Članek
Iskra svetlobe!
Objavljeno Aug 09, 2018

Nov finančni sistem ali vrednotenje našega dela!

Nov finančni sistem, ki zagotavlja stabilnost delovnih in družbenih procesov ter obenem pravično delitev dobrin je sistem dinamičnega ravnovesja in eden od temeljev novega družbenega sistema!

To ravnovesje določa, da je vrednost opravljenega dela v eni smeri enak vrednosti dela iz nasprotne smeri. Ali vsakdo lahko troši le tisto, kar ustvari ali drugače kolikor v okolje daje toliko od okolja prejema. 

Glavna enota vrednosti v takšnih delovnih procesih ni klasičen denar, ampak v časovni enoti izražena kvantiteta in kvaliteta človekovega dela. Če na primer izrazimo določeno količino in kvaliteto človekovega dela z delom povprečnega zidarja v eni časovni enoti, lahko ta postane etalon ali merilo vrednosti za ostale zidarje ali vse druge udeležence v delovnem procesu.

"Samo delo ustvarja novo vrednost!" (klikni !)

Več kot nekdo dela, (ne krade, kajti kraja ni delo, ki ustvarja novo vrednost, ampak) več ustvari, torej več ima! 

Če konkretiziram, da z merjenjem učinka dela ustvarimo za vsako delo po količini in kvaliteti povprečno vrednost na enoto časa, lahko vsakdo ustvari ali opravi v tej časovni enoti manjšo , enako ali večjo vrednost dela v enoti časa, kot je določeno za povprečno delo. 

V vsakem izdelku, kot rezultatu dela je določena vrednost dela, zato si vsakdo lahko z delom na osnovi svobodne menjave dela z drugim udeležencem v delovnem procesu zagotavlja lastno eksistenco in pridobiva vse druge izdelke in razpoložljive dobrine za lastno življenje! 

Svobodna menjava dela pomeni, da lahko vsakdo po lastnih potrebah in željah, oz. izdelkom svojega dela, le tega svobodno menja z izdelkom ali delom drugega udeleženca v delovnem procesu. Torej izdelek vsakega udeleženca v delovnem procesu je izražen z določeno vrednostjo dela v primerjavi s povprečno vrednostjo dela v časovni enoti.

Na banki dela (ne denarja) torej nimamo več količino denarja v klasičnem smislu, ampak količino ali vrednost opravljenega dela in zato lahko svobodno razpolagamo le z vrednostjo opravljenega dela preko banke dela in svojega osebnega zaklada ali premoženja, ki je posledica našega ustvarjalnega dela. 

Z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom se uveljavlja tudi 

nov finačni sistem (ali vrednotenje našega dela) s katerim podarjam le iskrico,

ki bo zagorela v "svetlobo in toploto za srečno in zdravo življenje" vseh v človeški skupnosti!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Spoštovani prijatelji! Vas zanima, kako mafija preko države in finančnega sistema ali institucij legalno krade delovne in poštene ljudi! Vsi, ki podpirate (z volitvami in) s sodelovanjem pri vzdrževanjem obstoječega parlamentarnega (stranko-kratskega) družbenega sistema lažne demokracije, podpirate tudi vse zločine proti človeštvu in naravi, ki jo izvaja mafija na oblasti v imenu finančne oligarhije (beri od ljudi odtujene oblasti). Mafija na oblasti neposredno izvaja ta obstoječi zločinski družben sistem in povzroča genocid nad poštenim in delovnem človeku ter naravnimi dobrinami, ki so nuja ali pogoj za zdravo življenje vseh prebivalcev na planetu zemlja! Kako dolgo boste podpirali obstoječi zločinski družben sistem, tako dolgo boste sami krivi, da ste žrtev svoje naivnosti in neodgovornosti, kajti svojim ravnanjem (volitvami) pooblaščate druge (ali sodelujete pri zlu), da se izvajajo ta zločinski družben sistem tudi v vašem imenu in vašo škodo!!! Več na linku spodaj! https://www.facebook.com/denis.standeker/videos/2095849343765063/