Članek
Sodelovanje ali konflikt
Objavljeno Aug 23, 2016

Dobre ali slabe rešitve in praksa

Dobre rešitve in prakso je koristno sprejeti, zato nas razlike lahko mnogo bolj povezujejo in koristijo, kot ločujejo in škodujejo! 

Spoštovani vse kar človek dela in misli je posledica pridobljenih navad in vrednot iz okolja v katerem živi in dela. Ali so te dobre, koristne ali prave, pa je že drugo vprašanje. Vsaka kultura je dobra, če človeku koristi in ne ogroža drugega ali dela škodo okolju oz. negativno vpliva na druge! 

Če nekdo drugače dela, misli in živi, zato obstaja vzrok in to še ne pomeni, da je zato takoj slab ali slabši od nas. Če nas to zanima je potrebno  vzpostaviti z njim komunikacijo in primerjati eno in drugo stališče,  misel, navado, običaj ali rešitev ter na osnovi rezultatov (razgovora,…primerjave,..itd), ugotoviti v čem je neka misel, običaj, navada ali rešitev boljša ali slabša od naše.

Zakaj je to pomembno?

Zato ker drugačno omogoča primerjavo in v primeru boljših rezultatov tudi podlago za pozitivno spremembo nas samih ali pa tudi tistega drugega, ki ima slabšo varianto (lastnost, navado, običaj, misel,….) od naše.

Razlike med nami nam dejansko lahko zelo koristijo, saj nam omogočajo primerjavo in možnost za pozitivne spremembe, ki jih sicer ne bi bilo, saj bi brez novih spoznanj in dobre prakse lahko živeli še naprej po slabši navadi, rešitvi, običaju,…itd.

Ste mogoče opazili kaj je tisto, ki najpogosteje z lahkoto premaguje takšne razlike in kaj jih potencira ali povečuje ter ustvarja spore oz. konflikte?

Običajno je vedno ljubezen tista, ki poruši vse ovire in nepotrebne prepreke ali razlike med ljudmi in trmasto vztrajanjem pri svojem (nevednost in strah), čeprav nimamo prav ali imamo slabšo navado, rešitev,… (pa tega nočemo priznati), ker nam to preprečuje naša sebičnost ali egoizem!

To je dokaz iz vsakdanjega življenja, da ljubezen kot pozitivna energija življenja omogoča reševanje ali odpravo najbolj zahtevnih razlik, težav in problemov med ljudmi in egoizem jih namerno povzroča in potencira, kajti blokira in nam ne dovoli pozitivnih sprememb in smo zato pripravljeni za zaščito svojega ega uporabiti tudi silo (uničiti ali izločiti drugega – mu zavestno vsiljevati svoj prav)!

Ta dokaz iz vsakdanje prakse, ki je skladen zakonitosti življenja v naravi, potrjuje, da je ljubezen podlaga za sodelovanje in sožitje in egoizem je podlaga za izločanje in nasilje! In ker imamo obstoječi družben sistem utemeljen na egoizmu človeka se stopnjuje nasilje, konflikti,….do vojne in uničenja!

Takšno spoznanje v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu daje vsakemu posamezniku možnost, da se odloča za "ljubezen ali egoizem" in ker po naravnih zakonih življenja  (evolucije) vedno zmaga ljubezen je:

*Bio-humanizem utemeljen na - ljubezni in sodelovanju*

  "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"