Ana Kos

Prijatelji (88)
Dajana Babič
Radio Zmaj
I K A
Rastko Plohl
Andrej Ban
Andrejka Kresal
Bojan Ahlin
Vladislav Stres
Spremljevalci (72)
I K A
Volodymyr Anželj
Rhiannon Rose
Beatrice Uva
Irena Vrcon Vrcon
Darja Zupanc
Ivanka Gantar
Dajana Babič

Kategorija: Preslano

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Resnica o mireni - materničnem vložku
Je zdravilo voltaren "zdravo"? In druga zdravila?
Lovor - tudi proti utrujenosti in stresu
Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin
Ne pišem, torej nisem
Vražji goban
Pomladanski žafran in jesenski podlesek
Domača zdravila proti kašlju!
Punčka
Bogati mladenič in kamela in šivankino uho
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 153 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 25 )
haiku
( 1 )
Hospic
( 19 )
Kepa soli
( 229 )
Mladike
( 62 )
Njami
( 6 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 32 )
Psalm
( 15 )
Rožce
( 13 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 89 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 76 )
Živalce
( 60 )
Zrnce soli
( 115 )
Zvestoba
( 27 )
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Po referendumu ... sem žalostna

Ana Kos
26.09.2017 10:16 (Sep 26, 2017)

Tisto, ko greš v trgovino, da kupiš hladilnik! Nimajo nobenega primernega, ki bi bil poceni. Ampak ker hladilnik kupuješ že "sto let", ga zdaj kupiš (četudi nimaš denarja), četudi je dvakrat dražji, kot bi bil lahko.

Kaj češ, tako je življenje, sestavljeno tudi iz mnogih nepremišljenih in nerazumnih odločitev.

Ta misel mi je dozorela ob gledanju soočenja pred referendumom o drugem tiru, recimo ob tem, kar je govoril župan Popovič. Pa še kdo. (Ampak ni bilo več časa za pisanje o tem. Zaradi predreferendumskega molka.) Torej: naj bo gradnja železniške proge draga ali poceni, začnimo že vendar! Kaj potem, če bo gradnja draga in dolgotrajna. Ne bomo počakali in domislili boljše rešitve, ne, ne več.Predolgo smo že mečkali.

Pa ko sploh ne gre za to, da stran "proti" ni za drugi tir oz. za železniško progo med Divačo in Koprom, je samo proti dragemu in dolgemu tiru z veliko predori, ki ga še dolgo ne bo, ker bo gradnja dolgotrajna.

Stran "proti" je za drugi tir, za drugo traso, za cenejši t

Poročilo o zrežiranem incidentu na RTVSLO, v oddaji referendum drugi tir!

Najbolj obiskano

Brez strehe nad glavo

Ana Kos
07.04.2017 11:12 (Apr 07, 2017)

Po maši stopi med ljudi, ki so še pred cerkvijo. Mnogih niti ne pozna. Ali pa samo na videz. Opazi gospo, ki je sama zase. Videti je, da ni vse dobro z njo. Poda ji roko. Kar tako - za veliko noč. Da ji vošči za praznike.
Gospe se ulijejo solze.
"Tako nesrečna sem!" šepne.
Zaupa svojo veliko stisko. Pripoveduje in pripoveduje, besede se kar usipljejo iz nje. Vidi se, kako strašno je prizadeta!
Nek brezsrčnež je njeni družini naredil veliko materialno škodo. Ogoljufal jih je za strašno veliko vsoto.
Pove številko, ki ima veliko ničel. Jojoj.
Pogovarjata se potem še dolgo, gospa pripoveduje, kako strašno težko je živeti zdaj, ko se je to zgodilo, ne spijo dobro, ona se stalno zbuja v veliki grozi ... Zdaj zdaj bodo prišli in jih vrgli na cesto ...
Pove, kako se boji za svoje drage ... boji se, da bi kdo njenih ne zdržal in ja ... boji se, da bi kdo njenih v tej veliki stiski naredil samomor ...
Kako sprejeti, da si kriv, čeprav v resnici nisi kriv ... pravzaprav je res, da so imeli p

Pet prijateljev in njihova "mati"

Ana Kos
31.10.2015 09:31 (Oct 31, 2015)

Pred kratkim sem bila nekje na obisku, ravno so gledali televizijo, pa smo se pridružili še mi. Zgodba me je zelo pritegnila. Šlo je za mladinsko pisateljico, ki je zelo uspešna.

