnik

2017-09-27 16:11:27

Rudi Matjašič se poteguje še za en mandat

2017-11-20 08:39:32

Intervju z Romanom Leljakom II. del

2017-11-12 22:10:55

Intervju z Romanom Leljakom I. del

2017-11-12 04:04:55

Anton Štihec o treh letih strahovlade dvojca Jevšek/Đurov

2017-10-30 00:18:28

Kardinalne napake Slovenije pri pripravi memoranduma za arbitražo o meji s Hrvaško

2017-10-24 01:30:11

O arbitraži, nekonsistentni zunanji politiki, Kataloniji

2017-10-22 23:57:32

Krasno deželo imamo – vrniti ji moramo pogum!

2017-10-14 18:22:22

Volitve v Državni svet

Rudi Matjašič se poteguje še za en mandat

To sredo in četrtek bodo potekale volitve v tako imenovani drugi dom slovenske parlamentarne demokracije, v Državni svet, ki je praktično edina vez med lokalno in državno politiko.Tudi zato je morda pri kandidatih, ki naj bi zastopali lokalne interese v DS kar precejšnja gneča. V volilni enoti Maribor so kar štirje kandidati; Franc Kangler, Leo Kremžar, Alojz Križman in Rudi Matjašič, ki se poteguje za še en mandat državnega svetnika. Kdo ste Rudi Matjašič? Nekaj besed o vaši poklicni in politični poti? Imam kar nekaj poklicev. Najprej sem se v Mariboru izučil za kuharja. Žal je ta poklic šele v tem času dobil posebno veljavo in priljubljenost. Ta stroka, ki jo lahko imenujem umetnost, mi je kar dobro ležala oz. v tem poklicu sem bil kar uspešen, saj se še sedaj radi k meni vračajo prijatelji, ki imajo radi kulinariko malo drugače. Če le imam čas, se potrudim in mi to tudi uspe. Šolanje v gostinski smeri sem nadaljeval in postal gostinski tehnik in s tem pridobil nova znanja in izkušnje. Ker sem po srcu glasbenik, ta dva poklica nisem mogel sinhronizirati, zato sem se odločil za glasbeno kariero, kjer sem nekaj let muziciral po svetu (Evropa, Avstralija, Amerika,…). Glasba me je osrečevala in dopolnjevala. Srečen sem bil, če sem v dvorani videl obraze, ki so z veseljem spremljali glasbo ki sem jo izvajal. Kasneje sem končal višjo prometno šolo v Mariboru, nadaljeval s študijem, postal diplomirani ekonomist in magister poslovnih ved. Vso svoje življenje sem deloval tudi karitativno, saj sem bil udeležen številnih dobrodelnih akcij, koncertov,… »osrečiti nekoga, ki si to želi in potrebuje, me je vedno osrečevalo« V svoji občini, v Sloveniji in izven meja sem vedno dal poudarek za kulturo, kajti kultura je prisotna na vseh področjih (v družbi, v službi, v glasbi, v politiki, v gospodarstvu, v diplomaciji,…). V teh letih sem postal tudi podžupan občine Kungota in predsednik Vaške skupnosti. Kasneje sem bil izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v Državni svet RS. Mandat se vam izteka, pred nami so volitve, na katerih se potegujete še za en mandat državnega svetnika. To izvolitev sem sprejel zelo odgovorno in resno. Dana mi je bila priložnost, da še bolj prisluhnem ljudem in če je le mogoče jim tudi pomagam. Mislim, da bi takšno poslanstvo vsi, ki si izvoljeni morali jemati bolj resno in se bolj potruditi poiskati rešitve, odgovore in poti, ki vodijo k poti za boljši jutri. Sama »politika« me nikoli ni toliko zanimala, kot so mi bili pomembni ljudje in okolica v kateri živim. V državnem svetu sem predstavnik lokalnih interesov, član komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport, ter komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide. Zadeva je zelo široka, zanimiva in včasih tudi zelo problematična. Vedno se iščejo nove poti, kompromisi, rešitve,… Smernice, ki ste si jih zadali ob kandidaturi za državnega svetnika? Čisto preprosto. Ničesar nisem nobenemu obljubljal, v kar nisem bil siguren Obljubil sem samo, da se bom po svojih zmožnostih potrudil poiskati rešitev, odgovor in pot za uresničitev želja oz. ciljev. Trudil sem se biti aktiven na terenu in z ljudmi ohraniti pristne stike in jim prisluhniti. Državni svet je namreč kot nekakšen most med civilno družbo in politiko. In ravno zaradi tega je stik z ljudmi še kako pomemben. S čim vse ste se ukvarjali kot državni svetnik? V tem času sem se izobraževal (sveti, konference, posveti, okrogle mize,…), saj sem le na tak način lahko dobil boljšo predstavo o temah, ki so me zanimale oz. ki so me morale zanimati zaradi problematike v lokalnih skupnostih, katere zastopam. Če je le bilo mogoče, sem se udeleževal vseh prireditev, na katere so me s strani občin vabili.  V mojem mandatu sem sem podal čez veliko pobud, vprašanj vladi ter ministrstvom, predlogov za odložilni veto - z različnimi temami (infrastrukture, financiranje občin, upoštevanje resolucij, socialna problematika,…): Pobuda Ministrstvu za infrastrukturo in Ministrstvu za finance v zvezi z zagotovitvijo proračunskih sredstev za ureditev državne ceste v Zg. Kungoti Pobuda Vladi Republike Slovenije k podpori resolucijam Združenih narodov za mirno reševanje armensko-azerbajdžanskega spora o Gorskem Karabahu Pobuda Ministrstvu za okolje in prostor v zvezi s problematiko dimnikarske javne službe Pobude Ministrstvu za javno upravo in Ministrstvu za finance v zvezi s financiranjem občin (občine Maribor): Da se Ohrani veljavna zakonska rešitev, po kateri so občine, na območju katerih so naselja s stalno naseljeno romsko etično skupnostjo, upravičene do sredstev za sofinanciranje uresničevanje pravic romske skupnosti Daj se Sprejme Zakon o glavnem mestu Vzhodne kohezijske regije, na podlagi katerega bi Mestna občina Maribor prejela dodatna sredstva Pobuda Vladi Republike Slovenije glede podpore mirnemu reševanju armensko-azerbajdžanskega spora o Gorskem Karabahu Pobuda Ministrstvu za kulturo, da naj preuči alternativne možnosti, da bi Občina Selnica ob Dravi lahko upravljala z grajskim parkom gradu Viltuš, s čimer bi skladno z celovitim razvojem občine pomembno prispevala k ohranitvi kulturne dediščine, ki je kot spomenik državnega pomena del občinske identitete Pobuda Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti glede izgradnje doma za starejše v občine Starše Pobuda, da se naj V Občini Starše realizira projekt izgradnje mostu čez reko Dravo Pobude Ministrstvu za infrastrukturo in Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa v zvezi s prometno varnostjo in šolami vožnje Pobuda Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje obnove dotrajanih prostorov POŠ Marjeta na Dravskem polju Za SNAGO Maribor Pobuda za ponovno preučitev in dopolnitev Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi obdelave komunalnih odpadkov Da naj se Dvorec Sv. Janeza v Občini Starše brezplačno prenese v last Občine Pobuda za ureditev zakonodaje, ki bi razrešila probleme, povezane z obratovanjem rudnikov in površinskih kopov – kamnolomov, ter dokončno in dolgoročno uredila stanje glede pridobivanja dovoljenj in rudarskih pravic Pobuda glede spremembe Pravilnika o dovoljenjih za opravljanje strokovnih nalog na področju varnosti pri delu Vprašanje obveznosti Mestne občine Maribor iz naslova koncesijske pogodbe za gradnjo nadomestne krožne kabinske žičnice na Mariborskem Pohorju, ki jo je sklenila s Športnim centrom Pohorje d. o. o., ki je v stečaju Pobuda, da se naj v občini Starše izvedejo zaščitni protipoplavni nasipi za objekte Športnega društva Loka-Rošnja, kulturno dvorano v Rošnji, šolo in vrtec v Staršah in za naselje Zlatoličje. Vprašanja Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti glede Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ter Zakona o socialno varstvenih prejemkih Pobuda, da naj se očistijo struge suhih potokov ob Dravi na območju občine Starše Pobuda Vladi Republike Slovenije v zvezi z zaščito vodnega vira Vrbanski plato v Mariboru Predlagal sem Veto na Zakon o spremembah zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu okolja Predlagal sem Ponovno