Članek
Resnica ali laž
Objavljeno Nov 04, 2017

Kaj je resnica in kaj laž?

Kdo nam pove kaj je resnica in kaj je laž je eno najpomembnejših vprašanj in odgovorov za srečno življenje  človeka! 

Zakaj se človek suče v začaranem krogu polarizacije odnosov, le na dveh skrajnosti (črno-belo,...itd), čeprav je ta le umetna ali produkt človeške pameti in tega ne najdemo nikjer v naravi! 

Vsi odnosi v naravi so povezani v celoto, le človek je tako pameten, da tega ne spregleda in živi v zablodi, zaradi svoje kratke pameti! 

V izboljšanje stanja in razmer vodi prebuditev ali preklop v glavi vsakega posameznika in ne na jeziku s prekladanjem in nakladanjem, kar večina rada počne. Ta preklop pomeni, da ljudje spoznajo svoje zablode in zmote ter se odločijo za spremembe pri sebi, oz. postanejo samokritični do sebe, zato se pričnejo obnašati in ravnati drugače.

Vsi vse vemo in poznamo, a nihče ne pokaže rešitve ali aktivira pozitivne spremembe, tam kjer jih lahko in je najlaže, pri sebi ter tako pokaže pravo pot za boljše življenje, ne le zase, temveč tudi drugim preprostim ljudem. Zakaj? 

Zato, ker je človeška domišljija in neumnost neskončna in je mnogo laže nabijati neumnosti do onemoglosti ali neskončnosti ter za takšno ravnanje obdolževati druge, namesto svoje kratke pameti ali celo pričakovati samokritiko tistih, ki drugim solijo pamet ter jih zavestno blokirajo, da ljudje po naravni poti ne pridejo do pravih rešitev in stopijo na pravo pot, ki jih vodi do sreče ter vse užitke življenja, kjer vsak človek najde svoj smisel življenja. 

Kaj je osnovna napaka pri človeku danes?

To, da govorimo in mislimo, da se nič ne dogaja, da se nič ne da spremeniti, da nihče ni nič kriv, če dela kaj narobe, da smo vsi grešniki in vsi vsega krivi, a nobeden za nič ne odgovarja! 

Najslabše je to, da se ljudje delajo zavestno gluhe in slepe, dokler jih z macolo nekdo ne kresne po glavi. In kje je razlog za takšno ravnanje?

V paraliziranih možganih človeka, kot posledica družbenega sistema v katerem živimo! 

Država in cerkev sta mrtvi instituciji brez ljudi, ki jo vodijo in brez ljudi, ki so vodeni. Če ne bi bilo enih ali drugih oblast, oz. izkoriščanja ali nadrejanja in podrejanja, sploh ne bi obstajalo. In kaj to pomeni? 

Da je prav tu in v tem odnosu, nekaj hudo narobe in so za to rezultati in duhovni razvoj človeka vedno slabši, saj postaja z dneva v dan vse slabši do sebe in svojega okolja, ki je pogoj za njegovo srečo in zdravo življenje! 

Na to nas najbolj opozarja narava sama, a mi bi radi bili še naprej slepi in gluhi, kot da se nič ne dogaja, saj bosta že bog ali hudič postorila svoje! 

Vse kar pišem, vam tudi argumentiram, kar pomeni, da vse ilustriram s konkretnimi primeri iz vsakdanjega življenja, kot je to storil na primer Martin Luter že pred 500 leti. 

Da bi ironija danes, tega primera izpred 500 let, bila še večja, se tudi danes enaka oblast (cerkev in država) v drugem času ali sedanjosti hvalita z njim in njegovim dejanjem, čeprav se obnašata danes obe popolnoma enako, kot sta se obnašale (prosvetna in cerkvena) oblast, resnici na ljubo, že izpred 500 let. 

In kje je bistvo problema, da nihče ne želi jasno pokazati preprostemu človeku "Kaj je laž in kaj je resnica?" In kdo to prikriva? Seveda, prav tisti, kot pred 500 leti! Zato sploh ni potrebno kazati s prstom na nikogar drugega, ampak le sprejeti resnico, kot jo je obelodanil že Martin Luter pred 500 leti!!! 

In kaj edino omogoča pozitivno spremembo za vse - oz. nam omogoča, da "Sprejmemo resnico in zavržemo laž" in se podamo na pot za naše boljše življenje !!!

Za konec še zelo preprosto vprašanje - "Kdo nam pove - kaj je resnica in kaj je laž!" 

Resnico človeku ne pove ali pokaže niti država, niti cerkev, bog ali hudič, resnico brez besed pokaže vsakemu človeku, le naša mati -

"N A R A V A"!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!