Počasi se mi zasvita, da gre za resnično, konkretno pisateljico, Enid Blyton, avtorico zbirke knjig Pet prijateljev.

Pomislim, da sem sama pred kakšnimi 20 leti prebrala  nekaj knjig iz te zbirke, bile mi prav všeč - v poplavi mnogih del, ki izhajajo, pa sem večkrat razočarana nad njimi, ker so marsikdaj po mojem mnenju neprimerna za otroke in mladino - ker njihovi junaki resnično niso zgled, ki bi človeku pomagal biti dober, ki ne pomaga bralcu premagovati njegove stiske, pač pa ga večkrat morda celo tunkajo v neprimerno vedenje.

No, pet prijateljev, to so štirje otroci in en pes - so prijatelji, družijo se, hodijo okrog, imajo zanimive dogodovščine.

A potem, ko sem videla, da izhajajo nove in nove knjige, so se mi začele upirati - kajti vedno je šlo vse na isti način: otroci so prišli domov, si napolnili n

Pet prijateljev in njihova "mati"

Ana Kos
30.10.2015 12:42 (Oct 30, 2015)

Pred kratkim sem bila nekje na obisku, ravno so gledali televizijo, pa smo se pridružili še mi. Zgodba me je zelo pritegnila. Šlo je

Trije moji sošolci so geji!

Ana Kos
07.04.2015 16:51 (Apr 07, 2015)
Sedemletnik gre z mamo iz šole. Deček pripoveduje, mama posluša.
" ... Vsi so stali pred tablo,  jaz pa sem moral iti k svoji mizi - sedet. Za kazen."
"Kaj? Za kazen? Kaj pa je bilo?" se mama začudi.
"Zato, ker sem udaril Luka!"
Da bi njen otrok tepel? Hmmm?
"Zakaj si ga pa udaril?"
"Ker mi je dal lupčka, jaz pa tega nočem. Sem mu rekel, naj mi da mir, on mi je pa vseeno dal lupčka. Jaz tega ne maram."
"Pa si ga udaril?"
"Ja. Nočem, da me lupčka!"
"Res je, ne sme te lupčkat, če ti tega ne maraš!" se mama strinja.
"Veš, mami, Luka je gej!" strokovno ugotovi sedemletnik.
"Gej?"
"Ja!"
"Kaj to pomeni?"
"Da fant lupčka fanta, namesto, da bi punco."
"Aha! In ti praviš, da je Luka gej?"
"Ja, pa tudi Dejan in Jan sta. V razredu so trije geji!"
"Hm? Kar trije? Kako veš?"
"Zato, ker se lupčkajo med seboj! A če mene kdo lupčka, ga udarim!"
"Aha. In potem dobiš kazen?"
"Ja! Nič hudega, saj sem rad sedel na svojem mestu. Mi vsaj ni bilo potrebno stat pred tablo, kot so morali drugi."
"A učiteljica ve, zakaj si udaril

Ukradeno kolo

Ana Kos
09.11.2014 09:47 (Nov 09, 2014)

Pred kratkim je spet izginilo eno naše kolo. In ker imamo to kolo celo na fotografiji in ker je prepoznavno (ker je delno ročno prebarvano - in je morda lažje najdljivo) in ker sem jezna na tatove, oznanjam to dejstvo še na blogu!

Prenašam s FB:

Spet je bilo - verjetno - ukradeno naše kolo. Sinovo. Otroško (vozil ga je 10-letni sin). Večji del je bele barve, delno kombinirano z živahno zeleno (tisto sem pobarvala jaz, da sem prekrila roza ... da je postalo kolo fantovsko). Ima luč, ki dela. Torej, če kdo vidi otroško kolo bele in zelene barve, naj pomisli, da je morda naše ... Zelo bom vesela vsake sledi za njim.
Izginilo je izpred domačega bloka (Bežigrad).
...
Pred dvema ali tremi tedni je bilo ukradeno moje kolo, sivo srebrne barve, s širokim volanom. Ukradeno je bilo na Kodeljevem.

