Sistemska diskriminacija

OddajSrečko Prislan, dne 2019-07-04 ob 09:42:40

Sistemska diskriminacija temelj razredne družbe

Kaj je osnovna ugotovitev ali slabost, po spoznanjih novega družbenega sistema Bio-humanizma, kar uničuje in preprečuje dobre medsebojne odnose med ljudmi v obstoječem družbenem sistemu?!

Sistemska ali s pravnim redom uzakonjena formalna diskriminacija in oblikovanje dveh osnovnih razredov družbe, ki sta med sabo v trajnem konfliktu, zato se ta temeljni sistemski konflikt (ali sistemska diskriminacija) neposredno prenaša na vse pore življenja!

Nekateri pravijo potreben je strožji red in disciplina! Vendar večina ne ve, da je disciplina posledica odgovornega odnosa človeka do sebe in svojega okolja, ne pa posledica sile ali nasilja, ki ga povzroča sistemski konflikt ali obstoječi pravni red razredne družbe!

Torej v resnici sploh ne gre za strožji red, ampak gre za družben sistem, ki oblikuje odnose med ljudmi, zato mora ta ali dober družben sistem dobro nagrajevati slabo kaznovati, kot je to v naravi!

Tega pa obstoječi družbeni red razredne družbe ne omogoča, ampak povzroča ravno nasprotno! Zakaj?

Ker se privilegirani strukturi dopušča vse (sistemsko vsiljuje svoje interese) in s silo podreja večino je to razlog razpada moralnih vrednost in posledično negativnega odnosa do sočloveka in naravnega okolja. (neodgovornost na višjem nivoju se prenaša na nižji nivo).

Obstoječi družben sistem pa je utemeljen na egoizmu človeka, kar povzroča razvoj negativnih moralno-etičnih vrednot, ki temeljijo na konfliktu in nasilju, zato sta prav te dve značilnosti človeka dominantne v obstoječem družbenem sistemu.

Strah je vedno posledica nasilja in nevarnosti, kar povzroča in blokira svobodno in odgovorno obnašanje človeka, zato se ta temu upira (prikrito in samovoljno) ter ne ustvarja pogoje za sodelovanje in spoštovanje do drugih.

Brez spoštovanje drugih in svobode, pa ni varnosti in sožitja med ljudmi in tudi do drugih bitij in naravni dobrin, zato je razredna družba in na njej oblikovan pravni red, temelj negativnega razvojne procesa moralno-etičnih vrednost pri človeku in celotni družbeni skupnosti !!!

Neodgovornost na višjem nivoju se prenaša na nižji nivo, zato je privilegirana struktura jedro razpada moralno-etičnih vrednot v vsaki razredni družbeni skupnosti, ali kot pravi star ljudski pregovor:

"Riba pri glavi smrdi!"

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
3
Srečko Prislan
0
Jul 08, 2019
Pozdravljeni prijatelji!

Vprašujem t. i. levičarje, zakaj je potrebno toliko kritizirati kapitalizem!?

Če je socializem boljši, potem res ni potrebno toliko ponavljat oguljene matre kapitalizma, ki sploh niso nobena rešitev, ampak pokazati v praksi konkretne rešitve za socializem.

Enako velja za delničarje, ki vztrajno zagovarjajo kapitalizem in kritizirajo socializem in se iz njega norčujejo, čeprav prav kapitalizem, kot dominanten družbeni sistem v svetu, povzroča negativni družbeni razvojni proces od slabšega na slabše!

Kje je vzrok, da levičarji ali desničarji, namesto razvoja sistema, ki ga zagovarjajo, kritizirajo nasprotni sistem in se ukvarjajo s populizmom, namesto odpravljanju slabosti sistema, ki ga zagovarjajo!

Vsi trdijo, da v naravi vlada zakon močnejšega in je za to normalno, da je tako tudi v življenju!

Pa bi znal kdo povedati kje in kako v naravi velja zakon močnejšega?

Zanimivo, da se vsi sklicujejo na silo, torej kvantiteto, ne pa kvaliteto in njen razvoj ali spremembo iz slabšega na boljše!

V naravi ne velja zakon močnejšega, ampak sposobnejšega!

Razlika med močnejšim in sposobnejšim, pa je ogromna!

Zakaj?

Zato, ker močnejši ruši in sposobnejši gradi!

Večina ljudi tega dejstva in razlike sploh ne razume, zato tudi nima nobene rešitve.

Najbolj zanimiva je levica, saj non stop ponavlja kapitalistične floskule, (zakon močnejšega, tekmovanje, nasprotniki ali sovražniki,...itd) in v tem aktivno sodeluje, saj s kritiko kapitalizma v praksi, kapitalizem le vzdržujete, ne pa razvija boljši sistem, ki bo v praksi obstoječega slabega odpravil!

Res ste vsi potrebni temeljite prenove, da boste dojeli v kakšnih zablodah živite!

Dokler njih ne spoznate in se jih znebite, ni nobene možnosti, da se pri vas, kaj pozitivnega spremeni !

Dokler se eni ali drugi ne boste pričeli ukvarjati z razvojem novega in boljšega sistema od dosedaj znanih, ki vas povezuje v praksi, boste še naprej žrtve svojih zablod, predsodkov in napak, ki jih ponavljate!

Edina prava pot je spoznavanje in odpravljanje svojih lastnih napak (ne napak drugih) in dokler tega ne spoznate in pričnete uresničevati v praksi, nimate niti eni niti drugi, nobenih pravih razvojnih rešitev za vse, temveč delujete, namesto v skupno dobro, tudi sebi v škodo!

Sistemska diskriminacija

Sistemska diskriminacija temelj razredne družbe
#3
Srečko Prislan
0
Jul 05, 2019
Na primer! Pravo v razredni družbi postane poslovni business ali po domače predmet profita ali zaslužka na račun žrtve, ki se znajde v pravosodnem mlinu (ali postane žrtev mafije)!

Pravniki ali odvetniki, sodniki, tožilci,...itd, niso v razredni družbi za to, da pomagajo ljudem reševati težave ali probleme, ampak da imajo od njih koristi.

Zato se konflikti ali težave zaradi mafijske združbe na področju pravosodja le multiplicirajo, ne pa odpravljajo ali rešujejo!

Več je problemov in težav ali sporov med ljudmi, višja je cena odvetniških storitev in zaslužek tistih, ki ta zločinski sistem razredne družbe zlorabljajo ali podpirajo in vzdržujejo za svoje koristi!

Človek ni več subjekt, ampak objekt manipulacij v korist mafije ali privilegirane strukture na oblasti! Poglejte le zakonodajo o dedovanju,....itd,....itd!
#2
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2019-07-04 09:42:40 (Jul 04, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj