Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž

Naj osebnost NOVIC je Marjan Berginc, priznanje za življenjsko delo Jožetu Koširju + FOTO

Kdo sme na Konjiškem in Zreškem opravljati pogrebe?

Ocenjevalci javnih stranišč obiskali tudi Slovenske Konjice in Zreče

Konjiško komunalno podjetje bo menjalo fekalno vozilo

Letos za božič podari božični paket

Miklavž predčasno obiskal Vitanje

Konjičanka v Čilu do dvojne krone

Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem?

Aktualno

Kaj in koliko govorijo v parlamentu?

Parlameter je novo spletno orodje, ki uporabniku na preprost in prijazen način naslika dogajanje v parlamentu. V zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE so preverili, kaj Parlameter pravi o konjiškem poslancu in Konjicah, Zrečah, Vitanju ter Oplotnici. Med drugim so ugotovili, da je poslanec Bojan Podkrajšek (SDS) v parlamentu izgovoril 74.452 besed, največkrat besede prevoznica, cenjen, kmetija. Več […] Prispevek Kaj in koliko govorijo v parlamentu? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem?

  KONJIŠKO * Na svoji zadnji letošnji seji bodo konjiški občinski svetniki drevi imeli na mizah predlog proračuna za leto 2017. Dokument morajo sprejeti še v drugi obravnavi. Sicer pa bodo med drugim znova govorili tudi o novem načinu financiranja krajevnih skupnosti. * Konjiški župan Miran Gorinšek bo že dopoldne obiskal nekatere enote konjiškega vrtca. […] Prispevek Kaj se v četrtek, 22.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem?

ZREŠKO * V Zrečah dopoldne pripravljajo prireditev ob odprtju nove Kmetijske zadruge. Na več kot 700 kvadratnih metrih bodo na voljo najrazličnejši izdelki. * Koncert Staneta Vidmarja bo drevi v cerkev sv. Lovrenca na Stranice. Prepevala bosta še cerkveni pevski zbor Gorenje in Stranice. CELJSKO   * Prvi praznični festival danes pripravljajo na celjskem sejmišču. * […] Prispevek Kaj se v soboto, 17.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž

V tednih po novem letu bo Upravna enota Slovenske Konjice dobila novega načelnika. Mesto načelnika bo prevzel mag. Srečko Fijavž, dolgoletni direktor občinske uprave Vitanje. Mesto načelnika je namreč prazno po upokojitvi Sonje Punčuh v lanskem poletju, začasno je Upravno enoto vodila v.d. načelnice Damjana Ošlak. Medtem pa na Občini Vitanje že iščejo novega direktorja […] Prispevek Načelnik na Konjiškem bo Srečko Fijavž je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem?

  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Z današnjo jubilejno izdajo Rogaških novic in jubilejnim zajtrkom bodo počastili 25-letnico časopisa. Razglasili bodo osebnost leta po izboru bralcev in podelili priznanje za življenjsko delo dr. Jožetu Lipniku. * Tradicionalno srečanje župana s starejšimi občani pripravljajo v Podčetrtku. Zvečer se bo župan srečal še z gospodarstveniki. * Božično-novoletno srečanje […] Prispevek Kaj se v petek, 16.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Naj osebnost NOVIC je Marjan Berginc, priznanje za življenjsko delo Jožetu Koširju + FOTO

Marjana Berginca, družinskega zdravnika, specialista splošne medicine iz Slovenskih Konjic, so bralci lokalnega časopisa NOVICE, ki pokriva občine Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica, izbrali za Naj osebnost NOVIC 2016. Uredništvo časopisa NOVICE je priznanje za življenjsko delo podelilo nekdanjemu zreškemu županu Jožetu Koširju. “To drugo letošnje priznanje mi ogromno pomeni, saj sem ga dobil […] Prispevek Naj osebnost NOVIC je Marjan Berginc, priznanje za življenjsko delo Jožetu Koširju + FOTO je bil objavljen na Novice.si.

Kdo sme na Konjiškem in Zreškem opravljati pogrebe?

