Članek
Posameznik in skupnost
Objavljeno Aug 11, 2016

Kdor sodeluje - ta napreduje!

Bistvo novega družbenega sistema  Bio-humanizma je delovanje in nagrajevanje na pozitivnih vrednotah življenja

Nov družben sistem Bio-humanizem zelo preprosto in jasno definira, da je bistvo razvojnega procesa, ki utemeljuje in omogoča razvoj vsakega posameznika in družbene skupnosti, kot celote - "sprememba"! 

Spremembe, in s tem razvojni proces, je najbolj enostavno in učinkovito realizirati tam in takrat, ko imamo vse potrebne pogoje za spremembe pod kontrolo sami in so spremembe zato primarno odvisne le od naše volje in potrebe ali želje biti in živeti boljše in lepše!

Za Bio-humanizem, v katerem vsak posameznik tvorno sodeluje z drugimi (neposredna demokracija) v novi skupnosti svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi, ni več nobene dileme: 

"Ko spreminjamo sebe, spreminjamo svet okoli sebe"!

Vse kar lahko in moramo storiti za naše skupno boljše življenje in novo družbeno skupnost je "pozitivno spreminjati sebe v skupno dobro"!

Ker sami težko vidimo in opazimo svoje napake in slabosti potrebujemo prijatelje, ki nam iskreno povedo svoje mnenje in dajo koristne nasvete!

Po naravnih zakonih in modrosti življenja, na kateri je utemeljen tudi Bio-humanizem, se "dobro potrjuje in slabo izloča", le če sodelujemo z drugimi, ki nam dobro potrjujejo in slabo zavračajo, saj slabo nihče ne potrebuje!

To pa pomeni, da smo z novim družbenim sistemom Bio-humanizmom za sodelovanje nagrajeni in se tako potrjuje osnovni slogan: 

"Kdor sodeluje - ta napreduje" in 

z njim celotna družbena skupnost v kateri posameznik dela in živi!

Na ta način se potrjuje dejstvo, da skupnost spodbuja posameznika k sodelovanju in mu ustvarja pogoje za lepše in boljše življenje, kar pomeni, da več posameznik skupnosti daje (bolj sodeluje) več od skupnosti prejema (ravnovesje). 

Prav "sodelovanje" na enakopravnih osnovah, ki ga omogoča nov družben sistem Bio-humanizem (utemeljen z naravni zakoni življenja), je bistvo delovanja posameznika v novi družbeni skupnosti na pozitivnih vrednotah življenja, saj takšno delovanja posameznika nagrajuje in hkrati omogoča skupni napredek vseh, ki v takšni skupnosti  sodelujejo, delajo in živijo!

Za svobodno, srečno in ponosno Slovenijo,
Srečko za srečo