odločanje DZ o zakonu o vajeništvu Predlagal sem Veto na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2014 in 2015 Kako pomagati občinam, ki jih  zastopate? Zadeva je zelo kompleksna in je odvisna tudi od županov, podžupanov in predstavnikov občin z območja, kjer sem bil izvoljen. Nameravam dati vse od sebe in z ljudmi sodelovati in jim poskušati pomagati. Pobude, vprašanja in interese bom predstavil v Državnem svetu in jih s pomočjo državnih svetnikov posredoval določenim institucijam na vseh področjih. Seveda pa brez sodelovanja občin ne gre oz. občine morajo izraziti interes in mi težave, ki jih imajo, tudi posredovati. Vem, da so želje različne in interesi ljudi velikokrat neizvedljivi, a kljub temu želim delovati kot predstavnik vseh občin (občanov) poiskati odgovore oz. rešitve, ne glede na to, katere so me podprle pri volitvah. Čeprav uradno drugi dom slovenskega parlamenta, se Državni svet  zdi kot nekakšen ne bodi ga treba, nekateri bi ga najrajši ukinili. Menim, da državni svet je potreben, kajti tukaj smo ljudje, ki prihajamo iz področja, katerega zelo dobro poznamo in vpliv politike ni tako izrazit, kot v državnem zboru. Državni svet je drugi dom slovenskega parlamenta, oz. telo, ki ga Ustava Republike Slovenije opredeljuje kot zastopstvo socialnih, gospodarskih, poklicnih in lokalnih interesov. Sestavljen je iz: predstavnikov delovnih in socialnih interesov ter predstavnikov lokalnih interesov (predstavniki delodajalcev, delojemalcev, kmetov, obrtnikov, ter samostojnih podjetnikov, negospodarskih dejavnosti in predstavniki lokalnih interesov). Državni svetniki odločitve sprejemamo na podlagi soočenja argumentov na strokovni ravni. Zaposleni smo na različnih družbenih in gospodarskih področjih, ki so prek interesnih skupin zastopana v Državnem svetu, tako ohranjamo vsakodnevni stik s področjem, ki ga zastopajmo. Funkcijo opravljamo nepoklicno. Morebitna ukinitev drugega doma bi bila nesmiselna in napačna in bi pomenila, da posledično noben organ ne bi imel pristojnosti vlaganja veta.  Z morebitno ukinitvijo, bi žal izgubili zadnje zastopstvo na državni ravni, kar pa zagotovo ne bi bilo pozitivno za civilno družbo. Državni svetniki predstavljamo edino predstavništvo lokalnih in občinskih interesov na državni zakonodajni ravni, organiziramo številne posvete, okrogle mize, predavanja, javne razprave, s katerimi se predstavljajo različne družbeno pomembne teme. Še enkrat poudarim, da se je le potrebno potruditi in prisluhniti ljudem.  Ker 40 državnih svetnikov izbirajo elektorji,  je zanimivo, na kak način jih prepričati, da vam zaupajo svoj glas. Volitve v DS RS so pred vrati. Odkrito povem, da so priprave na volitve zelo naporne in stresne. Volitve so posredne prek ustreznih interesnih organizacij oziroma lokalnih skupnostih. V tem času je potrebno veliko prepričevanja, vzdržljivosti pred raznimi pritiski in pred »umazanimi igrami nasprotnikov«. To je obdobje nočne more in vzdržljivosti. Imam kar veliko nasprotnikov, ki so znani politiki in na tem področju »stari« in izkušeni ljudje). Nekateri bi za svojo izvolitev šli preko »vseh žrtev« in se ne bi ozirali na morebitne posledice. V tem času, sem spoznal ljudi, ki bi za vsako ceno, z zavajanjem in lažmi želeli doseči svoj cilj. To se mi ne zdi etično in »higiensko«. Mislim, da ni dovolj samo obljubljati, lagati in zavajati, da uresničiš svoje želje in interese. Sem ponosen Slovenec, Štajerc, ki živi v majhni občini Kungota. Mislim, da ja Štajerska z Mariborom kot pozabljena dežela v Sloveniji in to je potrebno spremeniti. Ni mi vseeno za ljudi, s katerimi živim in vidim, da takšne poti ne vodijo nikamor. Mladi bežijo iz prelepe Slovenije, ker ne žal vidijo prihodnosti. Obljubljam, da če tudi ne bom izvoljen, se še bom naprej boril za »toto našo Štajersko« in za ljudi, ki mi veliko pomenijo.

