Delo in užitek

OddajSrečko Prislan, dne 2018-02-04 ob 17:56:14

Kdaj delo postane užitek in duhovna potreba!?

 Ko uveljavimo nov družben sistem in nove vrednote, delo postane užitek in ne prisila ali trpljenje!

Človek lahko le s pomočjo narave spremeni negativni trend v pozitivni trend razvoja svoje skupnosti, zato brez spremembe obstoječega družbenega sistema ni za nikogar prave perspektive in pravega človeka vrednega življenja.

Po naravnem ali objektivnem pravu na katerem temelji nov družben sistem Bio-humanizem na osnovi načela pravičnosti (kolikor daš - toliko dobiš) si lastnik tistega, kar ustvariš in s to lastnino lahko na tej osnovi tudi razpolagaš.

Če neko premoženje ustvari skupnost je to skupna lastnina in če jo ustvariš sam je tvoja osebna lastnina! Osebna lastnina je tudi nagrada, ki si jo prejel od skupnosti za sodelovanje v delovnem procesu pri soustvarjanju skupne lastnine. In več ljudje soustvarjajo neko novo premoženje si tudi delijo donos (ali nove vrednosti kot nagrado) za minulo delo ter uživajo rezultate svoje dela!

To še posebej velja za mlade in starejše (investicija v razvoj mladih in nagrada iz minulega ustvarjenega premoženja za starejše), zato so tudi mladi in starejši preskrbljeni in na stara leta pokojnine ne potrebuješ (obstaja le tudi standard UTD za tiste, ki brez njega ne morejo preživeti in ta je za vse enak).

Zato velja naravno pravilo pravičnosti tudi v skupnem (kot v individualnem) delovnem procesu - več daš, več dobiš - posledično tudi imaš in pokojnine, ki jo danes poznamo sploh ne potrebuješ, saj dokler živiš lahko delaš in uživaš sadove svojega dela, kajti delo postane v novi skupnosti užitek in duhovna potreba, ne prisila ali trpljenje!

Razpolaganje s tujim premoženjem ali lastnino brez soglasja dejanskega lastnika (osebe ali skupnosti) je nedopustno in škodljivo ter prav za to za novo skupnost v Bio-humanizmu nesprejemljivo!

Enako velja za vse naravne dobrine, ki so v funkciji življenja vsega na planetu zemlja in za to nikogaršnja osebna last (razen tistega, kar si človek v sodelovanju z naravo sam ustvari).

Po objektivnem ali naravnem pravu, ki se uveljavlja v Bio-humanizmu, si tudi nihče nima pravice osebno prisvajati naravne dobrine ali dobrin, ki so v funkciji življenja vseh bitij na zemlji in primarno dana v upravljanje (ne obvladovanje) tistim, ki jim neposredno služi, kot eksistenčni prostor za življenje.

Prav za to v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, le lokalna skupnost, v kateri se uresničujejo vse potrebe za človeka dostojno življenje, daje posamezniku koncesijo za upravljanje in uporabo določeno naravno dobrino s katero mora gospodarno ravnati v osebno in skupno korist, sicer se mu ta koncesija ali soglasje za upravljanje in uporabo lahko takoj prekine in odvzame - neposredna demokracija!

V novi skupnosti svobodnih srečnih in ponosnih ljudi, se nove pozitivne vrednote uveljavljajo na osnovi objektivnega prava ali naravnih zakonitosti življenja, ki so do vseh najbolj pravične in enake ter omogočajo sinergijo pozitivne energije življenja, zato velja ter se vsak trenutek potrjuje, da je: 

*Ljubezen je močnejša od razuma!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!! 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
Srečko Prislan
1
Mar 11, 2018
Ko človek dela tisto, kar nosi v duši in izžareva njegovo srce je najboljši, ker občuti ljubezen, zato najbolj uživa in z njim tudi mi!

Bruce Springsteen - Dancing In the Dark - YouTube

Bruce Springsteen's official music video for 'Dancing In The Dark'. Click to listen to Bruce Springsteen on Spotify: htt
#4
Srečko Prislan
0
Mar 11, 2018
https://www.youtube.com/watch?v=WdxRmcgsKDQ

Andrea Bocelli & Hayley Westenra -- Vivo Per Lei - YouTube

This is the sixth version of the song "vivo per lei" I have heard, as I know there are italian, french, german, spanish,
#3
Srečko Prislan
0
Feb 15, 2018
Vsi prijatelji, ki mi pišejo na ZS, mi potrjujejo in se zahvaljujejo, da jim v svojih prispevkih o novem družbenem sistemu Bio-humanizmu posredujem resnico.

Ta resnica (ne laž) jih osvobaja, prebuja in spodbuja k spremembam za boljše življenje, kajti ne da samo pokaže v čem je dejanska težava (slabost obstoječega sistema), ampak pokaže tudi rešitev (kaj delamo narobe ali napačno, torej v svojo škodo ali v korist manjšine na oblasti in moramo spremeniti).

Da to tudi konkretiziram s primerom iz obdobja 1968-72, ko nismo protestirali na ulicah proti režimu, temveč uveljavljati svoje vrednote ali videz (oblačenje -maksi-mini-, frizura, glasba,..itd.) druženje in zabava ter svobodno razmišljanje in življenje po novih vrednotah (ne po diktatu oblasti ali starejših oz. starih vrednotah)!

Torej kaj nas je povezovalo - NOVE VREDNOTE (sožitja in sobivanja)!

"Revolucije ne moreš več zahtevati od množice, od uniformirane množice, od ulične povorke, ampak mora to storiti vsak zase in za to sprejeti tudi lastno odgovornost!"

Zelo zanimiva in točna defincija!

Je pa pomembno, da pa ti posamezniki, ki želijo spremembo (na boljše), le imajo skupno točko, ki jih povezuje v celoto in to je sistem novih pozitivnih vrednot, ki jim omogoča živeti drugače in jim na ta način zagotoviti boljši družben-ekonomski status v novi skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi.

Ta nov družben sistem, ki je grajen na novih vrednotah, ustvarja tudi boljše in ustrezne pogoje za skupno (socialno) varnost in pozitivni razvojni proces za vse, na vseh področjih življenja, v katerega se lahko vsakdo enakopravno vključuje za uspešen osebni in skupni razvoj!
#2
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2018-02-04 17:56:14 (Feb 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj