Užitek ali trpljenje

OddajSrečko Prislan, dne 2016-08-19 ob 07:57:54

Komu služi glava in srce!

 Ko človek živi po zakonih življenja v naravi mu kraljuje ljubezen in ko svoje življenje prepušča lastnemu egu je v službi zla!

Spoštovani!

Vesel sem, ko srečam človeka, ki uporablja svojo glavo, ko opazuje, spremlja in kritično presoja razmere v katerih živi. To je zelo dobra osnova, da vsakega človeka popelje na pravo pot, vendar te prave poti ni brez človeškega srca. To človeško srce pa vsakemu človeku jasno pove, da ne živi zato da trpi, temveč da uživa življenje od rojstva do smrti!

In kje je težava ali problem, ki človeku takšen užitek, ki mu pravimo življenje, onemogoča, da bi živel in užival življenje, kot svobodno bitje?

Težava je v samem človeku in organiziranih kriminalnih združbah, ki mu to preprečujejo in onemogočajo!

V človeku je osnovna težava njegov egoizem, ki mu preprečuje, da živi v sožitju s sočlovekom in vsem kar ga obdaja ali v njegovem bivalnem okolju obstaja. Ko človek spozna in obvladuje svoj egoizem ga lahko obvlada in ustvari pogoje za pravo sožitje z vsem kar obstaja in uživa svoje življenje v zadovoljstvu in sreči.

Glavna težava ali problem zunaj človeka, ki mu onemogoča uživati življenje, kot ga uživa svobodno bitje, so organizirane kriminalne združbe pod patronatom dveh glavnih institucij in to sta »država in cerkev«!

Nov družben sistem Bio-humanizem je zasnovan na naravnih zakonitostih življenja, zato sistematično odpravlja težave in probleme v človeku in zunaj njega, ki mu grenijo življenje ter povzročajo bolečino in trpljenje, kajti je najboljše orodje s katerim si človek ustvarja pogoje za sožitje s sočlovekom in vsem kar v njegovem bivalnem okolju obstaja.

In kje je osnovna težava, da večina ljudi ali človek ne spregleda (ali ne odkriva resnice) in zato živi v zmoti, zablodi in z napačnimi prepričanji ali negativnimi vrednotami življenja, ki mu škodijo in mu povzročajo stalno bolečino in trpljenje?

Po spoznanjih modrosti življenja v Bio-humanizmu je človek žrtev primarno svojega lastnega ega, saj mu ta vlada njegovim umom, zato mu tudi sooblikuje njegovo zavest na osnovi negativnih vrednot življenja. Ta človeški ego je tudi jedro vseh organiziranih kriminalnih združb, ki jih je človek oblikoval v službi nasilja ali zla, zato nov družben sistem odkriva in odpravlja vse te oblike nasilja in zla.


Da je človek lahko uspešen v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu in si ustvarja pogoje za svobodno in srečno življenje, mora sprejeti za osnovno vodilo življenja tisto, kar je najpomembnejše za življenje človeka in je najbolj v sožitju z vsem kar ga obdaja.

Temu pravimo preprosto "človeško srce", saj v le človeškem srcu "domuje in kraljuje - ljubezen"!

OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!

 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
7
Zim Zelen
0
Apr 22, 2018
#5
Samoohranitveni nagon!
#7
Srečko Prislan
0
Apr 22, 2018
Zim Zelen,

Hvala ti za zelo dobro vsebino na linku, ki samo potrjuje trditve ali podana protislovja, ki sem jih navedel v svojem komentarju!

Ta spoznanja niso nobena revolucija, ampak sprememba v glavi človeka pomeni revolucijo -

"zavrzi staro in sprejmi novo boljše!"

To je osnovni princip delovanja kreativnega razmišljanja človeka ali inovatorja in metodološki temelj za spremembe ali revolucijo (radikalne pozitivne spremembe - primarno v glavi človeka)!

Še ena inovativna cvetka (ne produkt znanosti)!

Kateri naravni zakon, pa je nasprotje "univerzalnemu dinamičnemu naravnemu ravnovesju" na katerem temelji nov družben sistem Bio-humanizem (brez katerega evolucije ali kontinuiranega razvojnega procesa sploh ne bi bilo?!!!

#6
Srečko Prislan
0
Apr 22, 2018
NAPAKA! Zim Zelen,

Sovraštvo je posledica egoizma in ne nasprotje ljubezni. To je psihično stanje, ki ima svoj vzrok in ni naravna lastnost človeka, kot je na primer egoizem ali ljubezen, ampak je posledica egoizma!

Pa me zanima kakšen je tvoj odgovor kje so naravni temelji egoizma in ljubezni pri človeku!?

lp SP
#5
Zim Zelen
0
Apr 22, 2018
Za tiste, ki si želijo nekaj več:
https://govori.se/zanimivosti/kaj-je-ego-o-egu-s-psiholoskega-in-duhovnega-vidika/

Kaj je ego? O egu s psihološkega in duhovnega vidika! - Zanimivosti - Govori.se

Ego vendarle ni preprost, kot se zdi na prvi pogled.
#4
Zim Zelen
0
Apr 22, 2018
#1 & #2
Skregano z dosedanjimi razlagami ega (jaz).

Ljubezen nasprotje sovraštva je veliko bolj pristno kot umetna tvorba, ki jo vsiljujete.

Je pa res norost, privzgojena kapitalistična misel po imeti več in samo jaz in jaz.....
To bo res pogubno na dolgi rok.
#3
Srečko Prislan
0
Apr 22, 2018
Kakšno je torej naravno ravnovesje, ki ga tvorijo nasprotja v naravi in človeku?

um nasprotje raz-um
modrost nasprotje norost
ljubezen nasprotje egoizem

Zanimivo je dejstvo, da je geneza raz-uma v egoizmu človeka, ki preko norosti pelja človeka v prepad ali samouničenje civilizacije!

In drugo dejstvo, da je ljubezen geneza modrosti, ki vodi človeka do uma ali razodetja, kot se pogosto govori pri veri. Torej je razodetje, ali sprejemanje resnice takšne kot je, vodi človeka v sožitje in mu nudi vse užitke življenja!

Seveda vera - ni cerkev, ampak zaupanje v vse dobro kar resnično obstaja v vsakdanjem življenju v katerem vse se vsak trenutek vse spreminja v skladu z zakoni evolucije življenja v naravi!
#2
Srečko Prislan
0
Apr 22, 2018
Nekateri razlagajo, da je ego tretje stopnje - dobrota ali ljubezen!

Žal je to le groba napaka ali prevara, kajti ego tretje stopnje ni ljubezen, ampak sovraštvo in zločin, kajti človek pade v psihopatsko stanje iz katerega več ni vrnitve, zato takšen človek nikoli ni dober, ampak vodi sebe in druge v samomor!

Z Bio-humanizmom in naravnimi zakoni je dokazano, da je ego nasprotje ljubezni, zato nikoli in nikdar ne vodi v sožitje, temveč v propad civilizacije!

Kot je vir ljubezni človeško srce, ki je neposredno povezano z mati naravo, tako je egoizem povezan z razumom in ne umom, zato um pomeni modrost in razum norost!

Iz tega spoznanja in naravnih zakonov, ki ustvarjajo naravne pogoje ravnovesje ali evolucijo življenja je raz-um nasprotje uma, ki povzroča entropijo ali razpad (uničenje) in um sinergijo ali sožitje (obstoj in razvoj), ki je posledica ljubezni ali modrosti življenja!
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2016-08-19 07:57:54 (Aug 19, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj