Članek
Dragi koritarji pejte v PM10, ali PM2,5
Objavljeno Feb 16, 2016

LGBT parlamentarna stranka, znana tudi kot strastna ljubiteljica džihadistov (nekateri od njih bi si jih domov peljali kar 200 000) bi tudi radi, da ministrstvo za okolje pripravi strategijo za zmanjšanje onesnaževanja zraka z delci PM10 in PM2,5. To je od njih lepo, čeprav davkoplačevalci že vemo kaj stoji za to lutkarsko pobudo; Uvedba davka na kurjenje. 

Koritarji pa se močno sprenevedajo glede vsakodnevnega kemičnega zapraševanja našega neba in njihovega preizkušanja vremenskega vojskovanja, ki ga že 12 let nad nami izvajajo NATO letala. Vsi to že več let opazujemo, od koritarjev in njihovih agencij pa še vedno glede tega nobenega pojasnila.

To kemično zapraševanje letal nam je povzročilo tako žledno katastrofo, ki je dodobra uničila naše bogastvo gozd. Marsikje, kjer je bil prej nepregleden gozd je zdaj golosek. Iz naših gozdov pa so po poročilih medijev odpeljali že več kot 9,5 miljona kubikov lesa, vsak dan pa iz Slovenije vozi na stotine tovornjakov s prikolicami naloženimi z debli dreves.

Vsi vemo, da so gozdovi naša pljuča, ki prečiščujejo zrak, zdaj bodo posledice kemičnih zapraševanj letal vsako leto veliko močnejša, vetrovi se bodo tako močno okrepili in videli bomo lahko stvari, ki jih pri nas nismo bili vajeni videti. Po žledni katastrofi so z letal na naše gozdove nametali na tone gnilobnih bakterij, ki prodirajo v zdrava jedra dreves, da bi ja na tem teritoriju čimprej prišlo do goličavja.

Na NATO vadbišču Poček je lani prijatelj naredil nekaj posnetkov nepreglednih skladovnic debel naloženih ob cesti, nekaj Postojnčanov pa je na cestah, ki dostopajo do Počka na cesto narisalo kljukasti križ s pripisom NATO.

Le zakaj si naši koritarji in njihove sluge namerno glede kemičnega zapraševanja NATO letal zatiskajo oči? Odgovor na to vprašanje je lahko en sam; "provizije od kod lepote tvoje" Ni jim mar za prihodnost nas državljanov in celo do prihodnosti njihovih lastnih otrok. Žal so vsi duhovno zelo plitki, ne zavedajo se zakona akcije, reakcije, ali kakor je rekel Milošević; "Sve se plača, sve se vrača." Žal se ne zavedajo, da se bo vse zlo, ki so ga tu dovolili njim in njihovim potomcem z obrestmi vrnilo.

Iz analiz zraka, ki jih je izvajala ARSO je bilo jasno razvidno, da se je koncentracija PM10 in 2,5 ob NATO  vajah močno povečala. Še bolj smešno pa je dejstvo, da se je ob NATO vajah in kemičnemu zapraševanju neba koncentracija delcev PM10 in PM2,5 dostikrat povečala kar naenkrat sredi poletja in to sredi dneva do take mere, da se je iz Postojne komaj kaj videlo do Nanosa.

Alora dragi koritaji kako boste to ljudstvu pojasnili?

Stoyan Svet