Članek
Vzrok in posledica
Objavljeno Jun 08, 2017

Pozitivne misli iz Modrosti življenja

Naravni zakon življenja - vzrok in posledica in Bio-humanizem

Ja, spoštovani prijatelji, ko berete določeno besedilo in se z njim strinjate ali pa tudi ne, mogoče ne opazite bistva in to je:

"Le, če človek sodeluje in se druži s sočlovekom, postaja in ostaja človek ter je najbolj v stiku s svojim bitom, pa čeprav z drugo osebo! (v drugi osebi najde sebe - zadovoljuje svoje socialne potrebe)"

"Takšni so tudi procesi zdravega in pravega življenja, ki so v skladu z naravnimi zakoni življenja (naravno ali objektivno pravo), zato človek postane varen (gradi sožitje), je zadovoljen in srečen, ker živi aktivno življenje v svoji skupnosti!"

Temu nasprotno delujejo institucije in tudi oblastni (beri državni ali lokalni) organi oblasti in tehnologija, kar v naravi ne obstaja (so produkt človeške pameti).

Institucije človeku vsiljujejo vrednote, ki so v skladu s subjektivnim pravom ali pravim redom države ali družbenemu sistemu oz. organi oblasti,   ki na osnovi "zapovedi in prepovedi" kaznujejo in izkoriščajo delovnega človeka.

Delovni človek ustvarja tudi tehnologijo, kot podporo pri opravilih vsakdanjega življenja, vendar kdo je lastnik te tehnologije in odločujoči faktor dirigiranja sprememb ali razvoja v določeni družbeni skupnosti.

To so privilegirani birokrati oblastnih institucij in lastniki kapitala, ki preko države in pravnega reda legalno izkoriščajo delovne in poštene ljudi.

Posledice so znane! Človek je vedno bolj odtujen sočloveku in naravi, zato se v človeku razvijajo negativne vrednote vedno bolj izrazito na osnovi egoizma človeka in zanemarja vlogo sodelovanja ali ljubezni in medsebojnega spoštovanja!

Vzrok in posledica!

Iz navedenega je lahko vsakemu pol-pismenemu človeku jasno, da obstoječi družben sistem - vzrok, ki ne vsebuje in ne spoštuje osnovne zakonitosti življenja v naravi (vedno bolj dominirajo subjektivne norme ali interesi privilegirane strukture na škodo večine), zato se človek vedno bolj oddaljuje sočloveku in naravi, kar ga vedno bolj duhovno siromaši in spodbuja primitivne nagone in negativne vrednote življenja - posledica (zunanji izraz takšnega notranjega nezadovoljstva človeka je porast nasilja)!

Kako rešiti ta problem in spremeniti negativni trend razvoja človeka in njegove skupnosti, ki drvi proti propadu in samouničenju?!

Potrebna je korenita sprememba obstoječega družbenega sistema, ki bo človeka spet vzpodbudila k sodelovanju in medsebojnemu spoštovanju ter omogočal uveljavljanje naravnih zakonov življenja (evolucija, ravnovesje,...), ki omogoča neposredno uveljavljanje pozitivnih vrednot življenja in pozitivni trend razvoja (posledica)!!!

Vse to, namesto o obstoječega družbenega sistema (kvazi ali parlamentarne demokracije), omogoča nov družben sistem Bio-humanizem, ki uveljavlja "pravo ali neposredno demokracijo" (vzrok - za pozitivne spremembe)!

"Še pozitivne misli iz Modrosti življenja in Bio-humanizma!"

"Kdor pozitivno misli, tudi pozitivno deluje in zdravo živi, kdor slabo ali negativno misli, ta tudi tako živi in najbolj škoduje samemu sebi !

Kdor dopusti, da mu zlo kroji njegovo usodo je vedno žrtev zla, zato se tega osvobodi le tako, da zlo zapusti in se od njega poslovi. Bolj se z zlom ukvarjaš, ga nikoli dejansko ne premagaš, temveč vedno bolj sam žrtev in zlo postajaš!

Da boš lahko pozitivno mislil in deloval ter koristil sebi in drugim, si izberi ali poišči družbo pravo, ki ti bo v veselje in zabavo!

V takšni družbi so vedno le dobri in pametni ljudje, zato je to družba prava in takšni ljudje imajo vedno srce na pravi strani, kajti srce jim bije za življenje in Slovenijo, kot skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!"

"Izberi ali poišči si družbo pravo, ki ti bo v veselje in zabavo!"

 OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"