Novi zakon o pogrebni in pokopališki dejavnosti med drugim prinaša bistveno novost: sami bomo lahko izbrali izvajalca pogrebnih storitev. Seveda, če bo zakon v tej obliki obveljal, saj se mu verjetno obeta ocena ustavnosti. Novi zakon pa se, čeprav je uradno že stopil v veljavo, v praksi še ne izvaja, pišejo v današnji številki lokalnega […] Prispevek Kdo sme na Konjiškem in Zreškem opravljati pogrebe? je bil objavljen na Novice.si.

Konjiško komunalno podjetje bo menjalo fekalno vozilo

Že lani izdano soglasje k zadolžitvi Javnega komunalnega podjetja (JKP) Slovenske Konjice za nakup fekalnega vozila so na zadnji seji konjiškega občinskega sveta obnovili. Župan Miran Gorinšek je povedal, da to ne vpliva na kvoto zadolževanja Občine Slovenske Konjice. Direktor JKP mag. Franc Dover pa je pojasnil, da je njihovo fekalno vozilo staro 14 let, in […] Prispevek Konjiško komunalno podjetje bo menjalo fekalno vozilo je bil objavljen na Novice.si.

Vse konjiške ambulante imajo svoje zdravnike

Zdravstveni dom Slovenske Konjice ima zdaj zaposlenih pet zdravnic splošne medicine. To je število, ki ga glede na koncesije, ki jih ima, tudi potrebuje. Pred dnevi so se tudi dokončno dogovorili, katera bo delala v kateri ambulanti. Dragica Mitrova, ki je letos opravila specializacijo, je prevzela šolsko ambulanto. Jasna Džanič Unger, ki je maja v […] Prispevek Vse konjiške ambulante imajo svoje zdravnike je bil objavljen na Novice.si.

Spremljevalci

KOLEDAR DOGODKOV

Kronika

Ocenjevalci javnih stranišč obiskali tudi Slovenske Konjice in Zreče

Občina Slovenske Konjice je v ocenjevanju javnih stranišč osvojila 15. mesto. Predstavniki Društva za kronično vnetno črevesno bolezen so sicer letos skupaj obiskali 70 občin. Na glavni avtobusni postaji v Slovenskih Konjicah po ugotovitvah ocenjevalcev sanitarije za osebe na invalidnih vozičkih niso ustrezno opremljene in so zaradi majhnosti prostora nedostopne. Med drugim ugotavljajo tudi, da […] Prispevek Ocenjevalci javnih stranišč obiskali tudi Slovenske Konjice in Zreče je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v četrtek, 8.12., dogaja na Štajerskem?

  OBSOTELJE IN KOZJANSKO * Svetniki v Kozjem bodo popoldne med drugim obravnavali predlog proračuna za leto 2017 in razpravljali o imenovanju direktorja šmarskega Zdravstvenega doma. Tudi v Kozjem svetnikom predlagajo, naj ne podajo soglasja k imenovanju Aleksandra Svetelška, saj menijo, da ni zakonito. * Dobrodelno prireditev Otroci za otroke z dobrodelnim bazarjem popoldne pripravljajo […] Prispevek Kaj se v četrtek, 8.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem?

  CELJSKO * V Celjskem domu v Celju pripravljajo nocoj Miklavžev koncert Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje. Miklavževanja pripravljajo v več lokalih v Celju in nakupovalnih centrih, pa tudi v Vojniku, kjer ga pripravlja tamkajšnja župnijska Karitas. * Polfinalni obračun Pokala Slovenije drevi čaka hokejiste ECE Celja, ki se bodo na domače ledu pomerili […] Prispevek Kaj se v ponedeljek, 5.12., dogaja na Štajerskem? je bil objavljen na Novice.si.

Družabno

Kaj se v soboto, 24.12., dogaja na Štajerskem?

Kaj se v petek, 23.12., dogaja na Štajerskem?

Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji

Noč Modrijanov 2016, ki so jo Modrijani posneli konec oktobra v Celju. bo na prvem programu RTV SLO predvajana dva januarska petka, 13. in 20. januarja 2017, obakrat ob 20.00. Vzporedni svet, v katerem so vsi povezani. Profesionalno izpeljan spektakel, ki noče biti več od zabave in ki poveže vse. Moč ima svojo noč, to […] Prispevek Že drugi petek v januarju Noč Modrijanov na televiziji je bil objavljen na Novice.si.

Naj osebnost NOVIC je Marjan Berginc, priznanje za življenjsko delo Jožetu Koširju + FOTO

Marjana Berginca, družinskega zdravnika, specialista splošne medicine iz Slovenskih Konjic, so bralci lokalnega časopisa NOVICE, ki pokriva občine Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica, izbrali za Naj osebnost NOVIC 2016. Uredništvo časopisa NOVICE je priznanje za življenjsko delo podelilo nekdanjemu zreškemu županu Jožetu Koširju. “To drugo letošnje priznanje mi ogromno pomeni, saj sem ga dobil […] Prispevek Naj osebnost NOVIC je Marjan Berginc, priznanje za življenjsko delo Jožetu Koširju + FOTO je bil objavljen na Novice.si.

Tanja Zagar in OS Pod goro Pet poljubov 2016 a

Tanja Zagar in OS Pod goro Naj pada 2016 a

Otroci iz Vrtca Zreče pojejo Čebelarja

NNZ, Oktober 2016, Kaferna Loče, Loče

Vrtnarimo

Božična zvezda je lahko lepa še dolgo po praznikih

Kaj na konjiški tržnici ureja Zadruga Kmetič?

Štajerski športni napovednik

SREDA, 21. DECEMBER *Košarka 1. slovenska košarkarska liga – 12. krog Lige Nova KBM ob 19.00 Rogaška – Terme Olimia Podčetrtek ob 20.00 Portorož – Zlatorog Laško *Rokomet Slovenski pokal – moški – 1/4 finale ob 17.00 Maribor Branik – Urbanscape Loka ob 20.00 Pomurje – Celje Pivovarna Laško *Odbojka 1. slovenska liga – moški, […] Prispevek Štajerski športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 16. DECEMBER *Futsal Pokal Terme Olimia – četrtfinale (povratna tekma, prvo tekmo so s 3:7 dobili Mariborčani) ob 20.00 PROEN Maribor – Dobovec MB Monting *Košarka Sixt Alpe Adria Cup (skupina D) – 4. krog ob 18.00 Rogaška – Komarno (Slovaška) 1. slovenska košarkarska liga – 11. krog Lige Nova KBM ob 18.45 Hopsi […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Vzpodbuden začetek štajerskih deskarjev

Italijanska Carezza je danes gostila prvo letošnjo tekmo za svetovni pokal v paralelnih disciplinah. Na paralelnem veleslalomu je Konjičanka Iva Polanec zasedla 30. mesto, s čimer je izpolnila svoj cilj. Ta je bil uvrstitev med 32 najboljših. Velenjčanka Gloria Kotnik je bila 28. (najboljša Slovenka). Še bolje je po pričakovanjih šlo v moški konkurenci dvema […] Prispevek Vzpodbuden začetek štajerskih deskarjev je bil objavljen na Novice.si.

Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam 21 rokometašev, ki bodo začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo januarja v Franciji. Na zbor reprezentance, ta bo 22. decembra v Zrečah, je vabljenih tudi sedem članov Celja Pivovarne Laško, in sicer Blaž Janc, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Vid Poteko, David Razgor […] Prispevek Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev je bil objavljen na Novice.si.

Konjičani dobili tekmo svetovnega pokala v boksu

Slovenske Konjice so dobile tekmo svetovnega pokala v boksu. S tem bodo že uveljavljen Grand Prix še nadgradili. To kar slovenskemu boksu ni uspelo od osamosvojitve, je marljivim konjiškim organizatorjem torej uspelo v pičlih treh letih. Slovenske Konjice tako stopajo na veliki športni zemljevid sveta s tekmami najvišjega ranga. Dogodek pod okriljem Mednarodne boksarske zveze […] Prispevek Konjičani dobili tekmo svetovnega pokala v boksu je bil objavljen na Novice.si.

Štajerski vikend športni napovednik

PETEK, 9. DECEMBER *Futsal 1. slovenska futsal liga – 9. krog ob 20.00 Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija ob 20.00 PROEN Maribor – KMN Sevnica *Košarka 3. slovenska košarkarska liga vzhod – moški, 9. krog ob 19.30 Bistrica – Radenska Creativ Sobota *Odbojka 1. slovenska liga v odbojki – ženske – 10. krog ob […] Prispevek Štajerski vikend športni napovednik je bil objavljen na Novice.si.

