Ana Kos

Prijatelji (87)
štulič ;)
Azra .
Društvo CZPNN
Rastko Plohl
Tischa Trischa
Andrej Slovenija
Woodicinvestment Company
Andrej Ban
Spremljevalci (67)
I K A
Laščan Zlatorog
Tischa Trischa
Nastja Prauhart
Ana Demšar
Metka Rotar
Barbara Kožar
Olga Sušnik

Kategorija: Srčna.tlaka

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Šla sem na referendum
Resnica o mireni - materničnem vložku
Rojeni za večno življenje
Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin
Vražji goban
Zdravilni čaj proti prehladu - s čebulo in timijanom
Domače zdravilo: liker proti holesterolu, poapnenju žil in izboljšanje počutja nasploh
Samomor in moški
Past za komarje in še past za sršene in ose
Roženkravt - domače zdravilo proti zvišanemu holesterolu
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 169 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 30 )
haiku
( 1 )
Hospic
( 21 )
Hrepenenje
( 111 )
Kepa soli
( 254 )
Mladike
( 62 )
Njami
( 7 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 37 )
Psalm
( 17 )
Rožce
( 13 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 88 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 88 )
Živalce
( 61 )
Zrnce soli
( 119 )
Zvestoba
( 28 )
IŠČI PO ARHIVU
september 2017
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Zgodba o žebljih v ograji in indigo

Ana Kos
04.06.2017 16:30 (Jun 04, 2017)

Zgodba o žebljih v ograji. Verjetno marsikomu znana zgodba. Zapisala sem jo po spominu in morda še malo po svoje - z namenom, da jo uporabim pri verouku.

Majhen fant, ki se je večkrat grdo obnašal, se je nekega dne spet zelo razburil … Tako kot že večkrat; in tedaj je uporabljal grde besede, žaljivke, včasih je koga udaril, brcnil ...
Njegov oče je bil pameten človek. Pomislil je, da tako res ne gre več. Kaj naj naredi, da iz njegovega muhastega dečka zraste dober fant?
Sinu je dal vedro, polno žebljev, ter ga peljal za hišo do lesene ograje. Rekel mu je, da naj vedno, ko bo razburjen in se ne bo mogel obvladati, zabije en žebelj v ograjo.
Dečku se je zdel očetov predlog zanimiv in tako je takrat, ko bi najraje koga udaril ali mu kaj neprijetnega rekel, šel do ograje in vanjo zabil en žebelj. Prvi dan je fant zabil v ograjo kar 37 žebljev. In potem je bil kakšen dan, ko se je manjkrat razjezil in mu zato ni bilo treba zabiti veliko žebljev, in spet kakšen, ko je moral zabiti spet ve

V plenici pred računalnikom

Ana Kos
27.05.2017 11:12 (May 27, 2017)

Spominjam se, kako se je majhen otrok, ki še ni znal niti brati, pohvalil, da je dobil za darilo - tablico. Jaz sem pozijala od začudenja: "Zakaj le, saj še ne znaš brati in pisati!"

"Ja, za igrice!" se je smejal otrok.

Res, nisem mogla razumeti. In tudi zdaj ne razumem, ker starši tako radi dajo otrokom mobitele in računalnike.

O tem tudi govorim staršem otrok, ki jih učim. Navsezadnje sem tudi sama mama in se kregam s svojimi otroki v zvezi z mobiteli, saj mimogrede "zijajo" vanje, prav tako kot mnogo drugih otrok in tudi odraslih.

Vem, da mobiteli prav hitro potegnejo vase ... internet in razne igre zasvojijo. Tudi otroke.

Staršem in otrokom pred kratkim pripovedujem o tem, kako je neka mama zvedela, da njen otrok sploh ne hodi v šolo (ona je pa mislila, da je v šoli) šele, ko so jo klicali iz šole. Tako je ugotovila, da njen najstnik ostaja doma - na računalniku. Menda je ta fant bil nekoč na računalniku več kot 2 dni skupaj (videla sem oddajo o tem, mislim, da je šlo za 56 u

Revija Pil vzgaja naše otroke ... Res vzgaja?

