Članek
Prava pot je odločitev za pravično, pravno in demokratično Slovenijo
Objavljeno Jul 14, 2014

Spoštovane članice in člani ter simpatizerji Slovenske demokratske stranke!

 

V teh dneh bo stranka SDS deležna številnih napadov razno raznih političnih analitikov in spin doktorjev. Ne dovolite, da vplivajo na vašo zavest. Njihov edini namen je: oslabitev in uničenje Slovenske demokratske stranke, ker vedo, da smo edina možna alternativa; da imamo odličen program, ki gradi na uravnoteženosti javnih financ, gospodarskem razvoju in privatiza...ciji; vrednotah slovenske osamosvojitve.
Slovenska demokratska stranka ni poraženka volitev kot želijo mnogi prikazati. Slovenska demokratska stranka ob razmerah, ki vladajo v Sloveniji, niti ni imela možnosti enakovredno nastopati v letošnji volilni kampanji. Ni naključje, da so nam predsednika, Janeza Janšo, zaprli 3 tedne pred volitvami in, da se proti njemu znova in znova procesijo nove zadeve, ki ne temeljijo na dokazih, temveč na indicih.


Prav gotovo je SDS v preteklosti naredila tudi nekaj napak, kajti kot pravijo: "tisti, ki dela, tudi greši!". Predvsem napake v smislu, da smo/ste premalo delali na terenu; da je bilo premalo vključevanja v civilno družbo (društva, zveze, civilne iniciative). Zato se moramo vsak zase, zazreti vase in se vprašati: "ali sem naredil dovolj?". Tudi sama se sprašujem o tem in vem, saj sem bila vedno sposobna kritične analize svojega dela, rezultatov. In tako bo tudi sedaj.


Da nisem bila izvoljena v parlament, zame ni poraz, kajti vsi skupaj smo v 2. volilnem okraju 5. volilne enote, dosegli v okviru SDS, najvišje število glasov, 3142, vendar nam zaradi volilnega sistema, ni uspelo ponoviti mandata.


Sedaj ni čas, da se ukvarjamo z drugimi. Zdaj je čas, da naredimo vse, da postane Slovenska demokratska stranka, še močnejša, enotnejša in, da na terenu uresničimo slogan letošnjih parlamentarnih volitev: ENOTNI ZMAGUJEMO. Da se še naprej javno zavzemamo za pravično in pravno državo, za spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Da še naprej gradimo naše delo na krščanskih vrednoteh in vrednotah slovenske osamosvojitve.


Ne dovolimo, da bi klonili pod pritiski medijev in kvazi novih političnih strank. Zavedati se moramo, da je stranka SMC, žal le v nova oblačila preoblečena LDS, Zares, torej stranka "kapitala" in ne stranka, ki ji bo mar za dobro tistih, ki se dnevno soočajo s preživetjem. Pri tem ne gre za "podcenjevanje" nasprotnikov; gre preprosto za dejstva, ki se bodo kmalu udejanila. Že SD in Alenka Bratušek, sta poudarjali, da se zavzemajo za socialno državo, žal pa so njihovi ukrepi, sprejeti zakoni, to negirali.


Zato, dragi članice in člani! Ponosno dvignimo glavo! Vzemite si čas in si na spletni strani Slovenske demokratske stranke, ponovno preberite kongresne dokumente, program stranke, volilne zaveze in se vprašajte: "Ali se je vredno še naprej boriti?".
Prepričana sem, da boste našli vojo in energijo, da stopimo skupaj in pokažemo, kdo smo, kje smo danes in, kje želimo biti v prihodnje. Odločitev za "pravično, pravno in demokratično" Slovenijo, je vedno PRAVA POT in SKUPAJ ZMOREMO VEČ. ENOTNI ZMAGUJEMO!