Članek
Dobre misli
Objavljeno Jul 25, 2017

Dobre misli sledijo srcu !

"MIR JE TIHA NEVSILJIVA GOVORICA SRCA"

(Milenka Trkovnik Vladimirov)

Pogosto ni dovolj za srečno življenje, da nekaj vemo, razumemo, ampak je treba to razumevanje spremeniti v dejavno LJUBEZEN v vsakdanjem življenju!

Kako lahko sprejmemo in dajamo ljubezen, spoštovanje in dostojanstvo. Slednjega bomo imeli in čutili toliko, kolikor si ga bomo v sebi izgradili, ne pa, kolikor nam ga bo dalo okolje ali kdo drug.

Do pravega cilja vodi le ena pot, ki je za vse enaka in za vsakega odločilna. To je pot lastnega zavedanja in spreminjanja,  discipliniranega dela, vztrajnosti in potrpežljivosti pri oblikovanja novih pozitivnih vrednot in prepričanj ter pripravljenost na padce in vzpone, pa tudi trpljenje, saj gre vendar za naše življenje.

Ko prevzamemo aktivnejšo vlogo v svojem življenju, se odločimo za pravico izbirati in odločati, primarno mi sami. Imamo pravico do materialnega blagostanja, svobodne volje, pravico čutiti in čustvovati, ljubiti in biti ljubljeni, pravico govoriti in slišati, pravico videti in vedeti. Biti aktiven pomeni uresničevati svoje pravice tako, da jih uporabljamo odgovorno, a nikoli na škodo drugega.

Človek, ki živi svoje življenje aktivno in prebujeno, posluša svojo vest. Naša vest ni neki organ, temveč globoka raven zavedanja, ki je vezana na notranje doživljanje in občutenje samega sebe skozi življenje v okolju, kjer v dobrem in slabem  živimo.

Sprejmimo darilo življenja, ki nam omogoča biti in živeti v trenutku sedanjosti. Ne ozirajmo se več na preteklost, kakršna koli je že bila, jo sprejemimo v celoti, a s sabo v prihodnost nosimo le dobre in koristne stvari in spomine.  Kako bo naše življenje potekalo danes, v tem trenutku in naprej, o tem odločamo primarno sami. 

Ko v življenju doživimo ali občutimo bolečino trpljenja in britke preizkušnje nam odgovore ne more dati nihče od zunanjih strokovnjakov. Ti nam lahko le pomagajo, svetujejo ali nas spodbujajo. Prave in dokončne odgovore bomo našli v sebi tisti trenutek, ko se bomo odpovedali svojemu malemu jazu in se soočili sami s seboj.

Telesno in psihično razvit ter zdrav, izobražen in razumen človek, ki si zna zadovoljivo zagotoviti materialno eksistenco, čuti tudi potrebo, da bi moral in mora zadovoljiti tudi drugo nematerialno ali duhovno potrebo in to je "biti". Ob vsem, kar ima, ni in ne najde svoje sreče. Notranje sreče, miru, ljubezni in spoštovanja se z denarjem in drugimi materialnimi dobrinami ne da kupiti, a vendar je vse to mogoče najti in doživeti, če se človek odloči na potovanje v svojo notranjost, kjer išče in najde sebe!

V določenem obdobju pride vsak človek do meje svojih fizičnih, intelektuanih, intuitivnih ali duhovnih sposobnosti in zmogljivosti. Te meje moramo spoznati in upoštevati. Za to potrebujemo pamet in srce, da občutimo, kdaj se bližamo svojim mejam in vemo, kaj storiti in kako ravnati, ko naletimo nanje. 

Svoje misli moramo usmerjati, jih nadzorovati in voditi, preverjati, odstranjevati slabe in dobre izbirati ter urejevati. Tako lahko svoje misli vodimo mi sami in ne one nas. Vse misli in čustva, ki jih ne potrebujemo, nas obremenjujejo in utesnjujejo, dajemo v mislih vedno na oblaček, ki ga odpošljemo daleč stran od našega srca.

Ko uspešno vodimo svoje misli in obvladujemo čustva ter jih povežemo prek srca, smo v sebi ustvarili malo vesolje, ki se lahko vsak trenutek brez težav poveže z univerzumom, da izpopolni našo dušo in telo!

*Notranje sreče, miru, ljubezni in spoštovanja se z denarjem in drugimi dobrinami ne da kupiti!*

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"