Članek
Evolucija in dialektika
Objavljeno Aug 20, 2016

Dobro in slabo - pogoj za evolucijo

Ko človek sam sebi postavlja meje v nasprotju z naravo, sam sebi omejuje svobodo, kar je posledica kratke pameti in ne modrosti življenja.

Na vprašanje prijatelja, zakaj je Bio-humanizem utemeljen na ljubezni, sem mu odgovoril, zato ker je grajen na naravnih zakonih življenja in ti ne poznajo omejene človeške pameti. ampak delujejo na modrosti življenja.

Ko človek sam sebi postavlja meje v nasprotju z naravo, sam sebi omejuje svobodo, kar je posledica idiotizma in ne modrosti življenja. In ta idiotizem je zasnovan na egoizmu človeka, ki dela umetno meje tudi tam kjer jih ni in preproste stvari zakomplicira do skrajnosti!

V nasprotju z egoizmom (na katerem je utemeljen obstoječi družben sistem) pa deluje ljubezen, ki nobenih drugih mej, kot naravnih ne priznava in ne sprejema.

Zato  ljubezen ne pozna mej, ki omejujejo svobodo človeka, kar ustvarja pogoje (sintezo), da se z njo povezuje v celoto ves svet brez omejene človeške kratke pameti.

Ko kraljuje ljubezen v srcu ljudi se ta veže na sodelovanje, sporazumevanje in dogovarjanje, ki omogoča pravo razumevanje ali sožitje, zadovoljstvo, veselje in srečo v nasprotju z egoizmom, ki se veže na tekmovanje z drugimi, izločanje, konflikte in nasilje kar je značilno tudi za nacionalizem in nacionaliste.

Točno tako je tudi v naravi, kjer se vzdržuje ravnovesje, zato imamo le "dobro ali slabo"  in dobro se razvija dalje, ker upošteva zakone evolucije in slabo se izloča, ker blokira razvojni proces (spremembe).

Za naravno ravnovesje je enako pomembno dobro in slabo, kajti dobro se stalno spreminja v dialektičnem odnosu do slabega in zato razvija svojo kvaliteto (ne kvantiteto) in prav ta kvaliteta je odločilna ker omogoča prosperiteto ali napredek in razvoj.

In nov družben sistem Bio-humanizem je prav zato zasnovan na razvojnem procesu (ne na ideologiji ali veri - zabloda iz zgodovino, ki je človeku vsiljena v zavest) ali dialektičnem odnosu med dobrim slabim ali na evolucijskem principu oz. načelu, da se slabo zavestno opušča, ker se sledi dobrim in boljšim - za skupno dobro (kar je dobro za vse je dobro tudi za vsakega posameznika)!

 "OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"