Članek
Mir in ljubezen
Objavljeno Sep 19, 2017

Kako živeti v miru in ljubezni?!

V NOB so imeli gesto ali moto svojega delovanja:

"Smrt fašizmu - svobodo narodu"! 

Cilj NOB je bila "svoboda naroda" in fašizem (zaradi okupatorja) le ovira do tega cilja, ki jo je bilo potrebno premagati, da se doseže željeni ali načrtovani cilj.

Vendar svoboda ni pojem sam po sebi, ampak zahteva ustrezno ukrepanje oz. delovanje vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote ter nove pozitivne vrednote, ki izražajo zdrave človeške odnose in zagotavljajo učinkovit družbeno-ekonomski razvoj v novi družbeni skupnosti. 

Po II. svetovni vojni je KPJ uresničila svojo obljubo in uveljavila nov družben sistem socializem ter preko samoupravljanja tudi generirala razvojni proces, ki ga je opredelilo in vodilo ožje partijsko vodstvo. 

Ko sta Kardelj in Tito umrla (kot gonilni sili razvoja ali sprememb) se je pričela notranja borba (članov partije) za privilegije oblasti in to je bil tudi glavni razlog, da je prišlo do razpada bivše države SFRJ! 

Vse te  slabosti (bivše partije, ki je delovala kot vsaka politična stranka na ideoloških osnovah za privilegije oblasti) odpravlja nov družben sistem Bio-humanizem, ki je nadgradnja bivšega samoupravljanja.

Z njim se uvaja obilo novih spoznanj in rešitev, ki odpravljajo slabosti dosedanjih družbenih sistemov in vključuje tudi dobre rešitve in izkušnje (dobre prakse) iz drugih družbenih sistemov v preteklosti in sedanjosti, ki so dobra podlaga za oblikovanje vizije in strategije novega družbenega sistema in razvoja nove družbene skupnosti!

Danes nimamo težav z okupatorjem (ampak izkoriščevalcem), kajti imamo družben sistem, ki je zgrajen na egoizmu človeka in podlaga za izkoriščanje ljudi, zato moramo nujno spremeniti družben sistem (in odpraviti oviro ali izkoriščanje), da bomo lahko svobodno zaživeli in uživali zdravo in pravo življenje.

To pa pomeni, da moramo glavno vrednoto obstoječega družbenega sistema, ki jo predstavlja egoizem človeka (negativno energija) menjati z ljubeznijo (pozitivna energija) in na novi pozitivni vrednoti graditi novo družbeno skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi. 

Kdor te spremembe ni sposoben ali ne želi opraviti sam pri sebi, ta že sam sebe avtomatsko izloča pri razvoju novega družbenega sistema, kajti uveljavljanje novih vrednot in pozitivnih sprememb je odvisno od vsakega posameznika (tu ni prisile) oz. njegove svobodne volje po naravnih zakonih. 

Nov družben sistem Bio-humanizm je zgrajen na naravnih zakonih življenja in to je zasnova, ki tudi podpira naravno selekcijo (dobro napreduje - slabo nazaduje ali zaostaja) in sočasno zagotavlja učinkovit družben razvoj na kreativnem ustvarjalnem sodelovanju, zato je to tudi glavni razlog, da kdor tvorno ne sodeluje tudi sam sebe izloča (naravna selekcija)! 

Prav naravna selekcija je bistvo (naravnega ravnovesja in) kontinuiteta (evolucije) razvoja vsakega posameznika in družbene skupnosti kot celote v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu!

Iz navedenega sledi, da je najbolj moteči faktor razvoja novega družbenega sistema Bio-humanizma naša zasvojena pamet, zato je potrebno sprotno očiščevanje (preko razvoja vsak trenutek) vseh navlak negativne energije, ki so posledica delovanja našega lastnega ega, da lahko uveljavljamo nove vrednote in svobodno zaživimo v novi skupnosti svobodni srečnih in ponosnih ljudi v miru in ljubezni

Brez ljubezni ni miru in brez miru ni svobode in varnosti za nikogar, zato je prav ljubezen ključ do novega družbenega sistema Bio-humanizma in temelj za novo skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

ali na kratko  - nov moto našega delovanja je:

"Ljubezen in mir  - za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi"!

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!