Članek
Smer pozitivnega razvoja
Objavljeno May 19, 2016

Nova smer in  koncept družbenega sistema

Vse je v konceptu družbenega sistema ali vrednotah, ki človeka aktivirajo za pozitivno ali negativno obnašanje in ravnanje v skupnosti in do osnovnih pogojev za življenje!

Če te temeljijo na ljubezni so posledice pozitivni rezultati je aktivno sobivanje in ustvarjaje pogojev za sožitje, oz. če temeljijo na egoizmu človeka (kratkoročno lahko imajo pozitivni efekt, dolgoročno) pa povzročajo negativne posledice ali trende razvoja.

Te negativne posledice povzročajo entropijo ali razpad vseh družbenih podsistemov, kar se izraža v vedno večjem nasilju, stopnjevanje konfliktov in zločinov, ki vse človeštvo vodi po poti v krizo in vojno (ali samouničenje)!

Do sedaj so v zgodovini človeka in njegove skupnosti obstajali, le družbeni sistemi ali vladanja (beri upravljanje skupnih družbenih zadev) na vrednotah življenja, ki so bile utemeljene na egoizmu človeka in prav zato je bil generiran negativni trend razvoja družbenih odnosov ter posledično krize in vojne!

Takšen družben sistem je dominanten tudi danes, saj je utemeljen na egoizmu človeka, zato so trendi razvoja negativni in človeštvo (brez radikalnih sprememb) nima nobenih možnosti preživetja, ampak je na poti samouničenja!

Rešitev je v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu, ki je prvi družben sistem utemeljen na ljubezni, zato generira tudi pozitivne vrednote življenja, ki so v skladu z naravnimi zakoni in omogoča evolucijo pozitivnega razvojnega procesa človeka in njegove skupnosti ter posledično uveljavlja univerzalno dinamično naravno ravnovesje ali pravo sožitje človeka s sočlovekom in naravo!

In kdaj se bo za človeka pričelo boljše življenje ni več vprašanje, saj je od vsakega človeka odvisno ali želi živeti po obstoječih vrednotah ali družbenem sistemu utemeljenem na "egoizmu ali na ljubezni".

Takšno odločitev mora sprejeti vsak posameznik ali član nove družbene skupnosti in se aktivirati v ustvarjalnega partnerja, sodelavca, sočloveka ali posameznik, ki nase prevzema odgovornost zase in sočloveka, oz. vse kar ga spremlja na njegovi življenjski poti in mu omogoča živeti zdravo s sočlovekom in naravo! 

Naša osnovna napaka je, da se preveč ukvarjamo z drugimi, pa premalo sami s sabo, kaj nam je storiti, da bomo s svojim ravnanjem pozitivno vplivali na spremembe pri sebi in svojem okolju! 

Torej potrebna so naša dejanja, ne besede in dejstvo, da slabe partnerje ali sodelavce ne potrebujemo, zato takšnim pokažemo "RDEČ KARTON" in jih izločimo iz našega delovanja ali ukvarjanja z njimi. 

Od njih nimamo noben koristi, ampak le škodo, zato se s takimi ne družimo in o njih ne govorimo (izguba časa in še kaj)! Pomembno je govoriti in delati tiste stvari, ki nam dajejo perspektivo in ustvarjajo pogoje za sožitje in boljše življenje!

Ali konkretno naš fokus ali osredotočenje našega dela in delovanja morajo biti dobri primeri iz preteklosti, sedanjosti in dobri ter koristni predlogi za prihodnost!

Poglejmo resnici v obraz !!!

Za svobodno Slovenijo!!!