Posameznik in skupnost

OddajSrečko Prislan, dne 2016-08-11 ob 12:06:44

Kdor sodeluje - ta napreduje!

Bistvo novega družbenega sistema  Bio-humanizma je delovanje in nagrajevanje na pozitivnih vrednotah življenja

Nov družben sistem Bio-humanizem zelo preprosto in jasno definira, da je bistvo razvojnega procesa, ki utemeljuje in omogoča razvoj vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote - "sprememba"! 

Spremembe, in s tem razvojni proces, je najbolj enostavno in učinkovito realizirati tam in takrat, ko imamo vse potrebne pogoje za spremembe pod kontrolo sami in so spremembe zato primarno odvisne le od naše volje in potrebe ali želje biti in živeti boljše in lepše!

Za Bio-humanizem, v katerem vsak posameznik tvorno sodeluje z drugimi (neposredna demokracija) v novi skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi, ni več nobene dileme: 

"Ko spreminjamo sebe, spreminjamo svet okoli sebe"!

Vse kar lahko in moramo storiti za naše skupno boljše življenje in novo družbeno skupnost je "pozitivno spreminjati sebe v skupno dobro"!

Ker sami težko vidimo in opazimo svoje napake in slabosti potrebujemo prijatelje, ki nam iskreno povedo svoje mnenje in dajo koristne nasvete!

Po naravnih zakonih in modrosti življenja, na kateri je utemeljen tudi Bio-humanizem, se "dobro potrjuje in slabo izloča", le če sodelujemo z drugimi, ki nam dobro potrjujejo in slabo zavračajo, saj slabo nihče ne potrebuje!

To pa pomeni, da smo z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom za sodelovanje nagrajeni in se tako potrjuje osnovni slogan: 

"Kdor sodeluje - ta napreduje" in 

z njim celotna družbena skupnost v kateri posameznik dela in živi!

Na ta način se potrjuje dejstvo, da skupnost spodbuja posameznika k sodelovanju in mu ustvarja pogoje za lepše in boljše življenje, kar pomeni, da več posameznik skupnosti daje (bolj sodeluje) več od skupnosti prejema (ravnovesje). 

Prav "sodelovanje" na enakopravnih osnovah, ki ga omogoča nov družben sistem Bio-humanizem (utemeljen z naravni zakoni življenja), je bistvo delovanja posameznika v novi družbeni skupnosti na pozitivnih vrednotah življenja, saj takšno delovanja posameznika nagrajuje in hkrati omogoča skupni napredek vseh, ki v takšni skupnosti  sodelujejo, delajo in živijo!

Za svobodno, srečno in ponosno Slovenijo,
Srečko za srečo

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
6
Maja V. Jakubek
1
Aug 12, 2017
Bravo Srečko, tale zapis mi je res všeč kajti prepričana sem, da vse spremeni izgled in pomen ko sami spremenimo pogled na dotično stvar. Ne moraš biti ne bogat, ne nadpovprečno inteligenten da bi bil dober. Le treba je stremeti k temu da delaš dobro in da tako tudi živiš. Velikokrat pa smo na razpotju in ne vemo, kako, kod in kam, takrat prisluhnimo svojemu srcu, ono nas zna voditi. Vsak človek je v svojem bistvu dober in v vsakem je treba iskati dobre lastnosti, ljubezen in svetlobo...to pa zmore le ta, ki živi ljubezen in svetlobo...
#6
Srečko Prislan
2
Aug 15, 2016
"Resnica je lahko le ena sama ali pa jih je toliko, kot je ljudi na svet!

Enim pomeni ljubezen vse in drugi spet za oblast prodali bi se samemu hudiču.

A vendar so bili in bodo ljudje, ki gradili so in gradimo vedno ta lepši svet, le zapustiti moramo vse tiste, ki jih je pamet že zapustila, zato s silo in nasiljem uničujejo ta svet!"

Za svobodno, srečno in ponosno Slovenijo!
#5
Romano Rajkov
2
Aug 11, 2016
Vedno je zdravo prenašati dobre geste in lastnosti tudi na druge, ne moremo in ne smemo pa si dovoliti, da nekomu kaj usiljujemo ali ga bi želeli spremeniti.

Dejansko mi drugih spreminjati ne moremo, lahko pa jih le opozarjamo na njihove napake in prispevamo k streznitvi...
#4
Srečko Prislan
1
Aug 11, 2016
Modrosti življenja se potrjujejo v vsakdanjem življenju in koristijo vsem, zato jih je zelo koristno in dobro tudi upoštevati.

Ja, res je, če želiš spremembo, spremeni sebe!

In nikoli ne spreminjaj drugih, saj je pri njih v Bio-humanizmu enako, kot pri tebi, tudi njihova pravica in dolžnost!
#3
Romano Rajkov
3
Aug 11, 2016
Kot prvo, je potrebno zreti v sebe, se spraviti na prave tirnice, da se začutiš dovolj dobrega-odgovornega in humanega.

Kaj želim povdariti, ni dovolj, da si samo želimo sprememb, potrebno je potem tudi delati, prvo na sebi in kasneje tudi na drugih, da postanemo to, kar naj bi od nas pričakovala na novo zastavljena družbena ureditev.

Vse te dobre lastnosti pa je potrebno gojiti-ohranjati, dograjevati in venomer prenašati tudi na druge, le tako lahko pričnemo vsi pozitivno funkcionirati, v na novo zastavljenem sistemu, ki ga naj bi bilo lepo živeti, pred tem pa se je potrebno tudi zanj truditi in ga sprejemati-doživljati z vso resnostjo in odgovornostjo.

Bio-Humanizem posega v globoke življenjske pore srčnosti, dobrohotnosti, humanosti in če človek ni dorastel tem vrlinam, bo težko v pomoč in za vzor tudi drugim. Duhovna rast in samospoštovanje v človeku povedo, koliko smo lahko srčni ljudje in do kje vse segajo naše vrline, predvsem, ko se gre za sočloveka...
#2
Srečko Prislan
2
Aug 11, 2016
Spoštovani,

ko človek začne živeti v skladu s tistim , kar nosi v srcu, in se v življenju potrjuje kot dobro in koristno za vse, je na pravi poti!

To pa lahko dela vsakdo, če se uči ali posnema druge ljudi, ko opravljajo dobra dela in dejanja ter se druži z dobrimi ljudmi (ki jih spoštujemo, saj delajo v skupno dobro)!

Vsak, ki sodeluje in napreduje, je v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu zmagovalec!
#1
Srečko Prislan
Srečko Prislan
Objavil/a 2016-08-11 12:06:44 (Aug 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodelovanje
Zaupanje
Skupni cilj
Biti boljši!
Novo, ni staro
Bitje ni stroj
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj