Članek
Novo ali staro
Objavljeno Dec 08, 2018

Revolucija na cesti ali v glavi?!

Kakšna je razlika med revolucijo na cesti ali v glavi?

Revolucija na cesti temelji na nasilju, zato ruši in uničuje ali konkretno gre za nasilni konflikt med dvema egoist-oma oz.  tistemu na oblasti (privilegiran razred) in drugemu na cesti (izkoriščan razred), ki zahteva svoje pravice!

Običajno so pobudniki takšne revolucije na cesti - opozicija v razredni družbi ali tisti, ki si želijo privilegije oblasti ter spretno zlorabljajo izkoriščano nezadovoljno množico ljudi, ki ne vidijo druge rešitve, kot nasilni upor!

Revolucija v glavi temelji na ustvarjalnem sodelovanju, zato je osnova za pozitivne spremembe vsakega človeka, kar pomeni, da človek spozna svoje zmote, zablode in napake, zato išče in tudi najde rešitve v katerih se pozitivno spreminja ali gradi sebe (s sočlovekom izboljšuje svoje lastnosti) in kreativno sodeluje v skupnost v kateri živi.

Zunanji izraz takšnega delovanja je sodelovanje in medsebojno spoštovanje različnosti, ki je usmerjena za dosego skupnih ciljev, ki koristijo vse - sožitje, mir in ljubezen!

Iz navedenih razlogov nov družben sistem Bio-humanizem temelji na revoluciji v glavi in ne na cesti. Razlika med njimi je očitna, saj je posledica delovanja človeka ali naravnega pojava - "vzrok in posledica"! 

Pri prvem primeru (revolucija na ulici) se stopnjuje nasilje (vzrok), zato vsi postajamo žrtev tega zločina, ki v nas spodbuja negativna čustva ter nas in sodelujoče, le notranje razgrajujejo in psihično uničujejo, da postajamo z dneva v dan večja razvalina življenja (idioti, psihopati,.. zločinci)!

Pri drugem ali revolucijo v glavi, pa po mirni poti pozitivno spreminjamo sebe (naravna evolucija ali kontinuiteta razvoja - tega nam nihče ne more preprečiti), zato se medsebojno bogatimo (odpravljamo svoje slabosti in izboljšujemo svoje lastnosti ter sposobnosti)!

Revolucijo v glavi (z novim družbenim sistemom) nam omogoča, da smo z dneva v dan bolj uspešni, zadovoljni in srečni, saj s sodelovanjem z drugimi gradimo  sebe in novo kvaliteto bivanja ali novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi.

Ali ste za revolucijo na cesti ali v glavi je "vaša pravica" in "odločitev" za vašo pot v suženjstvo (ali bolečino in trpljenja kot je danes) ali svobodo, ki človeku omogoča graditi novo skupnost svobodnih srečnih in ponosnih ljudi!

Spoštovani prijatelj odločitev je tvoja - zato je največji upor v zgodovini človeštva, zoper egoiste na oblasti (ali obstoječi zločinski družben sistem) in njim podobne leve ter desne provokatorje oz. njihove podrepnike ter (neuke) razgrajače na cesti, sodelovanje pri gradnji novega družbenega sistema dobrih, poštenih in delovnih ljudi, ki kreativno sodelujejo za skupne cilje po poti sožitja, miru in ljubezni (brez nasilja)!

Kje je vaše mesto, kakšni so vaše želje in cilji ter kako želite živeti danes in jutri ter omogočiti sebi in svojim potomcem zdrave pogoje za življenje, je vaša odločitev ali ste za star (socializem oz. obstoječi kapitalizem) ali nov družben sistem Bio-humanizem?!

Bio-humanizem vodi vsakega človeka do  želenega cilja po poti 

*sožitja, miru in ljubezni!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!

Spoštovani prijatelji pozdravljeni, res je nov sistem je največja revolucija vseh časov! Toda, ta revolucija ni klasična revolucija na ulici, kot jih pozna zgodovina, ampak revolucija v človeški glavi! Bom bolj jasen in konkreten! Zakaj je ljudem težko razumeti, da je Nikola Tesla s svojimi izumi (v laboratoriju) sprožil največjo tehnološko revolucijo vseh časov! Kje se je rodila ideja ali oblikovala misel v konkretno rešitev ali inovacijo, da je ta lahko postala revolucija, oz. tudi nastane vsaka revolucija!? To sploh ni več vprašanje, kajti odgovor je znan že več kot 100 let, pa ga žal niti dr. znanosti ne vidijo in zakaj ga ne vidijo? Kako je to mogoče!? Kaj je N.T. odgovori med svojimi vrsticami na to vprašanje! Zanima me kdo pozna ta preprost odgovor o katerem je govori tudi Nikola Tesla in je znan preprost ljudski rek!?

Spoštovani! Noben družben sistem ni dober ali slab - slabi so ljudje, ki ga zlorabijo! In kdo oz. kaj je tisto slabo v človeku - njegov ego! To dokazuje nov družben sistem Bio-humanizem! Kapitalizem ali socializem ni živo bitje, da bi se rodil ali umrl oz. propadu, ampak človeku le nudi določene dobrine ali možnosti (dogovorjene pogoje in vrednote) za življenje! Kapitalizem funkcionira prav na tem - egoizmu človeka - ali naravni lastnosti človeka, zato še vedno funkcionira, obstaja in dominira, kot edini prevladujoči družben sistem! Socializem je bil le delno (umetno) nasprotje kapitalizmu utemeljen na "Kapitalu" in ni propadu, zaradi kapitalizma, temveč vodilnih na položajih ZKJ, ker je tudi pri njih prevladal (kot posledica negativne partijske selekcije) egoizme (ali vladanja oz. privilegij izkoriščanja drugih), ki je temelj kapitalizma, zato je razpadla tudi država, ne družben sistem! Noben družben sistem ne more propasti ali prenehati funkcionirati sam po sebi in tudi ne propade, zato da funkcionira ali ne (se odpravi) je odvisno vedno od človeka! Če bi v socializmu ali bivši državi uvedli namesto socializma Bio-humanizem (nadgradnja kapitalizma in socializma z opravo slabosti obeh, na primer političnih strank) bi propadel kapitalizem, ker ne more konkurirati Bio-humanizmu! Le novo boljše lahko po naravnih zakonih odpravi staro in slabo! V podzavesti ljudi velja prepričanje, da le kvantiteta ali množica lahko prinese spremembo, a v resnici kvantiteta predstavlja le silo ki ruši in kvaliteta tisto silo, ki gradi, kajti ustvarja pogoje za spremembe! Kdor blokira spremembe, ki jih podpira narava življenja sama, ta potiska človeka in življenje vseh drugih bitij na zemlji v propad in katastrofo (vojne in zločine). To delata oba družbena sistema kapitalizem in socializem (zaradi partije ali političnih strank). Za razpad bivše države niso bili krivi delavci, temveč zbirokratizira nesposobna oblast ali partija (s partijsko diktaturo) ne pa samoupravljaje. Samoupravljanje je v bivši državi partija zlorabila za nadzor in obvladovanje množic za svoje egoistične potrebe vladaja, zato je po Titovi smrti prišla do izraza še posebej partijska kadrovska politika (ali diktatura), saj ni važno, če človek misli svojo glavo (ta je partiji nevaren in ga je treba likvidirat), važno je da je naš (član partije, ki je imela podobno vlogo, kot jo imajo danes politične stranke). Bivšo državo ni pokopal ali likvidiral kapitalizem, temveč negativna kadrovska selekcija (diktatura partije), ki ni bila sposobna generirati skupnega razvojnega procesa in je postala cokla razvoju ali naprej akter politične krize, ki je pogojevala ekonomsko krizo in ta je bila podlaga propada države in kontrarevolucije (ali spremembe sistema)!

Konkreten primer pravega komunista, ki je do sebe bolj samokritičen, kot do drugih! Njegova glavna skrb je skrb za sočloveka in skupnost, zato je pomemben vsak človek, ne glede na leta ali socialni status ter seveda pravičen družben sistem, ki dobro nagrajuje in slabo kaznuje! Le s sočlovekom se lahko človek oblikuje v zdravo in humano bitje in zato živi v zdravi skupnosti, ki človeku s pomočjo narave in njenih dobrin ponuja vse (varnost, veselje, užitek in srečo,....), kar človek za svojo življenje potrebuje! Vse to je mogoče doseči in uresničiti, le z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom (neposredne demokracije), ki gradi novo skupnost svobodnih srečnih in ponosnih ljudi

Le prebujen in osveščen človek, ki ima ustrezne rešitve za pozitivne spremembe lahko z lastnim zgledom pokaže pravo pot drugim, ki želijo in iskreno hočejo pozitivne spremembe za sebe in druge! Nihče ne more živeti namesto drugega, zato tudi osebne odgovornosti ni mogoče prenašati na druge, kajti osebna odgovornost se veže na vsakega človeka za njegova dejanja in tudi pravilen odnos ali skrb za sočloveka in vso naravno okolje, ki naš temeljni pogoj za zdravo življenje ali življenje sploh. Brez skupnih naravnih dobrin življenje na zemlji sploh ne more obstajati, zato je to naša skupna skrb in odgovornost, ki se je nihče ne more odpovedati ali celo prenašati na druge, kar pomeni, da je rešitev v neposredni demokraciji!!!

Moj odgovor: Na srečo prijatelj, osebno vem, da je lahko, in prava revolucija tudi ni nasilna, kajti z nasiljem se ne ustvarja mir, sožitje in ustvarjalno sodelovanje za skupno dobro. Kdor si s silo prisvoji oblast, tudi s silo vlada in to je osnovna metoda oblasti v vsaki razredni družbi (in posledično negativna selekcija).

Prijatelj pravi: Popolnoma te razumem jaj zelis sporociti in tudi berem tvoje zadeve. Amoak na zalost revolucije ne more biti nenasilna.

Moj odgovor: "Pozdravljen priajtelj, kdo in zakaj sploh potrebuje oblast!? Ko si na to vprašanje pravilno odgovoriš, imaš tudi rešitev, kako je mogoče tudi drugače (kot je trenutno v zasvojeni človeški glavi),, predvsem pa enostavno in učinkovito brez lopovščine in zločinov! Če jaz , ti ali kdo drug tega ne ve, še ne pomeni, da drugače (kot imamo v naši glavi) ni mogoče!!! Vse je v naši glavi in tisto kar ni, ali nam manjka, sem našel v naravi!!!

Prijatelj pravi, citiram: Razumem kaj mislis in se strinjam, da v zelji po totalni revoluciji moramo tudi duhovno napredovati, a ne razumem kako lahko pricakujete duhovno rast pescice ljudi, ki so ze tako zastrupleni (kapitalizem, neoliberalizem), da jim enostavno ni pomoci. Kot veno so bile vsi razredni boji do sedaj pac nasilni, ker elita ne popusti v nobenem primeru. Raje imajo, da vse propade kot, da odstopijo iz oblasti. Res pa je, da je Ghandiju uspelo le z drzavljansko nepokorscino, a ne pozabimo razmere v katerih se je revolucija odvijala so bile zelo drugacne kot so sedaj. Ne morem si pomagati, da enostavno ne verjamem v pacifisticno spremembo sistema.

Res je Abram.....duhovni učitelji so bili pravi komunisti.......moj indijski učitelj Niranjanananda Saraswati nima nobene osebne lastnine, kot dekan univerze za jogo v Biharju , Indija.......pa je skrbel, da je vsak dan dobilo brezplačni obrok več tisoč otrok iz bližnjih vasi.... vsa stoletja so se duhovni učitelji borili tudi proti kastnemu sistemu Komunisti politiki pa eno govorijo in drugo delajo.......hrvaški raziskovalni novinar Domagoj Margetič je povedal, da je Štefan Korošec, sekretar predsedstva zveze komunistov, skupaj s tovariši organiziral krajo 70 milijard EUR iz Slovenije na zasebne račune bivših komunistov v davčnih oazah..... včeraj so bili komunisti....danes so kapitalistični tajkuni

Srečko:)* Edini ki se opisani kot pravi komunisti v enotni brezčasni civilizacijski teološki zapuščini so Buda,Jezus,Mohamed, Zorotrusta.. itd. V glavnem je to teološki opis vesoljno razsvetljenih posameznikov. Žal ti danes še niso med nami.Lp )*