Članek
Ekipa poslancev
Objavljeno May 10, 2019

Ekipa slovenskih poslancev v EU parlamentu

Prijatelj predlaga odličnega kandidata za EU poslanca!

Odlično spoštovani prijatelj, ja zakaj pa imamo potem politične stranke in parlamentarni sistem?

Dokler bomo imeli takšen družben sistem parlamentarne demokracije ali stranko-kracije je to le pobožna želja, da bomo v Bruslju imeli ekipo, saj se tudi EU parlament oblikuje na politične skupine, ne pa v ekipo!

Sicer pa preprosto vprašanje, ali najboljše ljudi potrebujemo tu v Sloveniji ali jih potrebuje Bruselj!?

Ekipa je lahko odlična le, če tvorno sodeluje ali imajo člani ekipe iste ali podobne interese in skupno odgovornost do volivcev v Sloveniji!

Toda, večstrankarski sistem je narejen prav zato, da ima svaka stranka svojo ekipo, zato za našo dobro ekipi v Bruslju ni nobenih šans, ampak je to le pobožna želja, ki je dejansko neuresničljiva, saj vsak izvoljen poslanec zastopa interese svoje stranke, ki ga je predlagala, ne pa celotno volilno telo ali Slovenijo!

Dragi tovariši in gospodje potrebno je upoštevati dejstva, ne pa iluzije, potem bomo gotovo uspešni in tudi Slovenijo postavili drugim za vzor ali vzgled prave demokracije (seveda, če ne bomo sodelovali v ali z lažno demokracijo)!

Kaj to pomeni?

Da moramo najprej ustvariti pogoje za ekipo, potem bomo tudi ekipo imeli, sicer so lahko vsi izvoljeni poslanci odlični kandidati, pa še kljub temu ekipo ne bomo imeli in se bodo velike države še naprej v obstoječem ne-demokratičnem sistemu s Slovenijo le igrale!

Po odzivih medijev in plačane propagande, ki meji že na medijsko nasilje in zavajanje ljudi, so volitve v strankokratskem sistemu le resničnostni šov za neuke, ali kot pravijo pokvarjene elite "maša za rajo", ki potrebuje svojega pastirja, da se v lastni senci ne izgubi! 

Hvala bogu in političnim strankam - amen! 

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Zdrava kmečka pamet vsakemu na uho govori, bolj je odsotna demokracija (ali soodločanje ljudi), večja je stopnja laži, prevar, nasilja in zločinov ali tiranija! Varnost je vedno posledica odnosov in sodelovanja med ljudmi. Boljše je sodelovanje, boljši so odnosi med ljudmi, večja je varnost, ki jo zagotavlja neka družbena skupnost posamezniku v kateri ta dela in živi! Dobre odnose pa vedno ustvarjajo vrednote ali obnašanje in ravnanja, ki dobro nagrajujejo in slabo izločajo ali kaznujejo. Kar je dobro za vse nikomur ne v škodo, kar pa je dobro le za nekoga, pa je lahko zelo škodljivo za ostale in večinoma v škodo drugim! Pravo življenje je vedno proces in aktivnosti človeka v katerih uživa in ta užitek, veselje in srečo deli z drugimi! Zato je varnost in zadovoljstvo človeka vedno posledica razmer v okolju v katerih človek živi in od tega ali ustvarja pogoje za sožitje ali za konflikte in protislovje, ki takšno sožitje onemogočajo ter povzročajo vsiljevanje drugemu svoje volje! Nasilje ali vsiljevanje ruši in sožitje gradi ravnovesje in dobre medsebojne odnose, zato je temelj vsakega sožitja sodelovanje, kajti brez njega ni sožitja niti varnosti za nikogar. Življenje je proces aktivnosti človeka od rojstva do smrti v odnosu do sočloveka in njegovega naravnega okolja, zato v naravi ne pozna razredov in tudi ne razredne družbe. In razredna družba je umetna tvorba, ki je temelj za nasilje, konflikte in protislovja, saj spodbuja izločanje, zlorabljanje in izkoriščanje človeka po človeku. Razredne družbe pa ni mogoče odpraviti brez neposredne demokracije, kjer skupnost sestavljajo vsi njeni člani, zato po naravnem pravu pravica soodločati o skupnih pogojih dela in in življenja pripada vsem pripadnikom določene družbene skupnosti. Brez te naravne pravice ni pogojev za mir, sodelovanje in sožitja človeka s sočlovekom ter harmonije ali ravnovesja z naravnim okoljem!

Evo nekaj misli - za odprte glave od prijatelja! Torej, naš problem je, zakaj potrebujemo voditelje? Ali vas lahko kdo vodi iz vaše zmede, ki jo sami ustvarjate? Drugo vas lahko opozorijo na vzroke vaše zmede ,da zaznavate in ukrepate, ali da jo zapustite. Pomembno je, da razumete svoje trpljenje, svojo zmedenost, svojo bolečino, svoj lasten katastrofalni obstoj. In da bi razumeli, potrebuješ od kogar koli pomoč, nasvet, ukaz? Kar potrebuješ je videti celostno, resnično, videti z jasnostjo, z očmi, ki niso pristranske. In to moraš storiti zase, moraš pogledati znotraj sebe, da ugotoviš, ali si pristranski, ne glede na to, ali ste z predsodki. To pomeni, da se morate zavedati svojega procesa, vaših neumnostih; ampak ker večina od nas ni pripravljena odkriti sebe in vstopiti v proces samo spoznanja, gledamo na voditelja - ali bolje rečeno ustvarjamo voditelja. Torej, vodja postane pomemben, ker nas vodja pomaga pobegniti od sebe. Vodjo se lahko častimo, ga damo v sliko.. Torej, vodja je resnično degenerirni dejavnik in kako kultura gleda na vodjo, kaže na stanje razpada, zmede in bede. Družba, ki je ustvarjalna, nima nobenega voditelja, ker je vsak posameznik lahko sebi vodja.Se ji pravi demokratična! Takšna družba je posledica odnosa med ljudmi, ki iščejo globoko, temeljno samozavedanje in razumevanje; in takšni ljudje ne potrebujejo statične družbe z njenimi voditelji, z avtoritarnim - sistemom pravil, zakonov in represije !!! (Miran C.)