Članek
Kaj morajo prenašati učenci na Frankolovem?!
Objavljeno Jun 04, 2014

Včeraj je bila v oddaji Preverjeno izpostavljena zgodba Osnovne šole Antona Bezenška. Po poročanju medija, naj otrokom ne bi bil zagotovljen pouk pri večih predmetih, zaradi bolniške odsotnosti učiteljice. Kar nekaj staršek, tudi svet staršek in župan občine, naj bi posredovali pristojnemu ministrstvu ter inšpektoratu, nekaj pisem in jih opozarjali na očitane nepravilnosti.

Glede na to, da sem bila za poslanko izvoljena v okraju pod katerega sodi tudi Frankolovo in občina Vo...jnik, se sprašujem, kako je mogoče, da me s problematiko poučevanja otrok, ni seznanil nihče: ne starši, ne predsednik KS Frankolovo.

S problematiko me žal ni seznanil niti župan, gospod Podergajs, pa čeprav imava zelo korekten odnos, v prostorih občine pa imam tudi poslansko pisarno. Če bi se name obrnil vsaj eden od prizadetih, bi prav gotovo reagirala in stvari pomagala urejati oziroma postaviti na pravo mesto.

In kdo je odgovoren za to, kar se je dogajalo na OŠ Franca Bezenška Frankolovo (šola se je pred majem 2014 imenovala OŠ Frankolovo)? Po mojem mnenju nosi največjo odgovornost ravnatelj te osnovne šole, velik del pa prav gotovo tudi minister, Jernej Pikalo ter pristojni inšpektorat, ni niso ukrepali pravočasno.

Žal se v teh dneh zaključuje šolsko leto in največjo škodo bodo utrpeli ravno učenci, ki zaključujejo šolanje v osnovni šoli in bodo šolanje nadaljevali na srednjih šolah