Ana Kos
19.04.2017 01:27 (Apr 19, 2017)

Pogledala sem na internet, kako je predstavljen Pil. Takole:
OdPILjeno dober
Od 4. do 9. razreda   
Revija Pil šolarjem pomaga pri odraščanju. Pil je primeren tudi za najstnike.
Preverila sem, da ne bi prehitro povzdignila glasu. Ampak, res, tudi jaz se strinjam s temle kritičnim zapisom:
Zakaj bi se morali že otroci v 4. razredu (9 let stari!!!) poučevati o vsem možnem, kar si zmišljujejo odrasli - in ne spada v najbolj naravno!?
Potrebujejo ti otroci informacije o analnem seksu, o seksu v troje ipd.? Res? Kaj imajo od tega, če v tako nežni dobi spoznajo vse to? Kaj ni to spet zapisanje otrok z vsem mogočim balastom ... kako naj najdejo najlepše stvari ... kako naj razumejo, da je spolnost nekaj lepega ...? Resnično osrečujočega ...?
Jaz verjamem, da je spolnost nekaj zelo lepega, ampak gre nujno za pristen in globok odnos nekega para. Spolnost (telesnost) pomaga rasti njuni ljubezni in ljubezen pomaga telesnemu ljubljenju, da je mnogo več kot samo "seks". Da je enost. Da je zl

Je to normalno za 4. razred osnovne šole? | 24KUL.si

Februarska številka PIL. So natančna navodila za oralni, vaginalni in analni spolni odnos primerna za otroke v 4. razredu osnovne šole? Je primerno otroke v 4. razredu spodbujati k razmišljanju o spolnih odnosih, med drugim tudi z osebami istega spola…

Kje ste, pogumni očetje?

Ana Kos
10.07.2016 21:46 (Jul 10, 2016)

V Združenih državah Amerike so delali študijo, s katero so želeli ugotoviti, zakaj se je tako povečalo število nasilnih tolp. Ugotovili so, da so skoraj vsi člani tolp imeli nekaj podobnosti. Bodisi sploh niso imeli očeta ali pa se ta z otroki ni ukvarjal. Statistika kaže, da če je bil oče odsoten iz družine, so bili otroci petkrat bolj nagnjeni k samomoru in drogam in imeli dvajsetkrat večjo možnost, da končajo v zaporu.Tako piše v prispevku na spletni strani župnije Ljubljana Podutik - o očetih. Prispevek mi da misliti, verjamem, da bo dal še komu.
Veliko mi pomeni tudi to, da me je na prispevek opozoril prav en oče!
(Prispevek je po meni malo prirejen in skrajšan.)

Nek policijski častnik je v nagovoru očetom dejal takole:

"Kot policijski častnik sem iz prve roke videl globoko ranjenost in obupanost, ki jo v otroško življenje prinese odsotnost očeta. Naši zapori so polni žensk in moških, ki so živeli nepremišljeno, tja v en dan, potem ko jih je zapustil oče,

Drevo brez korenin

Ana Kos
27.05.2014 23:37 (May 27, 2014)

Posedli smo in pričakujoče gledali predavatelja. Bili smo v mislih pri vzgoji. Pri mladostnikih, kako in kaj, njihove stiske. Pri napovedani temi.

Predavatelj pa je stopil med nas in nam razdelil liste in naročil, naj narišemo drevo. Kakršnokoli. Vsi smo risali. Na mojem drevesu je bilo tudi gnezdo s ptički, veje so cvetele in zelenele. In ob koreninah je rasla goba.

Predavatelj je šel od enega do drugega in si ogledal naše risbe. Prav do vsakega je stopil.

Potem nas je opozoril, da večina od nas ni narisala korenin!

Poudaril je, kako bi vsi radi lepo in močno drevo, pa tolikokrat pozabimo na korenine!
Tudi ob otrocih in mladostnikih razmišljamo o sadovih, pozabljamo pa, da so korenine temelj vsega. Če ni močnih korenin, drevo mimogrede podre vihar.
In drevo, ki pade, je težko pobrati ... težko bo spet raslo ...
Dovolila sem si pripomniti: "Pa saj korenine se ne vidijo! Zato jih nisem narisala!"

Smejali smo se. A meni vseeno to drevo ni in ni šlo iz glave!

Še potem, ko sem po predavanj

O vzgoji ... in o Snežni kraljici

Ana Kos
02.04.2014 21:30 (Apr 02, 2014)

Kakšno zvezo ima Snežna kraljica z vzgojo? (Ob Andersenovem dnevu se ustavljam še ob njegovih junakih ...) 

V pravljici Snežna kraljica nastopata dva dobra prijatelja, deklica in deček, Gerda in Kay, imata se zelo zelo rada. Toda ko se košček razbitega začaranega hudobnega ogledala Snežne kraljice zarije v Kayevo oko in potem v srce, ni do Gerde več tak kot prej, ni več prijazen, ljubeč ... Ne gane ga njena ljubezen, ne opazi njene žalosti.

Tako je včasih tudi z nami.

Kot da je nekaj v naših očeh, neka ovira.

Ali pa v srcu.

Ne vidimo, ne čutimo prav.

Ne vidimo resnice.


