Razredna družba

OddajSrečko Prislan, dne 2018-02-08 ob 16:57:47

Politične stranke in razredna družba

V parlamentarni demokraciji politične stranke oblikujeo razred oblastnikov, zato so osnova za razredno družbo!

"Ob prazniku kulture (sporočilo delovnim in poštenim ljudem)!!!"

»Politiki z velike mize kapitalistične požrtije kulturi namenjajo drobtinice. Država, ki tako ravna z ustvarjalnimi ljudmi, nima prihodnosti«

Ali ne velja to za vsa področja življenja delovnih in poštenih ljudi? In zakaj je temu tako?

Takšen družben sistem imamo – zato je temu tako!!!

Torej rešitev je na dlani – menjava obstoječega družbenega sistema z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom, ki je zasnovan na bivšem samoupravljanju ali točneje rečeno na »soupravljanju«, saj noben družben sistem ni »perpetu-mobile«!!!

Ali drugače rečeno – nobena stvar se ne upravlja samo po sebi – to lahko delajo izvajajo ali storijo le zaposleni, ki preko sodelovanja združujejo svoje delo in znanje – »soupravljajo«!!!

In v čem je bistvena razlika med Bio-humanizmom in socializmom?

V bivšem socializmu sta bila dominantna dva razreda (delavcev in oblastnikov ali ZKJ s svojimi sateliti), zato smo imeli dejansko dva razreda ali še vedno razredno družbo, kar Bio-humanizem odpravlja!

V socializmu si je vso oblast prisvojila ena partija ali ZKJ (danes si jo prisvajajo – politične stranke, zato strankokracija ali kvazi demokracija) na ideologiji, ki je nasprotna kapitalizmu (družbena-državna in privatna ali zasebna lastnina) in posledično privilegiji vladanja (določene) strukture na oblasti, je uzakonjen s pravnim redom – v bivši državi z dominacijo ZKJ in danes s stranko-kracijo in parlamentarno demokracijo.

Bio-humanizem odpravlja ideologijo (metoda konflikta) in jo nadomešča z vrednotami sobivanja ali sožitja, ki veljajo v skladu zakoni narave za vse - brez izjeme (bionomija), zato se odpravlja temeljna metoda delovanja (v samoupravnem socializmu in kapitalizmu), ki temelji na konfliktu (dve nasprotujoči ideologiji, ki potrebujeta sovražnika za konflikt ali dva razreda – beri razredno družbo ali delavce in izkoriščevalce), ampak je temelj ustvarjalno sodelovanje in ne ideologija (politične stranke ali cerkve oz. vere)!!!

Itd,……….

Ali že poznate nov družben sistem »BIO-HUMANIZEM«!!!???

In zakaj ne ?

Zato ker se večina še vedno ukvarjate z vso mogočo bedarijo (ali bedo) obstoječega družbenega sistema, namesto, da bi svojo pozornost in dejavnost usmerili v (svoj razvoj in) razvoj novega družbenega sistema Bio-humanizma (spoznavanje in ustvarjalno sodelovanje) ter pričeli živeti človeka vredno življenja v novi družbeni skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi - svobodni Sloveniji !!!!

Zdaj veste, zakaj nov družben sistem  Bio-humanizem odpravlja politične stranke in uvaja "neposredno demokracijo" !!!!

V novi skupnosti svobodnih srečnih in ponosnih ljudi, se nove pozitivne vrednote uveljavljajo na osnovi objektivnega prava ali naravnih zakonitosti življenja, ki so do vseh najbolj pravične in enake ter omogočajo sinergijo pozitivne energije življenja, zato velja ter se vsak trenutek potrjuje, da je: 

*Ljubezen je močnejša od razuma!*

 

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!! 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
Srečko Prislan
0
pred 3 dnevi
Bistveno za nujne spremembe so sistemske rešitve, ki morajo odražati odpravo obstoječih problemov, zmot in zablod ter omogočati učinkovit razvojni proces za vse prebivalce Slovenije v katerem lahko vsi enakopravno sodelujemo!

Nobene pozitivne spremembe razvoja niso mogoče, če tisti, ki želi ali potrebuje spremembe (izboljšanje svojega družbeno-ekonomskega statusa) zahteva spremembe od drugih, ne pa od sebe ali pri sebi, zato so vse želje in takšne zahteve, ki drugim vsiljujejo neke spremembe, le groba prevara samega sebe, kajti brez izboljšanje svojih sposobnosti (lastnosti in vrednot življenja) je utopija pričakovati da se naše življenje spremenilo samo po sebi na boljše!

Za navedene nujne spremembe, ki bodo omogočile deblokado razvoja in omogočile pogoje za aktiviranje učinkovitega razvojnega procesa niso dovolj le želje ali fizično združevanje, temveč nov družben sistem, ki ustvarja pogoje za spremembe vrednot vsakega človeka in posledično celotnega družbenega sistema!

Nikoli in nikjer se pozitivne spremembe pri človeku ne dogajajo brez njegove aktivne udeležbe, zato je predpogoje formalno uveljaviti družben sistem neposredne demokracije, da se vsak posameznik prebudi in aktivira, kot aktivni državljan ter prične z nujnimi sprememba pri sebi in tako postane generator razvojnega procesa v skupno korist, kajti,

»kar je dobro za vse - je dobro tudi za mene!«

Prav na teh spoznanjih in osnovah pa je zgrajen nov družben sistem »Bio-humanizem«!

Torej, ali poznate vsebino (vrednote in razvojne rešitve) novega družbenega sistema Bio-humanizma, ki vam omogočil pozitivno spremembo in izboljšanje vašega družbeno-ekonomskega statusa, oz. človeka vredno in dostojno življenje!?

in »zakaj ne«!?

Prvo sami sebi iskreno postavite to ključno vprašanje in najdite pravi odgovor ali poiščite odgovor, ki vam ga nudi nov družben sistem Bio-humanizem ter ugotovite ali so vaša ravnanja ali spoznanja skladna novim vrednotam družbenega sistema Bio-humanizma. Če niso, potem že imate odgovor zakaj je vaš družbeno-ekonomski status ali položaj takšen kot je!!!

»Le pozitivna sprememba na sebi (lastnost, sposobnost, misel) nam omogoča misliti in delovati drugače (odprava zablod, zmot in pomanjkljivosti) v svoje in skupno dobro!«

Brez vaše aktivne vloge in osebnih sprememb, ki jih potrebujete ni za vas prave rešitve, zato se ravnajte po enem od »osnovnih pravil« delovanja posameznika v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki pravi:

»S pozitivno spremembo pri sebi – pozitivno spreminjamo svet okoli sebe«,

kajti mi smo del vsega kar obstaja, zato vsaka naša sprememba (pozitivna ali negativna) neposredno vpliva na pozitivne ali negativne spremembe v našem okolju in svetu v katerem živimo.

Vsaka naša sprememba neposredno vpliva na naše pogoje življenja, zato brez takšne (pozitivne) spremembe ni pozitivnih sprememb ali spremenjenih pogojev bivanja, kar je naravni zakon evolucije v katerem se vse vsak trenutek spreminja, saj je le »sprememba« konstanta ali stalnica razvojnega procesa.

Ali preprosto rečeno: »Brez naše pozitivne spremembe ni izboljšanje pogojev življenja« in posledično našega napredka za boljše življenje, kajti postajamo cokla (blokada) razvojnemu procesu. To pa pomeni, da če ne sledimo naravnim spremembam (dobro se uveljavlja in slabo propada), smo sami žrtve lastnega primitivizma (egoizma), ki ne upošteva osnovne modrosti življenja, zato spremembe dirigirajo in vsiljujejo drugim, tisti na oblasti (za svoje koristi) na škodo (izkoriščanja) večine!

Zato brez spremembe ali odprave (kvazi oz.) obstoječega nedemokratičnega družbenega sistema, ki koristi le manjšini na škodo večine – ni nobene rešitve, temveč le vedno večje stopnjevanje sporov, konfliktov, vojne in uničenje,… ali skupno umiranje na obroke!

Če si resnično iskreno želimo pozitivne spremembe, potem moramo pričeti »pri sebi« (biti aktivni) in naprej spoznati vrednote novega družbenega sistema Bio-humanizma, da se lahko v skladu z njimi tudi ravnamo in obnašamo ali konkretno pozitivno spreminjamo sebe in posledično pozitivno spreminjamo okolje in pogoje v katerem živimo!

Subjektini zakoni (obstoječi pravni red) po meri manjšine na oblasti, koristijo le privilegirani manjšini ali strukturi na oblasti in objektivni zakoni življenja v naravi koristijo vsem, zato je Bio-humanizem, kot nov družben sistem, edini družben sistem v svetu, ki je utemeljen in grajen na (objektivnih) zakonih življenja ali narave in koristi vsem brez izjeme!!!

Zato nov družben sistem uvaja neposredno demokracijo in na ta način večjo enakopravnost, svobodo in osebno odgovornost za sočloveka, novo skupnost in našo skupno mati - naravo (ali naravno okolje)!
#2
Srečko Prislan
0
pred 3 dnevi
Res je drži, da revolucijo na cesti praviloma vodijo tisti, ki niso pri koritu in si želijo priti do korita in prav zato morajo z silo odstraniti tiste, ki so trenutno pri koritu (po enaki metodi, kot se izvaja oblast ali vladanje - uporaba sile) !!!

Modreci pravijo - svinje pri koritu se menjajo, a korito in sistem ostajata ista, zato pri nasilni spremembi (ali revolucijah na cesti) ene svinje pri koritu zamenjajo druge s pomočjo nezadovoljne množice.

To koncept (začaranega kroga) obstoječega družbenega sistema omogoča (to se je zgodilo tudi pri bivšem socializma ali odpravi njega - (kontrarevolucija), da se svinje menjajo in po prevratu (z velikimi nedolžnimi žrtvami).

Ene svinje, ki so na oblast menjajo druge, ki si želijo oblast (in vladati drugim) - torej obstoječi klasičen družben sistem, pa omogoča še naprej enak (negativni) razvojni proces - negativno selekcijo ali negativni razvoj (iz slabšega na slabše) !!!

Prava revolucija se torej ne dogaja na cesti ali z silo, temveč pomeni kvalitetni preskok v glavi ali sprejem novih vrednot, ki bistveno menjajo obnašanje vsakega posameznika in družbo kot celoto!

V novi družbeni skupnosti (nove vrednote) in posledično nov družben sistem omogočajo mnogo bolj pravičen in enakopraven položaj posameznika v družbeni skupnosti ali več svobode in več odgovornosti do skupnosti in naravnega okolja!!!
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2018-02-08 16:57:47 (Feb 08, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Izvor nasilja
Revolucija ni nasilje
Razredna družba
Delo in užitek
Psihopatski kapitalizem
Socialna inovacija
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj