Članek
Ob katerih urah lahko neomejeno jemo?
Objavljeno Sep 06, 2017



Sliši se neverjetno, vendar obstajajo ure, ko vam nič od tega, kar boste pojedli, ne bo škodilo.

Predstavljamo vam skrivnost, ki velja za praktično vse ljudi sveta. Čez dan so obdobja, ko lahko jeste karkoli, pa to ne bo vplivalo na vašo težo.

Se spomnite tega članka: Se sredi noči nenadoma prebudite? Govori o tem, da naše telo tudi ponoči opravlja dela, ki so vnaprej natančno določena: čiščenje ledvic in jeter, polnjenje mišic s kisikom, razstrupljanje telesa in podobno. A tako, kot so ti procesi ponoči natančno definirani, se tudi čez dan dogajajo procesi, ki so vnaprej sprogramirani. Zato obstaja nekaj "varnih" ur, ko lahko jeste kolikor hočete, pa se ne boste zredili.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Žika, morda ste še premlad, da bi to vedeli, a vsako telo delo deluje v svojem ritmu (v fiziki temu pravijo, da ima vsaka materija svoje lastno nihanje). Na ta ritem lahko vplivamo s športanjem, spanjem in bedenjem, psiho, pa seveda tudi s hrano. So pa določene stvari, ki jih ne moremo spremeniti (tudi zato, ker še premalo vemo o svetu v katerem živimo). In o teh funkcijah je govora v tem prispevku. Trenutno smo pač ljudje na nivoju, ko lahko nekatere stvari prepoznamo samo s poskušanjem (beri: statistiko), povsem razumeli pa še nekaj časa ne bomo. Naj samo za ilustracijo povem, da so v okviru eksperimentov priprave za odhod na Mars ugotovili, da ima frekvenca nihanja temperature interval 25 ur. Precej nenavadno za svet, ki se v 24 urah zavrti okrog svoje osi. In potem se vsak dan trudimo, da podzavestno vsilimo v temperaturno nihanje tisto manjkajočo uro. No, v takih in podobnih intervalih potekajo tudi presnovni procesi, to je izgorevanje maščob. O tem govori članek, ki ga najdete na linku na koncu tega prispevka. :-) In ja ... Morda se komu zdi bla-bla, je pa to lahko izhodišče za nadalno raziskovanje, kar pa je tudi namen prispevkov na Vem, kaj jem. Zato se vam zahvaljujem, da nas spremljate. :-)