Članek
Športni turizem
Objavljeno Sep 27, 2014

Razviti moramo tiste segmente turizma, ki so danes najbolj donosni.

Poleg tega, da smo letoviška destinacija ter da smo močni v wellness turizmu in kulturnem turizmu; pa tega, da moramo ponovno oživeti igralniški turizem; je naša največja perspektiva predvsem v razvoju

(1) športnega turizma,

(2) medicinskega in lepotnega turizma

(3) navtičnega in aero turizma

To so tiste discipline, ki so v vzponu in od katerih lahko v naš kraj dobimo največ denarja.

O razvoju športnega turizma govorimo že desetletja. Govorimo, a malo je narejenega.

Pospešeno urejanje rekreativnih in športnih površin bo dvignilo standard življenja naših prebivalcev, hkrati pa bomo tako končno dobili pogoje za razvoj športnega turizma.

Poleg Športnega parka Lucija, ki je opisan tukaj (http://www.sebastjanjeretic.si/lucija-moderno-mesto-2/), bo prednostna naloga ureditev kolesarskega omrežja v nekaj letih.

Korak po korak. Samo, da dobimo najprej celovito sliko. In da vemo, kam gremo.

Ne samo, da bo to koristilo prebivalcem, ampak je to tudi eden od segmentov turizma, ki je v največjem porastu.

In tu je še vrsta drugih projektov tako za potrebe lokalnega prebivalstva kot tudi za dopolnitev turistične infrastrukture.

Že leta je predvidena izgradnja športne dvorane na območju Hotelov Bernardin. O tem bi se pogovarjal z njimi, ko bo jasno, kako bo z lastništvom in ko bodo finančno sposobni sodelovati.

Mogoče je prav to tudi priložnost za izgradnjo olimpijskega bazena, ker bo ta projekt težko realiziran izključno v občinski režiji. Prav javno-zasebno partnerstvo z iskanjem nepovratnih sredstev pa lahko omogoči izvedbo takih projektov.

Poleg infrastrukture pa je pomembna storitev, dogodki, doživetja… in na tem področju bomo lahko odprli vrsto delovnih mest. In v kraju imamo vrsto ljudi, ki bodo te naloge odlično opravljali.

Od masaž do nutricionistike. Od spremljanja športnikov, ki bodo k nam prihajali na priprave, do organizacije strokovnih dogodkov s tega področja.

Skratka vrsta priložnosti za nova delovna mesta prav na področju, kjer imamo v našem kraju usposobljene ljudi.

Kaj bi pa ti predlagal/a? ;)