Tako sem začela razmišljati ob ljudeh, ki so bili vedno pametni, razumni, tudi ob nekaterih ljudeh z visokim IQ (torej ne gre za "neumnost" v običajnem pomenu besede) ... Nisem mogla razumeti njihovega ravnanja, ravnanja čisto v nasprotju z vsako pametjo (po moji oceni seveda!), še bolj v nasprotju z ljubeznijo in odpuščanjem, s tem, da bi skušali delati dobro ...

Posebno dosti tega popolnoma nerazumljivega sem videla v

Smisel kazni?

Ana Kos
23.01.2014 10:13 (Jan 23, 2014)

Vam kdaj tako kipi, da bi lahko udarili otroka?
Ali kdaj ne vidite nobene možnosti več, da otroku pokažete, kako zelo ga je polomil ali ga lomi in kako strašno se vi počutite ob njegovih "grehih"?
Jaz se kdaj tako počutim. Ne ravno, da bi mi tako prekipevalo, pač pa imam kdaj občutek, da čisto nič, kar naredim, ne vodi v željeno smer - in da morda bi to naredil udarec. Udarec kot šok. Vendar sem proti udarcem.
Sem proti kaznim, ki so kr ene kazni - ki so kazni zaradi kazni, želim pa, da bil  moj ukrep učinkovit. Kakšnih posebno dobrih še nisem izumila. Oz. včasih se mi zdi, da sem nekaj dobrega "pogruntala", pa se vendar redko obnese še kdaj prav na isti način. Kot bi bilo vse tisto nekako za enkratno uporabo.
Koliko dela je včasih v tem, da bi bila kazen smiselna. Včasih je enostavneje vse skupaj nekam poslati, pustiti zadevo pri miru in upati, da kljub temu otrok ve, kaj je naredil in da bo v prihodnje bolje.
Morda je enostavneje v družinah z manj otroki, ko je lažje postaviti enaka prav

Otrok in starši med pravicami in dolžnostmi

Ana Kos
09.01.2014 13:33 (Jan 09, 2014)

Še vedno sem pri knjigi Varuh otrokovih dolžnosti.
Kakor je ponekod jasno, kako starši preveč varujejo svoje otroke, da se ne bi "pretegnili" z delom in da jim ne bi bilo potrebno prehitro odrasti - in je potrebno zato posebej poudariti, da so določene stvari otrokova dolžnost in ne (le) pravica, tako sem sedaj z mislimi tu, kjer bi pa mogoče posebej morali poudariti, kaj je dolžnost staršev, da ne bi rinili v pravice otrok - in s tem uničevali resničnih pravic lastnih otrok.


Zdaj se v razmišljanju ustavim pri nasilju med otroki, pri medsebojnem obračunavanju. Pa pri vtikanju staršev v otroške prepire.
Avtor trdi, da bi otroci zmogli svoje nesporazume sami predelati in jih ustrezno zaključiti, trdi, da se ne bi smeli vanje vtikati starši.
Torej: kakšni starši bi spet in spet svoje otroke zavili v vato. Ne pustijo, da bi se otroci naučili rešiti svoje probleme sami.
Tako pravi avtor.
(Oz. na področju šole tega naj ne bi urejali starši, temveč učitelji, če otroci ne uredijo sami. Torej: star

Varuh otrokovih dolžnosti - o odgovornosti

Ana Kos
08.01.2014 18:48 (Jan 08, 2014)

Nadaljevanje razmišljanja ob knjigi Varuh otrokovih dolžnosti (1. del tukaj):Šolskega predmeta odgovornost ni, ni ga v predmetniku šole in verouka, pojavi se pa v nekih oblikah pri skavtih in tabornikih.
Danes se starši veliko vtikajo v skoraj vse dele šolske stroke.
To ni šola, pač pa diktatura staršev.
V resnici naj bi starši določili, kaj bodo delali njihovi otroci, in ne, kaj naj delajo učitelji.
"Kdaj bo postalo jasno, da ste starši odgovorni, če svoje otroke naredite ustvarjalne ali če jih naredite uničevalne? In da je razlika v tem, ali ste od njih skozi vse vzgojne situacije terjali OSEBNO odgovornost. Mleko se ni polilo - Nik ga je polil! Mleko se ne bo počistilo - Nik bo uredil problem, ki ga je ustvaril. Od malega.
Če želite, da so otroci skrbni, namesto da jim ni nič mar, boste to od njih zahtevali, terjali. Za dejanji pridejo posledice. To morajo čutiti na lastni koži. Poslušanje zgodb o odgovornosti iz vaše mladosti jim čisto nič ne pomaga! Zahtevajte, terjajte, sicer bodo

Varuh otrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami

Ana Kos
08.01.2014 12:49 (Jan 08, 2014)

