Članek
Vrednote OF in Bio-humanizem
Objavljeno Jun 12, 2016

Osvobodilna Fronta in Bio-humanizem!

Temeljne vrednote OF, ki jih upošteva in nadgraduje nov družben sistem Bio-humanizem!

Skupni temelji ali vrednote OF in Bio-humanizma so:

"Pogum je potreben v vsakem velikem zgodovinskem prelomnem obdobju. Današnje generacije se morajo zamisliti nad tem, kakšen pogum in kakšno samozavest smo imeli Slovenci, da smo se na celotnem narodnem ozemlju uprli nacifašizmu, ki je bil tedaj absolutni gospodar v vsej Evropi. V nekaj dneh so Nemci spravili na kolena Francoze in Angleže, mi mali Slovenci pa smo se uprli tej ogromni sili. Za odpor je potreben pogum, in to je zame velika vrednota, ki se je moramo zavedati.

Zvestoba je druga pomembna vrednota. Vedeti moramo, da se je partizanska vojska v glavnem rekrutirala iz prostovoljcev, in ta prostovoljska vojska je štiri leta vztrajala v boju. Glavno vezivo, ki je partizane povezovalo ves ta čas, je bila po Kocbeku – tovarišija. Tovarištvo in neverjetna medsebojna solidarnost. Ne le v boju, ampak zvestoba drug drugemu, kar je povezovalo partizane in vse, ki so upor podpirali s ciljem osvoboditi človeka ali domovino ter uveljaviti nov pravičnejši družben sistem!

Suverenost je pomenila, da smo se Slovenci z uporom poslovili od hlapčevstva in ponižnosti ter se junaško in z vzravnano hrbtenico postavili po robu okupatorjem naše zemlje. Danes ugotavljamo, da nam takšne pokončnosti pogosto manjka, da ponižno sprejemamo direktive iz Bruslja in nekritično dovoljujemo, da nam tamkajšnja birokracija odreja, kar lahko in česa ne smemo delati" (Svobodna beseda - dr. Janez Stanovnik).

Nadgradnja poguma v Bio-humanizmu se človek osvobodi predsodkov, zmot in zablod ter znebi strahu in tako zavestno postavi v bran dobroti, sodelovanju pri vseh zanj pomembnih odločitvah o delu in življenju (spoštuje ljubezni in miru, kot najpomembnejši vrednoti v skupnosti), ki jo ogroža zlo (ali egoizem v človeški podobi oz. nasilje in vojna)!

Zvestoba je trajna odločitev in opredelitev osveščenega človeka za sodelovanje in sožitje, ki (je nasprotje tekmovanju in izločevanju, kajti to) edino ustvarja prave pogoje za skupno srečo in človeka vredno življenje v novi družbeni skupnosti!

Suverenost je temeljna pravica slehernega človeka, ki mu omogoča ne le ekonomsko in socialno, temveč tudi politično svobodo, zato nima nihče pravice da odloča v imenu drugega človeka in naroda ali deluje v njegovo škodo, kar pomeni da je vsak človek suveren tudi, kot politična stranka in svoje politične pravice v skupnosti uveljavlja preko neposredne demokraciji v kateri ni prostora za klasične (sektaške) politične stranke (uveljavlja se politični pluralizem in ne partijska diktatura).

Bistvena razlika prejšnjega in sedanjega družbenega sistema je prav tem, da smo včasih imeli "enopartijsko", danes pa imamo "več-partijsko" diktaturo, ki eni ali več političnim strankam omogoča ozurpacijo politične pravice vsem tistim članom določene družben skupnosti, ki niso vključeni v partijo ali politično stranko.

Torej celotno družbeno skupnost eno ali več partijski sistem formalno ločuje na dva dela in sicer tiste, ki so včlanjeni v politične stranke in imajo vse politične pravice (nedemokratičnega) odločanja in tiste (drugo-razredne), ki teh političnih pravic (enakopravno sodelovati pri skupnem odločanju o pomembnih skupnih zadevah sploh) nimajo!

V pravi neposredni demokracije, kjer ni klasičnih političnih strank ( oz. v Bio-humanizmu) se ta (formalna ali) sistemska diskriminacija (in delitev celotne družbene skupnosti na dva ne-enakopravna dela), tudi sistemsko odpravi!

Bio-humanizem je prvi družben sistem v svetu, ki odpravlja tudi politično diskriminacijo (ali razlikovanje) in ustvarja neposredno pogoje za uveljavljanje brezrazredne družbe!!!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!"