Sobivanje in sožitje

OddajSrečko Prislan, dne 2019-07-21 ob 09:51:38
Sodelovanje in soupravljanje

Sobivanje in sožitje - posledica sodelovanja in soupravljanje!

Spoštovani v kapitalističnem sistemu je pač bistvo delovanja posameznika "izkoriščanje" ali dobra šola za dober zaslužek, zato je dobiček najpomembnejša vrednota obstoječega družbenega sistema!  

To pomeni, da je dostopnost do izobraževanja vezana na socialni status posameznika, ali nepravično in diskriminatorno osnovo, kar povzroča še večjo razslojevanje med ljudmi in neenake možnosti (jedro konfliktov in nasilja)!  

image

Rezultat je več konfliktov in zlorabljanje znanja za izkoriščanje človeka od človeka, to pa je razlog stopnjevanje konfliktov, ki vodijo v vse večje nasilje in vojno!  

Primer dobre prakse (v nadaljevanju klikni na deteljico spodaj) v celoti upošteva nov družbeni sistem Bio-humanizem!

Na videu spodaj, ne gre le za okoljsko problematiko ali politiko, gre za pozitivni odnos do življenja, do našega naravnega okolja, ki je naša mati življenja.

Naravno okolje je naš najbolj pomemben temelj za zdravo in srečno življenje, zato je narava z "bionomijo" ali zakonitostim življenja tista zasnova novega družbenega sistema, ki nam daje pozitivne vrednote do življenja, za sožitje, sobivanje človeka s sočlovekom, drugimi bitji in odgovornim ravnanjem z vsemi naravnimi dobrinami, da življenje vseh bitij, človek ali človeška skupnost sploh lahko obstaja.

Prav trajnostni razvoj, ki temelji na vzdrževanju zdravih naravnih pogojev za življenje vseh bitij in naravnih dobrin, kot bistvo za napredek in pozitiven razvoj, je primarni temelj novega družbenega sistema Bio-humanizma, saj se vse vrednote humanizma, ki je namenjen človeku, potrjujejo v odnosu do narave in našega naravnega sobivanja, človeka s sočlovekom in vsem ostalim naravnim okoljem!

Zato je naravno ravnovesje, ali "univerzalno dinamično naravno ravnovesje", temeljni zakon s katerim se uveljavlja zakon evolucija ali kontinuiran razvojni proces, na katerem je grajen nov družbeni sistem Bio-humanizem!

To je tudi primarno izhodišče novega družbenega sistema, saj brez zdravega naravnega okolja ni zdravega in srečnega življenja človeka, niti nove skupnosti svobodni, srečnih in ponosnih ljudi! 

Narava je naša skupna mati življenja!

Za video klikni na detaljico!

image

https://www.facebook.com/watch/?v=455121838593718

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Srečko Prislan
0
Aug 12, 2019
V kapitalistinem sistemu je pravna država razredna družba, zato se pod pojmom pravna država prikriva in vzdržuje diskriminatorni in izkoriščevalski legaliziran družbeni sistem, ki temelji na subjektivnem pravu priviligirane strukture.

Ta priviligirana struktura samovoljno po diktatu privatnega kapitala oblikuje pravne norme v skladu s svojimi interesi in koristi kapitala na škodo večine ter zlorablja pravo da s silo, ali represivnemu sistemu nasilno , podreja večino in ji omejuje osnovne človekove pravice!

To je temeljni razlog za spremembo obstoječega zločinskega družbenega sistema in uvedbo neposredne demokracije!

Drugi temeljni razlod je ta, da se z multiplikacijo pravnih norm (birokratizacijo institucije ali države) tudi sistematično ustvarja nered ali kaos, kajti vse se normira in pravne norme postavljajo cokla ali blokada družbenega.

Ta pisna norma (predpis) je črka na papirju, ki fiksira določeno stanje, ne pa realno življenje, ki se vsak trenutek spreminja, zato človek postaja z dneva v dan večji idiot in ne svobodno ustvarjalno bitje, ki v sodelovanju z drugimi ustvarja pogoje za sožitje in skupni napredek!

Že K. Marx je zelo nazorno in jasno napisal, zakaj je potrebno ukiniti državo in namesto nje oblikovati in uveljaviti organizirano svobodno skupnost na pozitivnih vrednotah življenja za človeka, druga bitja in naravne dobrine, kajti to je predpogoj za zdravo življenje vseh in obstoj osnovnih pogojev za življenje!
#2
Srečko Prislan
0
Jul 29, 2019
Spoštovani prijatelj, točno to, nov, sodoben, human in napreden družbeni sistem, ki povezuje ljudi v sožitje in tvorno sodelovanje na pozitivnih vredotah življenja!

Mnogo bolj pomemben je ustvarjalni prispevek vsakega osveščenega posameznika, ki gradi in soustvarja, kot DENAR, ki mobilizira le egoista ali pohlepnega oz. sebičnega človeka.

Egoizem ali egoist uničuje sebe in svet, zato se in mora v novem družbenem sistemu sistematično izločati, kot škodljiv in nekoristen parazit!

Le nov družbeni sistem, ki omogoča pozitivne pogoje za življenje vseh je lahko skupni imenovalec vsem za akcijo in aktivno sodelovanje!

To je nov družbeni sistem Bio-humanizem!
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2019-07-21 09:51:38 (Jul 21, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj