Članek
Teorija razumevanja
Objavljeno Mar 22, 2017

Srce nas povezuje in pamet nas uničuje!

"Srečen si lahko le, če živiš med srečnimi ljudmi"

Sreča vedno izhaja iz notranjega zadovoljstva s samim seboj in z okoljem v katerem živiš! Če manjka eno ali drugo, potem te sreče ni, kajti takšno srečo nudi le sožitje med ljudmi in človeka z naravnim okoljem.

Prav zato je na teh vrednotah grajen nov družben sistem Bio-humanizem in za to moto: "Srečen si lahko le, če živiš med srečnimi ljudmi" (ali v skupnosti, ki zadovoljuje osnovne potrebe vsakega človeka), kar obsega ne le skrb zase, temveč tudi za sočloveka in naravno okolje!

Sreča je nematerialne narave, zato je ni mogoče kupiti ali prodati, kajti notranje ravnovesje je psihično stanje, kjer dominira mir in ljubezni (ali iskanju skupnih rešitev) in je mogoče le ob sodelovanju (Bio-humanizem) ne pa ob izločanju ali eliminaciji na kateri temelji obstoječi družben sistem (konflikta in nasilja)!!

Sreča je psihično stanje duše posameznika na katero vplivajo tako lastnosti posameznika (prilagodljivost, solidarnost, empatija, sprejemanje različnosti,...vrednotenje in spoštovanje vsega pozitivnega kar obstaja,....itd), kot tudi razmere in vrednote sobivanja, ki jih določa okolje (naravne zakonitosti) in družben sistem v katerem živimo!

Zato, bruto družbena sreča ni le seštevek sreče posameznika, ampak sinergija pozitivne energije, ki jo sestavljajo pozitivna dejanja posameznikov (in ta koristijo vsem, ne le posamezniku).

Smeh ali dobra volja sta nalezljiva, kot tudi obratno, kar nam omogoča, da neposredno vplivamo na svoje počutje ali zadovoljstvo.

Sreče ni brez dobrega, zdravega počutja in zadovoljstva, zato so bistvo sreče prav dobra in koristna dejanja, ki so vedno povezana z ljubeznijo (ali pozitivno energijo, ki nas povezuje)!

Sreča je vsak trenutek ko ga živiš med prijatelji in svojimi najdražjimi, zato v Bio-humanizmu gradimo nov družben sistem na delu ali ustvarjalnosti in prijateljstvu, ki je temelj za sožitje!

Prijatelj ti lahko reče vse, saj govori njegovo srce in ne prizadeta pamet, ki je največkrat izraz človekove zasvojenosti (indoktrinacije) z vso mogočo navlako iz preteklosti v njegovi podzavesti.

Takšno spoznanje in odnos do sebe oz. svojega okolja človeku omogoča, da se odpre (otrese spon) in zaživi v neposrednem stiku s svojim okoljem.

Ta neposreden stik je konkreten, ne virtualen, zato vsem nam omogoča, da skupaj iščemo in najdemo poti ustvarjalnega sodelovanja s katerim se potrjujemo, kot pozitivna bitja ter s pozitivnimi dejanji osrečuje sebe in druga bitja ali sopotnike našega življenja.

Kaj potrjuje teorija razumevanja!?

Ko govori srce smo eno (na primer otrok in materinska ljubezen) in ko se ravnamo po svoji pameti (zavesti) nas ta razdvaja, saj se ta skozi življenje krepi in zastruplja z negativno energijo (ki se akumulira v podzavesti - predsodki, zablode, slabe navade,...) in ta nas blokira, da smo vedno večji ujetniki svojega egoizma (vedno bolj odtujeni in strahu, kot žrtev svojega ega ali zasvojene pameti)!

 "Sreča je vsak trenutek ko ga živiš med prijatelji in svojimi najdražjimi"!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"