Varuh otrokovih dolžnosti! Vau ... to sem pogledala, dvakrat, trikrat, če prav vidim!
In res: varuh otrokovih dolžnosti - to je naslov knjige!
In pogledam, kdo jo je napisal. A je mogoče: Slovenci, dva Slovenca, moški in ženska!
Krasno!
Torej knjiga z naših tal. Napisana iz naših razmišljanj, v naših razmerah.
Ko sem jo omenila eni učiteljici, se je hitro šla zapisat naslov in avtorja.
Marsikdo se srečuje predvsem z otrokovimi pravicami - in te so pogosto visoko nad njihovimi dolžnostmi.
Tudi doslednost staršev se dostikrat srečuje predvsem s pravicami (da ne bodo otroku kratene), pri vztrajanju pri dolžnostih pa večkrat doslednost izgublja moči.
Pa ne da ne bi imeli otrok radi. Imamo jih radi. Po svoje.
Vsak tako, kot jih najbolje zna.
A je dobro razmisliti bolj na globoko o vsem skupaj, predvsem o vzgoji, o odnosu do otrok/a ...


V predgovoru avtor omenja, koliko staršev hoče v vsem čim bolj ustreči svojim otrokom, skušajo jih obvarovati naporov (in to dela pogosto brezciljne in nesrečne mlad

Oglasi

    pozdravljeni, bili ste utrujeni od zavrnitve s strani bank, ki jih imate dovolj zaradi svoje težave ne najdete nobenega rezultata. ponudba posojila med posamezniki od 5000 € do 500 000 €. pravzaprav sem teodoraandreea a smo struktura posameznikov v dejanju vodenja računa in pomagajte ljudem, ki vam nudimo posojila v razponu od 5000 do 300 000 € za obrestno mero v višini 2%. torej, če bi imeli projekt ali želite kupiti avto ali moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 25000 €

vas zanima posojilo, ki se giblje od 5.000 € do 2.000.000 € ?? posojilo za financiranje svojih potreb? svojih projektov? za prilagoditev dolgove do bank? ne obotavlja ga stopiti v stik z mano, ker imam kapital pomembno je, da sodelujete v pomoč katere koli osebe, ki potrebujejo posojila in z zmogljivostjo za povračilo mesečnih obrokov in za posojilni zakoni med zasebnikom moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 130000 €

pozdravljeni, gospod / gospa, ponudba posojila med posameznimi zelo resnimi in zelo hitrimi če želite urediti svoje življenje, potrebuješ denar, si zaljubljen, nimajo dostopa do bančnih kreditov, ali pa nimajo koristi od banke, kar potrebujete finančna sredstva za gradnjo, realen projekt nepremičnin, ustvarjati svoje lastno podjetje, gredo svoj posel, boste morali uresničiti želje in potrebe sredstev, slabo kreditno ali potrebujejo denar za plačilo računov ali dolgov, smo skupina sodeluje in daje vsakomur koliko, in moje trajanje odplačevanja preiskuje. obrnite se mi z naslednjo pošto: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 40000 €

    želite izkoristiti posojilo za prekinitev zastoja banke z zavrnitvijo vaših datotek aplikacij želite izkoristiti a kredit za izvedbo vaših projektov; dejavnosti; gradnja vaših hiš; najem hiše ali apartma; nakup hiše etc. credit - epargne - mutuelle ima precejšen kapital, ki lahko odobri: 5000 € ... 10000 € ... do 7.500.000 € za vse ljudi, ki so v bésoinu finančni ali posamezniki, ki želijo posojilo v kratkem času. to po stopnjah obrestna mera je med 2% glede na moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 10000 €

    pozdravljeni ste v iskanju prêt za bodisi povečati svoje dejavnosti, ali za realizacijo projekta, ali kupiti stanovanje, vendar na žalost banka zahteva, da pogoji, kjer so incapbles skrbi sem posameznik sem odobri posojil od 5000 € do 2.500.000 eur za vse ljudi, ki lahko spoštujejo svoje drugje, znaša obrestna mera 2% na leto. ali potrebujete denar iz drugih razlogov; ne oklevajte se obrnite na mene za več informacij. moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 20000 €

nudimo odkup in prodajo investicijskega zlata. pri nas lahko prodate zlato, srebo ter ostale plemenite kovine. preverite pestro ponudbo na edisongold.com

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

101.)  požrešni pusek jo

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

82.)  makalonca

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7630.) kraški koledar 1998

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7676.) krekovo berilo

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

velik hit podjetja a1 je zagotovo programska shema, pri kateri lahko izbirate med več kot 200 različnimi televizijskimi kanali. poleg teh kanalov, pa lahko zraven zakupite še internet in stacionarno telefonijo. če pa imate pri a1 že sklenjen paket mobilne telefonije, pa vam je programska oprema na voljo po še bolj ugodnih cenah.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

195.) psihologija

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 12.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj