S simpatičnima Leo Mederal in Alenko Medič

Hajlajf je športno-adrenalinska in popotniška oddaja, namenjena vsem, ki radi spoznavate nove destinacije in želite izvedeti, kako ste lahko v različnih krajih tudi kar se da aktivni. Simpatični voditeljici Lea Mederal in Alenka Medič sta skozi zanimivo zgodbo predstavili številne adrenalinske športe kot so kitesurfing, wakeboarding s čolnom, surfanje na valovih, potapljanje ter skok s padalom iz letala. Tokrat je snemanje potekalo na čudoviti Siciliji, kjer so hajlajfovci med drugim raziskovali tudi zanimive kraje, ki jih zaznamujejo kulturna dediščina in naravne znamenitosti. Oddajo polno adrenalinskih doživetij, zabavnih prigod ter prelepih krajev si boste premierno lahko ogledali že 5.9 na Tv3 Medias.
Zakaj ste se odločili za snemanje ravno na Siciliji?
Tudi letos sodelujemo s kitesurfing ekipo Kitelife, ki so se odločili, da bodo to leto gostovali na Siciliji. Malo smo pregledali vse opcije in ugotovili, da Sicilija nudi pestro ponudbo različnih aktivnosti in da lahko iz tega nastane še ena odlična sezona oddaje Hajlajf. Prelepe plaže, kulturne znamenitosti in seveda najpomembnejše - športi, ki jih še nismo preizkusili, so bili povod za potovanje na Sicilijo.
Kakšno je bilo vzdušje na samem snemanju? Je vse potekalo po načrtih?
Na Sicilijo smo se odpravili v vročinskem valu, kar pomeni, da nam je bilo precej vroče, glede na to, da je bilo veliko vožnje ter celodnevnih snemanj na soncu. Na splošno pa smo se imeli super in se kot ekipa še bolj povezali. Brez zabave seveda ni šlo. Veliko stvari ni potekalo po načrtih, saj je snemanje športne oddaje velikokrat odvisno tudi od vremena. Na primer kitesurfinga ne moreš posneti, če ni vetra, tako da je bilo veliko prilagajanja in improvizacije. Vseeno nam je k sreči uspelo. Edino flyboarding, ki smo ga želeli predstaviti v eni izmed oddaj, je bil na žalost zadnji trenutek odpovedan. 
Kaj se vam je še posebej vtisnilo v spomin? Morda kak dogodek, ki ga kamere niso posnele, pa bi ga bilo zanimivo slišati?
Vtisov je res veliko, ampak verjetno nihče ne bo pozabil dogodka, ki ga kamere žal niso posnele. Bilo je na večerni zabavi, ko smo se vsi oblečeni znašli v bazenu skupaj s stoli in mizami vred. Ne bomo pa pozabili tudi dogodka z avtom. Nekako je zdržal celotno pot do in po Siciliji, na poti nazaj pa ni zdržal goriškega klanca, tako da smo morali z različnimi tehnikami ohladiti avto. Dolgčas nam skratka ni bilo.
Navdušili ste že s prvo sezono oddaje Hajlajf. Po čem bo ta sezona drugačna? Ste uvedli kakšne spremembe, novega člana ekipe morda?
Ta sezona bo drugačna že samo zaradi drugega kraja ter popolnoma drugih športov. Tokrat so se nama pridružili še drugi fantje. Eden od njih je Marko Novinšek, ki je skrbel za varno vožnjo, prevajanje italijanskega jezika ter se z nami podal na različne avanture. Za predstavitev krajev po Siciliji pa je bil z nami Miha Loboda, vodič Collegium Mondial Travel. Od prejšnjih sezon je z nami ostal Miha Lenasi, ki je bil zadolžen za uvodne lekcije kajtanja, za moje inštrukcije kajtanja pa je tokrat več kot odlično poskrbel Tilen Šarlah. Vsekakor veliko novega!