Članek
Enakopravnost
Objavljeno Sep 02, 2018

Enakopravnost med žensko in moškim 

Naravna zakonistost brez katere ni sožitja in družbenega ravnovesja!

V novem družbenem sistemu je temelj vsega naravni zakon evolucije, ki se izraža v "univerzalnem naravnem dinamičnem ravnovesju" in ta določa, da je optimalen odnos v družbeni skupnosti takrat ko sta moški in ženska v ravnovesju.

To pomeni, da enakopravnost med moškim in žensko določajo naravne zakonitosti življenja, zato je ravnovesje mogoče le ko oba spola to zakonitost spoznata, jo sprejmeta in v svojem življenju vsak trenutek upoštevata. 

Takrat je sodelovanje (ali sobivanje) med žensko in moškim najboljše in najlepše ter rezultati sobivanja (zadovoljstvo in sreča) obeh, v psihičnem in materialnem smislu najboljši. 

To je tudi naravna zakonitost, ki določa, da je napredek ali duhovno zorenje obeh spolov v skupnosti najboljše in najbolj učinkovito!

Prav zato je v ravnovesju obeh spolov (ženske in moškega) svoboda in sreča, mir in ljubezen najbolj globoka in plodna, zato sožitje najbolj uspešno, saj predstavlja optimalno sinergijo pozitivne energije življenja, ki takšno stanje ali razmerje med moškim in žensko omogoča, kar je pogoj za pravo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi! 

Ker se skozi zgodovino človeštva ni sprejelo in uresničevalo, to enakopravno naravno vlogo obeh spolov, v nobeni družbeni skupnosti do danes ni bilo pravega sožitja, temveč stalni spori, konflikti in nasilje.


V novem družbenem sistemu Bio-humanizmu se odpravi to napako in vse se radikalno spremeni v smeri odprave obstoječih ovir in razvojnih napak zavesti človeka (ali zablod in predsodkov) ter tako popelje človeka in njegovo skupnost na pot sreče in veselja ter vsakemu človeku omogoča uživati smisel svojega življenja!

Za zaključek, le odgovor kako to doseči in kdo ima to naravno poslanstvo, da opravi to radikalno spremembo in spremeni negativni potek življenja človeka.


Z analizo po naravnih zakonih življenja je določeno, da je to "ŽENSKA", ki bo nosilka miselne revolucije ali radikalne družbene spremembe in hkrati tudi nosilka aktivnosti za pozitivne spremembe v novi skupnosti in pri uvedbi novega družbenega sistema Bio-humanizma!  Zakaj?

Po naravnem pravu imata "ženska in moški" enake pravice in dolžnosti kot družbena bitja ter različne dolžnosti, glede na različno vlogo v družbeni skupnosti v kateri živita, zato je bistveno za sožitje, da sta

pri pravici:

*sobivanja in odločanja - popolnoma enakopravna*,

saj se le na način uveljavlja pogoj naravnega ravnovesja in posledično zagotavlja pogoj za mir (nenasilje) ter ljubezen, ki je temelj zdravih odnosov med ljudmi v družbeni skupnosti novega družbenega sistema s katerim se gradi nova skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!  

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!