Deskarka Iva Polanec vstopa v novo sezono

Za deskarji na snegu v alpskih disciplinah je velik del priprav pred novo sezono. Trdo je v zadnjem obdobju delala tudi Konjičanka Iva Polanec, ki je pred letošnjo zimo menjala skoraj vso opremo. Večino snežnih treningov je od avgusta dalje opravila na ledenikih, nekaj tudi v dvorani v Landgraafu. Polančevo primerjava s konkurenco čaka že […] Prispevek Deskarka Iva Polanec vstopa v novo sezono je bil objavljen na Novice.si.

Konjičanka v Čilu do dvojne krone

Konjiška teniška igralka Tamara Zidanšek je v čilskem Santiagu osvojila dvojno krono. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev je bila minuli teden najboljša tako v igri posameznic, kot v dvojicah. 18-letna Konjičanka je sicer med posameznicami dobila jubilejni deseti ITF turnir, četrtega letos. V igri dvojic je doslej zbrala štiri lovorike, dve od […] Prispevek Konjičanka v Čilu do dvojne krone je bil objavljen na Novice.si.

Kulinarika

Roglin sobotni kolaček: Božični cimetovi piškoti

Brstični ohrovt je vrtnina, ki nas oskrbi z veliko vitamina C, v hladnih dneh

Roglin sobotni kolaček: Orehova rolada s kislo smetano

Roglin sobotni kolaček: Šamrole

NOVICE

pred 10 urami
Levja brata s Češke v konjiškem Mini ZOO Landu ...
Minuli teden je konjiški Mini ZOO Land postal nov dom dveh mladih levov s Češke. Polletna Herkul in Cezar skupaj ...
(0)
pred 10 urami
LOPATA: Zakaj se je včeraj porušila hiša? - ...
Na Lopati pri Celju je pri obnovi temeljev stanovanjske hiše, prišlo do delne porušitve zunanje stene stanovanjske ...
(0)
pred 11 urami
Rokomet: mladinci v Celju začenjajo boj za ...
Evropsko rokometno prvenstvo za mladince, stare do 20 let, se danes začenja v Celju. V dvoranah Golovec in Zlatorog ...
(0)
pred 14 urami
Na Lopati zaradi porušitve evakuirali 9 ...
Sinoči je na Lopati pri Celju pri obnovi temeljev stanovanjske hiše, prišlo do delne porušitve zunanje stene ...
(0)
pred 14 urami
Na zgodovinskem tekmovanju v judu za Slovenijo ...
Člana mariborskega judo kluba Branik Broker: Oplotničan David Kukovica in Enej Marinič, ter članica celjskega kluba ...
(0)
pred 18 urami
Kaj se v četrtek, 19. julija, dogaja na ...
*Občina Rogaška Slatina je na novo uredila oziroma obnovila šest sprehajalnih poti. Te je  nadgradila s tremi ...
(0)
pred 1 dnevi
ŠENTJUR V SDS imena županskega kandidata še ne ...
Predsednik šentjurskega območnega odbora SDS Jože Korže (na fotografiji) je za naš medij potrdil, da je stranka že ...
(0)
pred 2 dnevi
Avokadov namaz s feto in koriandrom - Novice.si
Sestavine: pol rdeče čebule olivno olje zrel avokado 1 pest koriandrovih listkov 90 g feta sira limonin sok   ...
(0)
pred 2 dnevi
Lani za 2,2, milijona elektro naložb v občinah ...
Na Konjiškem, Zreškem, Vitanjskem in Oplotniškem višji odjem elektrike in rekordna vrednost končne obremenitve. ...
(0)
pred 2 dnevi
Žalec: Festival Zeleno zlato - Novice.si
V Žalcu letošnjo turistično sezono gradijo na dveh zgodbah, dveh lepoticah, fontani Zeleno zlato in opereti Hmeljska ...
(0)
pred 2 dnevi
Celjani bodo odprli novo sezono v 1. slovenski ...
Z zmago Francije nad Hrvaško v finalu se je v nedeljo končalo svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji. Ljubitelji ...
(0)
pred 2 dnevi
Celje: znanih 5 nominirancev za Veronikino nagrado ...
Znanih je pet nominirancev za 22. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji. Žirija je v ožji ...
(0)