Članek
Glavni vodja
Objavljeno May 20, 2019

Kdo je glavni vodja mojega življenja?

Zakaj brez spremembe parlamentarne demokracije v pravo ali neposredno demokracijo ni rešitve!?

Sprašujem se spoštovani prijatelji, zakaj se nihče ne vpraša, kaj je bilo v preteklosti dobro ali boljše, kot je danes in zakaj?

Večina pozablja, da se napredek lahko gradi le na boljšem in ne slabšem. Če primerjamo današnjo občino in občino nekoč,  pozabljamo na bistveno stvar in to je, da smo imeli v bivši državi tudi drugačen sistem družbenih vrednot, ki so bile osnova za drugačne medsebojne odnose in posledično drugačno obnašanje ljudi v skupnosti. A ja, saj res, imeli smo družbeno skupnost.

Danes pa družbene skupnosti sploh nimamo!!!

Zakaj smo občino v bivšem sistemu imenovali tudi družbeno-politično in ekonomsko skupnost?

Žal dragi prijatelji brez spremembe sedanjega družbenega sistema je vse upanje za pozitivne spremembe le pobožna želja ali mokre sanje, ne pa podlaga za boljše življenje!

Vedno bolj verjamem, da bodo morali priti še mnogo hujši časi, da bodo ljudje prišli do spoznanja, da je vsak človek najboljši vodja svojega življenja, zato ne smemo in ne moremo delati sami druge za vodja po svoji podobi, da bo nam odpravljal ali prikrival našo neodgovornost ali druge slabosti za naše življenje! Zakaj? 

Zato ker v obstoječemu družbenemu sistemu, kjer se egoizem in druge negativne vrednote nagrajuje, ljudje postajajo vedno bolj podivjani, ne pa humani! Kako to? Kako je to mogoče?

Ker živimo v lažni demokraciji (ali razredni družbi), ki jo sami ustvarjamo in podpiramo!

Takoj, ko izbiraš svojega vodja sam sebe kvalificiraš v manj vrednega človeka. Kako lahko potem pričakuješ, da te bodo drugi (privilegirani) spoštovali in sprejemali za enakopravnega, če sam sebe ponižuješ in nase ne sprejemaš polne odgovornosti za svoje življenje!

Sedaj veste zakaj je potrebno menjati obstoječi družben sistem?

Obstoječi družben sistem (umetni konstrukt) generira negativno selekcijo, zato na pomembne položaje prihajajo vedno slabši ljudje, kar je posledica napačne vzgoje ali ravnanja z ljudmi. In kdo nas uči ali vzgaja, da potrebujemo svojega tutorja ali vodja, ki nas bo vodil, kot pastir vodi svoje ovčke (ali župnik svoje vernike).

Vsak človek je protagonist ali glavni vodja svojega življenja po naravni poti, ali naravi življenja vsakega bitja, zato je nesprejemljivo, da imamo še vedno sistem razredne družbe ali privilegiran razred, ki uživa življenje na grbi delovnih in poštenih ljudi, oz. na osnovi izkoriščanje svojih formalnih privilegijev na račun ostale množice ali ovčk, ki so izbrale svojega pastirja ravno za to, da jim nase ni potrebno sprejeti polne odgovornosti za svoje življenje!

Zdaj veste, zakaj potrebujemo neposredno demokracijo v kateri se vsakdo usposablja in nase prevzema polno odgovornost za svoje življenje, kajti le tako je mogoče zagotoviti pogoje za napredek vseh (izključiti sistemsko diskriminacijo) ter graditi skupnost in človeka za življenje v enakopravni in pravični družbi ali družbeni skupnosti v kateri smo "vsi različni - vsi enakopravni" in tudi vsi skupaj napredujemo!

Kako nov družben sistem Bio-humanizem rešuje ta problem!?

V novem družbenem sistemu se ravnamo po *vzorniku in ne vodju*, ker tega ni in ga ne potrebujemo!!! Kajti ! 

Vsak je glavni vodja ali protagonist svojega življenja!

*Vsi različni - vsi enakopravni !!!*

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Ja spoštovani prijatelj! Od kdaj pa je Žižek kakšna prihodnost! Prihodnost je za tiste, ki imajo idejo in rešite. Žižek govori le tisto, kar je se je naučil in to pomeni, da ne misli s svojo glavo, kajti le takšni imajo izvirne misli in tudi praktične rešitve! Zelo malo je takšnih izvirnih med certificiranimi bedaki. Še manj pa med tistimi, ki sledijo svoje vodje ali takšne bedake!

Odlično Miran Canak! Še mnogo huje od varnosti je potuha in hlinjenje pripadnosti, zaradi pričakovanih koristi enih in drugih. Posledično gre za izsiljevanje, ne pa sodelovanje in kar je najhuje ljudje prenašajo svojo odgovornost na druge in posledično se krepijo pogoje za neodgovornost ali neodgovoren odnos do dela, sočloveka in okolja in paralizira ustvarjalna iniciativa ali duhovna potreba človeka po samopotrjevanju. Takšen proces povzroča negativno kadrovsko selekcijo da odločanje v celoti dominantno prevzame privilegirana struktura, ki se želi samo-potrjevati preko svojega ega, zato se na vodilnih položajih pojavi struktura, ki nima svoje hrbtenice, ampak je sprejela ugodno ponudbo klike (lastnikov kapitala), za ceno izpolnjevanje interesov svojih nalogo dajalcev, ki so takšen kader postavili na vodstveni položaj, da lahko preko njega izpolnijo svoje ekstra dobičke ali preko formalnega sistema legalno kradejo delovno in ustvarjalno množico. Sistem sam avtomatsko povzroča vedno večjo razslojevanje v družbi in razpad pozitivnih vrednot, ki so podlaga za medsebojno spoštovanje in zaupanje. Krepijo se negativne vrednote in nasilje ter sistemsko (umetno) povzroča krize, dokler zaostrovanje ne eskalira v vojno in uničevanje. Klasična hirarhična organizacija družbe blokira tudi duhovni razvoj človeka, saj se konflikt v hirarhični lestvici zaostruje in blokira razvojni pozitivnih duhovnih vrednot ter potencira negativne, posledično proces celotne družbe, ki duhovno razkraja človeka in pomeni razpad vseh družbenih sistemov, kjer se vedno išče krivca zunaj sistema, ne pa v sistemu samem, saj to odgovarja privilegirani strukture, da si od kaosa, zmede in strahu človeka ustvari čim večje koristi ali profite in uživa življenje na osnovi trpljenja množice vedno bolj brezpravnih in nemočnih ljudi. Vse to se z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom odkriva in vse te slabosti človeka, napake ter zablode v razvojnem procesu odpravlja, zato se klasično hirarhično organizacijo nadomešča s skupinskim ustvarjalnim sodelovanjem in posledično odpravlja vse nepotrebne in škodljive institucije, ki so same sebi namen in delujejo le kot uporabno orodje privilegirane strukture za učinkovito sistemsko izkoriščanje poštenega in delovnega človeka!

Zanimivo, kritično in poučno razmišljanje prijatelja Mirana! Vprašanje je povezano s številnimi zamislimi; da vstopim v politiko; da bi moral pomagati voditi Slovenijo iz sedanjega kaosa in tako naprej. Preverimo to vprašanje in poglejte, kaj to pomeni. Najprej, zakaj me želite za voditelja; vprašanje ni, ali sem vodja in vi ste spremljevaleci. Zakaj postane vodja in zakaj bi si želeli biti spremljevalec, naj bo vodja moški ali guru? Želimo vodjo, ker smo negotovi. Ne vemo, kaj misliti; zmedeni smo in ker v naši zmedenosti ne vemo, kaj storiti, želimo, da nas nekdo ščiti. Politično postane tiranija diktatorja. To se dogaja in kaj se bo zgodilo. Ko je zmeda, in psihično smo zmedeni, želimo, da nas nekdo vodi. V svetu obstaja zmeda, beda, kaos, izkoriščanje bogatih, kapitalist, pameten, inteligenten, tistim, ki imajo sistem in postanejo voditelji, ustvarjajo zabavo in zato, ker ne želimo anarhije smo dovolili, da nas vodijo. Ne želimo biti zmedeni, hočemo nekoga z povej nam, kaj naj naredimo. In tako ustvarjamo voditelje. Zakaj jih ustvarjamo? Zakaj hrepenamo po voditeljih? zakaj iščemo voditelje? Ali ne zato, ker želimo biti varni? Nič nočemo biti negotovi. Kaj se bo zgodilo? Ne ustvarjate samo voditelja, temveč postanete spremljevalec. To pomeni, da uničite sebe, tako da sledite drugemu. Ko slepo sledite tradiciji ali sledite voditelju ali zabavi, ko se disciplirate, ali ne uničujete svojega lastnega načina razmišljanja? Namesto tega obstaja zmeda, vendar nihče ne bo naredil reda razen sebe. Tukaj je čudovito stanje zmede in ne želite iti pogledati. Želimo, da nas nekdo vzame stran od tega. Kaj se potem zgodi? Kaj delajo vodje? Vstanejo in govorijo in postanejo vodje. Toda, kar obljubljajo, morajo izpolniti v akciji in očaranju, dase nebi počutiti razočarani. Torej izkoriščanje obstaja ne le med delavcem in lastnikom, temveč tudi med privržencem in vodjo, kajti če vodja ne vodi, se izgubi. Če vodja ne vstane in ne govori na platformi, kaj je on? Ne samo ustvarjate voditelja, temveč tudi zaradi svoje frustracije in zmede tudi vi ga izkoriščate. Izkoriščanje je obojestransko. Ali nisi opazil tega? Ker je vodja odvisen od vas in ste odvisni od vodje, od koder nas bodo vodili? Ta želja po ustvarjanju vodje je oblika samoizpolnitve. Izpolnili ste se v voditelju in se sam izpolni v vas, tako da vas reši, da vas vodijo. Ampak on je vodja, ki ste ga ustvarili, in zato je vzajemno izkoriščanje, medsebojno samoizpolnitev in zato nikjer ne vodi. Očitno je izkoriščanje in kaj se torej zgodi? Um, ki išče zaupanje, ustvarja prepričanje. Ali ga ustvarja sam ali vzame prepričanja drugih in ali jo je ustvaril ali jo je prevzel od drugih, vztraja na umu in pravi "verjamem

Žižek in sogovornik sta v medsebojnem pogovoru nakazala, da BIO-HUMANIZEM nima prihodnosti, čeprav ta red ni omenjen se njune teze nekako oddaljujejo od BIO-HUMANIZMA. Ponavljala sta že znana stališča. V resnici je bil to en dolgčas z le kratkimi domislicami o sreči. BIO-HUMANIZma še nista odkrila :-) https://4d.rtvslo.si/arhiv/tv-kulturno-umetniski/174616140