Članek
Bio-humanizem ni ideja!
Objavljeno May 09, 2017

Bodi sprememba - ki jo želiš živeti !!!

Bom zelo konkreten, naravni zakoni, na katerih je grajen Bio-humanizem, obstajajo brez človeške pameti!

Ljudje, kot bitja s svojimi potrebami, tudi obstajamo, zato so potrebne le ustrezne vrednote, ki vsemu kar obstaja (navedeno) daje pravilno vlogo in pomen, na primer namesto privatne lastnine, ki si jo nekdo samovoljno prisvaja (zemlja, voda, zrak,...) uveljavimo skupno lastnino.

To ni ideja, ampak le sprememba s katero svoja ravnanja uskladimo z naravnimi zakoni. in ti naravni zakoni že obstajajo, le sprejeti jih moramo in se po njih ravnati!

Ko stvar sprejmeš, potem deluje ali kot primer avto je mrtva stvar, če ga ne aktiviraš in če z njim pravilno ravnaš ti koristi, sicer je lahko zelo nevaren (če ga ne obvladaš in z njim napačno ravnaš - voziš prehitro, ne zaviraš,...itd, lahko povzročiš škodo ali celo ogroziš svoje življenje).

Torej slabi rezultati ali bolečina in trpljenje je posledica napačnega ravnanja, ne glede na vzrok ali tako piše v zakonu ali ti je to nekdo povedal, posledica potrjuje tvoje pravilno ravnanje in če so posledice slabe je bilo ravnanje slabo ali napačno.

In v čem je bistvena razlika med obstoječim družbenim sistemom in Bio-humanizmom. Obstoječi sistem je narejen na ideji, da ima na primer lastnik tovarne pravico izkoriščati svoje zaposlene (in to je zapisano v zakonu - pravnem redu).

Tega dejansko nikjer v naravi ni, razen pri človeku, ki si je to izmislil (posledica ideje, da lahko idejo zlorabi za svoje koristi) in sedaj seveda večina trpi, kajti, če tega ne upoštevaš, je tu represivni aparat, ki človeka prisili, sicer je kaznovan!

Bistvo za Bio-humanizem je prav to, da vse že obstaja, le z vsem je potrebo pravilno (po naravnih zakonih) ravnati, potem so posledice koristne za vse in bomo živeli v skladu z vrednotami Bio-humanizma!

Res pa je, dokler človek neko stvar ne razume ali ne pozna (si jo lahko po svoje razlaga oz.) jo sprejema, kot idejo ali neuresničeno možnost, priložnost ali željo (kajti niti ne ve, da že obstaja - naravni zakoni)!

To kar obstaja pa ni ideja, ampak naša stvarnost, zato je ideja praviloma abstraktna (ne konkretna), dokler se ne potrdi v praksi (potem ni več ideja)!

Ali bolj nazorno in konkretno, ko si rečeš jaz kadim in bom nehal kaditi je to ideja in ko prenehaš, to več ni ideja, ampak stvarnost! In ker je Bio-humanizem grajen na naravnih zakonih življenja že obstaja, le da mi teh zakonov ne upoštevamo oz. ne živimo v skladu z vrednotami Bio-humanizma ali ne spoštujemo naravnih zakonitosti, zato trpimo!

Narava ne pozna pohlepa ali egoizma in prav tu je keč, ko živimo skladno naravnimi zakoni se egoizem odpravlja, kot škodljiv in nesprejemljiv, posledično se človek takšne lastnosti odvadi, kot kajenje (ko preneha nima več težav, ki mu jih kajenje povzroča)!

Zelo preprosto, vendar se večina tega sploh ne zaveda, zato živi po umetno oblikovanih zakonih (subjektivno pravo ali pravni red, ki ga človek oblikuje in vzdržuje s prepovedi in zapovedi).

Včasih umetnega pravnega reda (zapisana pravila) niso poznali, pa so kljub temu (preživeli in) srečno živeli (upoštevali so zakonitosti življenja v naravi in zdravo živeli).

Danes pa imamo vedno več zapisanih pravil (zakonov), ki jih nihče (niti pravniki vse) ne pozna in zato tudi ne more dejansko upoštevati in po njih živeti (zavestno kršenje pisnih pravil, ki nam omejujejo svobodo)!

To so razlogi, da postajamo vedno večji sužnji svojih lastnih zablod, ki nam vedno bolj grenijo življenje in ustvarjajo podlago s katero oblastne strukture ustvarjajo pogoje za sodobno suženjstvo!

Bio-humanizem takšne zablode in umetne napake (subjektivne norme - zakone) odkriva in sistemsko odpravlja (spremembe) in tako človeka osvobaja, da zaživi v svobodni skupnosti!

Uresničitev Bio-humanizma je zelo preprosta, saj si to želi večina ljudi!

Kaj je potrebno narediti, ali lahko naredi vsakdo, je le to, da se vsak, ki si Bio-humanizem želi, začne z njim seznanjati (ali zanj zanimati) in z dneva v dan mu bo bliže! Več bo o njem vedel, bolje ga bo spoznal, lažje ga bo sprejel in se po njem ravnal in tako tudi zaživel pravo in človeka vredno življenje, saj dokler nove navade ali ravnanja ne spoznaš in sprejmeš, tako dolgo ne moreš drugače živeti, kot živiš!

 * BODI SPREMEMBA - KI JO ŽELIŠ ŽIVETI *

      "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"