Članek
Vzrok in posledica
Objavljeno Apr 14, 2016

Živeti zdravo z naravo!

Resnica je človeku vedno dostopna, le ta trenutek!

Dobra misel povzroča dobre odločitve in posledice, zato človeka vedno vodi proti iskanju vzroka ali izvora takšne ali drugačne posledice.

Dobre ali slabe posledice so zato vedno rezultat vzroka (resnice, dejstva, tistega kar obstaja), zato je bistveno za prave spremembe poiskat vzrok, ki generira takšne ali drugačne posledice!

Ali drugače povedano "resnica je človeku vedno dostopna", če se obrne od posledice k vzroku ali išče in poišče vzrok (resnico) ne pa da slepo sledi posledici, kot nas običajno uči življenje skozi izkušnje, ki nam se zasidrajo v našo zavest in blokirajo razvoj, saj so nastale v preteklosti in so usedlina (predstava dogodka iz preteklosti) v zavesti človeka, ki jo človek nosi sabo.

Čeprav se skozi čas (evolucije razvoja) vse vsak trenutek spreminja in je trenutek iz preteklosti neponovljiv (se lahko  zgodi podoben pojav ali dogodek vsak trenutek, če se ustvarijo tudi podobne razmere ali vzroki, ki so pogojevali takšne posledice ali posledico)!

KROG - simbol skupnosti v Bio-humanizmu!

Prav zato je Bio-humanizem grajen na "modrosti" življenja, ki omogoča človeku, da se s spoznavanjem resnice lahko vsak trenutek spreminja in vpliva na pozitivni razvojni proces, ki mu tako omogoča tudi spoznavanje slabosti ali ovire pozitivnega razvojnega procesa ter se zavestno spreminjanja v skladu s potrebam "univerzalnega dinamičnega naravnega razvnovesja".

Prav to spoznanje, pa je bistveno za človekovo obnašanje in ravnanje, ki se kaže v "vseživljenskem učenju", kar pomeni, da se "živeti zdravo z naravo" ne da naučiti, temveč se ga je potrebno vsak trenutek (skozi celo življenje - odkrivati resnico ali) učiti in prav zato velja stara modrost, ki pravi: "Človek se celo življenje uči in na kraju spozna, kako neumno je živel, zato običajno tudi z bolečino umre!"

Zakaj?

Zato ker se uči večji del na izkušnjah, ne pa na iskanju resnice, saj resnice ni mogoče najti v preteklosti, temveč ta trenutek "zdaj", le ta trenutek je resničen, zato moramo iskati pravo resnico le v tem trenutku, zdaj, ki ga živimo in obstaja.

Iskanje resnice v preteklosti ali prihodnosti je abstraktna predstava zavesti človeka, ki je zabloda in človeka zavaja, zato ga tudi dejansko zavede, da izgublja stik s tem trenutkom in z živjenjem, ki ga resnično živi ali hoče živeti zdaj - ta trenutek!

 

Biti z mislimi v "preteklosti ali prihodnosti" pomeni, da nisi v celoti prisoten v sedanjosti in zato je tvoje obnašanje in ravnanje neskladno sedanjemu trenutku v katerem dejansko živiš, saj prava resnica obstaja in je vsakemu dosegljiva, le ta trenutek, zato jo je potrebno sprejeti brez navlak (primarno slabih izkušenj) zavesti iz preteklosti ali prihodnosti (abstraktne neuresničljive želje).

Uresničiš lahko le tisto, kar obstaja ta trenutek, zato so uresničljive tudi le vse tiste želje in cilji za katere obstajajo pogoji v naravnem okolju ta trenutek in zdaj, brez tega dejstva so vse želje in cilji  neuresničljivi (objektivni pogoji za razvojni proces).

"Če si nekaj iskreno ne želiš, ne moreš uresničiti!"

 In kako lahko pričakujemo boljše življenje v prihodnosti (ali živeti boljše) v skladu s spoznanji Bio-humanizma? Samo tako. da že danes delamo in živimo, ne s slabimi vzorci ali izkušnjah iz preteklosti, temveč le z dobrimi in da v razvojnem procesu sprejemamo vsak trenutek le tiste spremembe s katerimi soustvarjamo dobre pogoje, ki so potrebni, da nas vodi naša pot po poti načrtovanega ali željenega cilja v prihodnosti - "ŽIVETI BOLJŠE"! 

Živeti boljše v skadu s spoznanji Bio-humanizma, pomeni sprejemati le tiste spremembe, ki omogočajo napredek in pozitivni razvoj za vse - brez izjeme!  Ali drugače povedano - nihče nima pravice in ne more živeti na tuj račun ali na škodo drugih, ampak delovati vsak trenutek po načelu Bio-humanizma:

"Kar je dobro za vse je dobro tudi za vsakega posameznika"

To pomeni, da vse kar delamo, delamo za "skupno dobro" (vsega kar v naravi ali našem okolju obstaja) in s svojim dejanjem, obnašanjem in ravnanjem, ne ogrožamo ali škodimo drugim (naravno ravnovesje), ampak sodelujemo v skupnem procesu življenja prav s skupnimi cilji za skupno dobro ali "živeti boljše", kar pomeni "živeti zdravo z naravo" z vsem kar nas obdaja, saj le tako ustvarjamo pravo sožitje!   

In pravilo Bio-humanizma "Le boljše lahko nadomesti slabo" nas usmerja k pozitivnim spremembam in če tega pravila ne upoštevamo ali ta naravni proces blokiramo (to dela vsaka oblast), nas s slabšanjem razmer za življenje - narava vsak trenutek opozarja in se temu upira (posledično nas kaznuje, ker ne ukrepamo ali se ravnamo - za skupno dobro)!

Zato le "dobra misel in dejanje" lahko

ustvarja pogoje za

dobre in koristne posledice!!!