Bionomija

OddajSrečko Prislan, dne 2019-07-03 ob 15:34:19

Kaj je to Bionomija!?

Mnogi me sprašujejo "Kaj je to - bionomija" ali na kratko "Bio" v pojmu novega družbenega sistema Bio-humanizma!

Pri zasnovi novega družbenega modela ali sistema je bilo potrebno poiskati tiste realne osnove ali temelje, ki dejansko obstajajo neodvisno od človeške volje, domišljije in zavesti, saj je ta lahko moteči faktor ali zabloda, ki resničnost poenostavi ali zakomplicira za določeno obdobje ali trenutek do onemoglosti, ki nima nič z realnostjo ali stvarnostjo, saj obstaja le abstraktno (umetna tvorba) brez osnovnih pogojev za življenje ali proces razvoja katerega-koli bitja na zemlji.

Temu pogoju in zahtevam ustreza "bionomija" ali znanost, ki se za bistvo svojega raziskovanja (ali iskanje resnice) osredotoči na "splošne zakonitosti življenja", ki obstajajo v naravi v določenem času in prostoru ter določajo osnovne pogoje za življenje vsakemu bitju neodvisno od njegove samovolje ali posebnosti oz. odstopanja od skupnega oz. splošnega, kajti le množica posebnosti (ali lastnosti posameznega bitja), ki se povezujejo v skupno ali splošno je bistvo obstoja neke skupnosti oz. eden od osnovnih pogojev za življenje!

Ali preprosto rečeno "bionomija" je veda ali znanost, oz. razvojno-raziskovalno delo in dejavnost, ki omogoča človeku odkrivati in spoznavati bistvene zakonitosti življenja v naravi, brez katerih ni pogojev za življenje in evolucije razvojnega procesa katerega-koli bitja na zemlji!

Bistvo "bionomije", kot vede ali znanosti, je zavestno usmerjeno razvojno-raziskovalno delo ali delovanje ter odkrivanje in spoznavanje bistvenih splošnih zakonitosti življenja, ki ustvarjajo osnovne pogoje, da določen organizem (tudi človeka) za zdravo življenje, kot proces sploh lahko nastane in obstaja!

Primarno pojem "bionomija" pomeni objektivno (upoštevajoč vse splošne zakonitosti) iskanje resnice (tisto kar obstaja v določenem času in prostoru) s poudarkom na raziskavi, kako se določena vrsta bitij ali mikroorganizmov v procesu življenja (svojega obstoja) ravna ali obnaša znotraj svoje vrste in v odnosu do svojega naravnega okolja!

Za svobodno, srečno in zadovoljno skupnost ali Bio-humanizem, ki ustvarja pogoje za sožitja vseh bitij na zemlji ali življenje v miru in ljubezni!

Družben sistem utemeljen na negativnih vrednotah povzroča negatvne posledice ali trend družbenega ravoja ter zavesti človeka in le družben sistem grajen na pozitivnih vrednotah ima za posledico pozitivni družben razvoj ali izboljšanje odnosa človeka do samega sebe, sočloveka in naravnega okolja!

Le novo in boljše odpravlja staro in slabo!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2019-07-03 15:34:19 (Jul 03, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj