Članek
Resnica ni ideja!
Objavljeno Nov 28, 2018

Resnica - vsak trenutek velja!

Resnica obstaja, ne glede kaj si človek domišlja ali načrtuje, oz kakšne misli oblikuje v svoji glavi!

Vsaka stvar, pojem ali pojav je lahko umeten ali naraven, vse je odvisno ali se rodi v človeški glavi ali pa že obstaja v naravi sami!

Na srečo Bio-humanizem ni ideja, ampak stvarnost, saj je nov družben model grajen na naravnih zakonitostih življenja, ki obstajajo v našem okolju in naravi.

To pa ni neka izmišljotina v glavi človeka ali zmota, zabloda ter predsodek, ki nas obremenjuje z določeno ideologijo ali odkritjem znanosti, izkušnjo oziroma celo umetni stvor, ki nima svojega izvora v zdravem naravnem okolju!

Bio-humanizem je v bistvu v osnovi razvojni proces človeka in njegove skupnosti, ki živi v sožitju s sočlovekom in svojim naravnim okoljem!

Pravno formalno takšnega družbenega sistema v svetu resnično še ni, dejansko pa že obstaja v vsakdanjem življenje, le človek mora spregledati svoje zmote in zablode ter sprejeti tisto najboljše kar že obstaja!

To kar obstaja pa ni ideja, ampak naša stvarnost, zato jo moramo sprejeti takšno kot je, seveda pa je na nas odločitev ali sprejemamo ter uveljavljamo "dobro (koristi) ali slabo (škodi)" !

Nov družben sistem Bio-humanizem upošteva stvarnost, ki je grajena na stari modrosti življenja

"Če seješ slabo boš slabo žel in trpel, če seješ dobro, boš dobro žel in užival v sadovih, ki so plod tvojega sodelovanja z naravo in sočlovekom!"

Odločitev je tvoja, zato se odloči "ZA" - "dobro" in zavrzi "slabo", saj vse kar potrebuješ TI in drugi DOBRI ljudje je "DOBRO in NE slabo"!
Za vse, ki si domišljajo, da je nov družbeni sistem Bio-humanizem ideja, zelo preprosto vprašanje :

"Ali je naravni zakon - VZROK in POSLEDICA - ideja ali dejstvo oz. resnica, ki vsak trenutek velja (včeraj, danes, jutri)"!

Na takšnih dejstvih (resnici - ne idejah) je zasnovan in utemeljen nov družben sistem Bio-humanizem !!! 

V naravi velja pravilo, ki ga upošteva Bio-humanizem :

"Ko odpraviš VZROK - ni več POSLEDICE !!!"

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!

"Poglejmo resnici v obraz in spoznali bomo,

da praznik ni dan ali trenutek,

ki ga določi država ali institucija - ampak,...! "

Obstajata, le dve vrste ljudi! Tisti, ob katerih se počutimo srečni takšni kot smo in tisti ob katerimi se ne počutimo prijetno ali celo slabo! Kdor izbere prve je na praviti poti do svoje in kdor druge bo vedno nesrečen! Kdor pa ne izbere niti prve niti druge, še sam sebe ni našel, ker dovoli da ga vodijo drugi! Kdor izbere prve je že nasel sebe in kdor druge je za vedno izgublje! In kakšen je nauk tega naravnega pravila? Kdor posluša svoje srce bo vedno izbral pravo osebo, saj je v sočloveku našel sebe, ker ga povezuje srce! Kdor izbira s svojo zavedeno glavo ali sploh ne izbira, ta bo vedno žrtev druge osebe! Svoboda je disegljiva le osebi, ki izbira in izbere prvo osebo! Kdor izbere drugo osebo ali sploh ne izbira (takšna je večina) je žrtev svoje neaktivnosti ali napačne izbire! Prava izbira je tista, ki jo sam izbereš in se počutiš srečen! Kdor izbiro prepušča drugemu, bo za vedno ostal nesrečen! Ker imamo možnost odločati se in izbrati, to pomeni, da imamo svojo usodo v svojih rokah! Kdor tega ne ve ali želi vedeti kako izbirati, lahko vse kar išče najde v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu!

Lovci pravijo, ČE še nikoli ni zajca ali medveda ustrelil, kozle pa strelja marsikdo, pa čeprav v megli! Dejstvo je, da živimo na istem ozemlju, da smo večinoma isti ljudje, se pa večina obnaša drugače! Zakaj? Bistvena ni ustava, saj je to le črka na papirju! Bistvene so vrednote po katerih živimo in dokler bomo dovolili ali dopuščali sebi, da drugi odločajo namesto nas, ne more biti drugače, ampak bo vedno slabše! Če smo v bivši ustavi imeli napisano delavski razred, potem je bil še en razred poleg delavskega, saj v brezrazredni družbi ne govorimo več o družbenih razredih in kdo je predstavljal ta drugi razred in kako se je imenoval, da ga ni bilo v ustavi (a je to mogoče bila neka skrita družba)! Nov družben sistem Bio-humanizem konkretno dogovarja na ta vprašanja in podaja konkretne rešitve, saj točno določa zakaj je prišlo do razpada bivše države ali ustave ter kako funkcionira sedanji družben sistem in zakaj! ta nov družben sistem pa konkretizira in odpravlja slabosti bivšega in sedanjega družbenega sistem, vendar jasno določa tudi dejstvo, da se vse prične pri človeku in osebno odgovornosti ali neposredni demokraciji! Res je, osebne odgovornosti in neposredne demokracije je bila v bivši državi SFRJ mnogo večja, kot jo imamo danes, pa vendar še vedno premalo, zato se je zgodilo, kar se je moralo zgoditi, ker nismo odpravljali slabosti, ki so potopile bivšo državo in z njo tudi družben sistem! Z jokanjem in stokanjem, vpitjem in protestiranjem kot je to značilno za KALIMERA, ne bomo rešili nobenega problema ali težave, ki bremenijo večino in nas vodijo v brezno brez dna! In kje je rešitev? Če ste prebrali knjigo patra dr. Karla Geržana, ki jo omenjam zgoraj, ste že bliže resnici, sicer preberite kaj več o novem družbenem sistemu Bio-humanizma, mogoče pa vam kakšna iskrica le posveti na dilah, da boste spoznali, zakaj je v novem družbenem sistema temelj vsega - skupni razvojni proces v katerem napredujemo vsi!!!

Kaj pravi pater dr. Karel Gržan v 70. tezi iz svoje knjige "95. tez pribitih na vrata svetišča kapitalizma za osvoboditev od zajedavskega hrematizma !?" "Naš čas, ali danes potrebujemo ljudi, ki bodo znali najti nove poti do pravih skupnih ciljev ali boljših rezultatov, potrebujemo ljudi, ki bodo sposobni usmeriti našo misel k novostmi in nas tako rešiti iz globoke krize naše problematične zavesti, ki vedno bolj drvi v propad brez cilja na čelu s formalnimi ali političnimi ponavljavci! Takšni ljudje niso v službi izkoriščevalskega kapitala ali formalnih političnih ponavljavcev, ki legalno po formalnih poteh vodijo človeka in družbo v katastrofo, to so ljudje, ki vidijo nove poti in nove rešitve ter predlagajo spremembe za vse s katerimi se odpravlja slabosti in napake obstoječih formalnih konceptov, saj njihova kreativna misel najde pravo obvoznico ali odkritja za evolucijski preboj in novo boljše življenje za vse!" Ali ste mogoče vi med njimi, ali pa poznate takšne ljudi, ki mislijo in živijo drugače ter ne želijo več hodite, slepi in gluhi po sledi norosti, ampak izbirajo svojo pot in predlagajo novosti, ki vodijo vse poštene in dobre ljudi na pot nove skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!?

Zakaj človeška pamet in znanost ne rešujeta osnovnega razvojnega procesa (ali umetno negativno selekcijo)? Res je človeška pamet ali znanost ne rešuje tega evolucijskega problema, rešuje pa ga narava sama, le sprejeti je potrebno zakonitosti življenja, ki jih odkriva bionomija! Kdor izklopi svojo omejeno pameti in sledi naravnim zakonitostim življenja ima možnost, da ugotovi, kako narava sama preko evolucijskega procesa razvoja rešuje ta problem, ki ji omogoča delovanje osnovnega zakona evolucije ali "univerzalnega dinamičnega naravnega ravnovesja!" Kdor ravno preko emancipacije razvije to svojo sposobnost komunikacije s svojim nasprotjem pride do konkretne in jasne rešitve, ki že obstaja v naravi sami! Zanimiva je ugotovitev dr. Edvarda de Bono, kako človek preko formalnega vzgojno-izobraževalnega procesa postane iz naravno inteligentnega ali ustvarjalnega bitja, umsko zasvojen in omejen na osnovi zasvojenosti s formalno moralno etičnimi vrednotami, ki so mu vsiljene v njegovo podzavest, da postane psihopat in idiot! Dokler človek tega ne spozna, ne najde rešitve, ampak vzdržuje umetno selekcijo na osnovi konflikta, ki ga vodi v pogubo, saj se s konfliktom ne rešuje bistvo evolucijskega problema in zagotavlja evolucijo razvojnega procesa! To le dokazuje, da znanost nima rešitve, ker sama ne upošteva faktor emancipacije, ampak se drži strogo definiranih formalnih znanstvenih metod, zato zavestno vztraja na napačnem izhodišču, da je resnica le tisto, kar določi znanost, dokler se ne dokaže (spet) na osnovi znanstvenih metod drugače! Kdor to razume ima razvito emancipacijo, ki jo združuje z naravnim intelektom, zato običajno ne sledi formaliziranim znanstvenim metodam, ampak vzpostavi direktni kanal komunikacije z naravnim procesom evolucije. Le tako je mogoče priti do prave in naravne rešitve. To pa ni kazen ali sankcija na kateri vztraja vsaka formalna metoda delovanja v empirični znanosti, ki na osnovi sistema umetne dresure dominira v človeški glavi!

abram1b2 pozdravljen! Sem ti že odgovoril z daljšim komentarjem in ne vem kam je izginil zdaj ta komentar! Zato naj bo na kratko. Resnica ni nikoli bila problem, problem je vedno le naša glava, ki ni sposobna dojeti resnice, ampak lahko oblikuje le njeno podobo po svojih merilih. Zakaj pa sem razložil in dokazal v daljšem komentarju, da je resnica neskončno majhen trenutek in neskončna množica takšnih trenutkov je naša stvarnost!

Srečko0 :)* Tvoj komentar 4# gre v pravo smer.Ta odgovor me je zadovoljiv v popolnosti. To, je to!

Srečko:)? Hvala za tvoj odgovor. Delno me je tvoj odgovor zadovoljil. Ravno problem je naša celotna bit, nivo naše zavesti in s tem naše razumevanje vesoljne resnice,katere izraz smo mi sami. Ali mi razumemo to resnico in si jo pravilno razlagamo ?Lp:)*

Srečko:)* Problem resnice je že v osnovi zgrešen.Ali mi res poznamo vesoljno naravno resnico? Kaj, če je naša resnica že v nas samih zmotna? Že samo ime bio humanizem spominja bolj na vrtičkarstvo,kot nek resnično potreben vesoljni življenjski nazor,ki bi lahko spreminjal potrebno človeško vseobsegajočo vesoljno življenjsko zavest.