volitve

Predsednik je ...

Borut Pahor boljši od Marjana Šarca

Kolumna dr. Stane Granda

Cesar je gol

Svetlobna leta daleč od meščanske družbe

Oglasna sporočila in partnerji

V Fokusu

pred 4 urami
Potrebujemo fleksibilen šolski sistem, ki se bo ...
Evropski poslanec, dr. Milan Zver, se je na povabilo Skupnosti višjih strokovnih šol, kot častni gost ...
(0)
pred 4 urami
Sklenjen dogovor o sodelovanju z Olimpijskim ...
Pred dnevi sta v  prostorih Mestne hiše Rotovž  smučarski center Mariborsko Pohorje in Olimpijski ...
(0)
pred 5 urami
Miro Cerar in njegova pravna država
 Te dni  smo bili v naši domovini Sloveniji priča še enemu grozljivemu dogodku, ki je nastajal ...
(0)
pred 11 urami
{Petra Škarja} Virus »AH, TO JE PREDALEČ ...«
Virusu so priučena in pridobljena (pomembno: ne naravna) prepričanja, mišljenja, ki so glavni zaviralci uspeha ...
(0)
pred 19 urami
Ministrica Vraničarjeva, koliko Slovencev letno ...
V Avstriji je zaposlenih približno  30.000 Slovencev. Imenujejo nas tudi delavci migranti. V Nemčiji jih je ...
(0)
pred 22 urami
Mednarodna konferenca Varnost in demokracija
Dr. Milan Zver je v petek, 17. novembra gostil evropski večer. V sodelovanju z Inštitutom dr. Jožeta Pučnika ...
(0)
pred 23 urami
Veliki svetovni mojster fantastičnega
Dr.Zoran Živković je evropsko in svetovno znan avtor, ki je napisal več kot 20 knjig s področja znanstvene ...
(0)
pred 1 dnevi
Ko se v policijsko delo vpleta politika
Združenje policistov Slovenije je pred dnevi objavilo posebno pismo, v katerem se je jasno opredelilo do Mira Cerarja ...
(0)
pred 1 dnevi
Po panamskih dokumentih se ponovno počutimo ...
Te dni sem prebral prispevek o tem, da novinarka toži župana zaradi povzročene duševne stiske. Le-ta naj bi v ...
(0)
pred 1 dnevi
Rudi Matjašič se poteguje še za en mandat
To sredo in četrtek bodo potekale volitve v tako imenovani drugi dom slovenske parlamentarne demokracije, v Državni ...
(0)
pred 1 dnevi
Združenje turističnih kmetij Slovenije deluje ...
Združenje turističnih kmetij Slovenije je bilo ustanovljeno konec leta 1997 (4. 11.). Organizirano je v skladu z ...
(0)
pred 2 dnevi
Pred novo smučarsko sezono
Pred začetkom zimske sezone na Pohorju so se v podjetju Marprom (podobno kot lani) tudi letos odločili za sodelovanje ...
(0)