Fuj, tatovi.

Kopiram še nekaj komentarjev:

- moji prijateljici oziroma njenemu sinu je bilo ukradeno, bolje rečeno so ga uropali kolo višjega cenovnega razreda , čeprau so podali prijavo kdo ga je ga

Zakaj gladovno stavka Milena Tanko?

Ana Kos
05.08.2014 23:41 (Aug 05, 2014)

Na Gregorčičevi ulici, kjer stavka g. Ladislav Troha, ima svoj bivak tudi 53-letna gospa Milena Tanko. Danes je že njen 29. dan brez hrane. Pije samo vodo.

 

Danes se je grela na soncu, tako je bila hvaležna zanj ...

 

Zakaj se je odločila za tako drastičen ukrep?

"Zaradi nesposobnosti in šikaniranja zdravniškega ceha v Sloveniji." Zato, ker je doživela toliko čudnega, nerazumljivega, grdega, neusmiljenega, tudi psihičnega nasilja, celo fizičnega (nek zobozdravnik jo je potisnil, ko se je razjezil).

Začelo se je pred 17 leti, ko je šla k zobozdravnici - da ji naredi mostiček. Toda zobozdravnica ji ni delala mostička, pač pa neko prevleko na zob zraven in ta zob je bil potem previsok, zaradi česar se je potem rušilo vse naprej. Potem so delali nekaj na spodnjih zobeh, pa je bilo previsoko, pa so ji brusili zgornje zobe ... Skratka, uničeno je bilo vse mogoče v ustih, tudi čeljustni sklepi.

To se je dogajalo vsepovsod, tudi na Stomatološki kliniki v Ljubljani pa potem v Nemčiji, kamor

Zlorabe v zdravstvu - skrb za lastno rit ali pa za druge (Ruža Vreg)

Ana Kos
22.07.2014 19:21 (Jul 22, 2014)

Pred kratkim sem brala, kako so nekateri naši zdravniki goljufali in predpisovali zelo draga zdravila zdravim ljudem - in s tem sami služili. Te zdravnike sumijo zlorabe položaja in goljufije v škodo zdravstvenega zavoda, torej države.

S te spletne strani:

Pridržali so deset ljudi, eden - osumljeni ptujski zdravnik - pa ostaja v priporu, ki ga je zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti odredila preiskovalna sodnica.

Sumijo jih zlorabe položaja in goljufije v škodo javnega zdravstvenega zavoda.

"Šlo je predvsem za tri različne vrste zdravil, ki so bila vsa zelo draga in namenjena predvsem zdravljenju različnih oblik raka. V preiskavi smo ugotovili, da so osumljeni v letih 2012 in 2013 ponaredili skupno 76 receptov za zdravila, katerih skupna vrednost znaša nekaj manj kot pol milijona evrov," je na tiskovni konferenci dejal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda.

Posebej je poudaril, da vodstvo ptujske bolnišnice ni vključeno v preiskavo.

Osumljeni so zdravila izdajali oseba

Morilski psi in njihovi gospodarji

Ana Kos
21.07.2014 11:25 (Jul 21, 2014)

Marsikakšnega psa srečam v temi zunaj in pogovarjam se z marsikakšnim "pasjim" gospodarjem. In marsikakšnega nikoli ne vidim, saj se srečujemo le na poznih sprehodih, se poznamo bolj po glasu kot drugače.

Pred kratkim sva tako pozno zvečer z mojim možem, ki sva bila na sprehodu z našim psom, naletela na gospo s kužkom, učinkovala je prestrašena. Tiščala je kužka k sebi. Prvi vtis je bil, da ga še nima dolgo in še ne ve, kako vzpostaviti stik svojega psička z drugim psom. No, pa smo se začeli pogovarjati. Videla sem, od kod izhaja njen strah.

Povedala je zgodbo, ki - tako je rekla - se je zgodila pred določeno trgovino (je povedala ime), mislim, da še ni dolgo od tega.

V enem od parkiranih avtomobilov je sedel "morilski pes". Bilo je zelo vroče in šipa je bila spuščena. Pa je tam mimo tekel en majhen kužek, čivava, in lajal. Naenkrat je tisti pes iz avta skočil skozi okno in malega psa dobesedno razparal.

Medtem je lastnik tistega avtomobila prišel, poklical svojega psa, sedel v avto,

Mamica zaradi pripadnosti krščanstvu obsojena na smrt

Ana Kos
31.05.2014 23:33 (May 31, 2014)

Ponoči se mi je sanjalo o dojenčku. Prav videla sem čisto jasno podobo novorojemčka - in ko sem se zbudila, sem vedela, da sem v sanjah videla podobo v zaporu rojene nekaj dni stare deklice.

meriam3

Maya se je pred kratkim rodila 27-letni mami Meriam, ki je v zaporu - ker je kristjanka.

Ni še prav dolgo od tega, ko sem podpisala peticijo za Meriam, da ne izvršijo te strašne kazni.

Meriam se je rodila očetu muslimanu - in pravoslavni mami. Po šeriatskem pravu Meriam islama ne bi smela zapustiti, to pravo priznava prenos vere le po očetovi strani (vendar je Meriam vzgajala mama v svoji veri, oče je družino zgodaj zapustil).

Meriam je prijavil oblastem njen brat. Ker njenega zakona šarija ne priznava, velja ta mlada mama za prešuštnico; sodišče jo je obsodilo na 100 udarcev z bičem in na smrt z obešanjem. Kljub nosečnosti je bila v zaporu priklenjena na verige.

Meriam z možem - Foto © splet

Meriam in njen mož Daniel imata sicer tudi fantka, ki je star manj kot 2 leti in ker velja Meriamin za

Abeceda - Alphabet

Ana Kos
26.04.2014 06:33 (Apr 26, 2014)

Pred par dnevi sem v Kinodvoru gledala film Abeceda.

"Osemindevetdeset odstotkov otrok se rodi visoko nadarjenih. Po šolanju je takšnih le še dva odstotka." (citat iz filma)

"Ljudje imamo izjemen dar – dar domišljije. Vsako področje človeške kulture je posledica te edinstvene sposobnosti. Sposobnosti, ki je prinesla neverjetno pestrost človeške kulture, pobud, iznajdb, pa tudi šest tisoč jezikov, ki jih trenutno govorimo na svetu. Naša vrsta je ustvarila Hamleta, Mozartova dela in industrijsko revolucijo, hip hop, jazz, kvantno mehaniko, teorijo relativnosti, reaktivni motor in vse tiste stvari, ki pričajo o izrednem vzponu človeške kulture. A mislim, da to sposobnost sistematično uničujemo – tako pri sebi kot pri svojih otrocih. /…/ Če bomo v šolah ustvarili prave pogoje, če bomo cenili vsakega učenca takšnega, kot je, in tako, kot je treba, bomo priča razcvetu." (Sir Ken Robinson, strokovnjak na področju izobraževanja)

Utrinki ob filmu:

Kitajska. Nekoč ni bila kitajska šola tekmoval

Ormoški "Petriček"

Ana Kos
25.04.2014 19:42 (Apr 25, 2014)

Zmagovalec? Kdo je zmagovalec?
Tisti, ki pač "zmaga" in odstrani vse, kar ga ovira pri "popolni zmagi", vse, ki mislijo drugače, vse, ki morda zbujajo vest že samo s tem, da so živi?
Prepričana sem, da je pravi zmagovalec človeški do ujetnikov, do nasprotnikov - če je res dober, dobroto živi.
Ko sem bila otrok, sem vedela za določene zločine partizanske vojske in za povojne zločine, predvsem na našem območju. Šlo je za konkretne ljudi, ne za nekaj na splošno. Videla sem fotografije pobitih družin, ljudi. Krivih, ker niso bili na pravi strani.
Spominjam se občutkov ob gledanju razmesarjenih trupel, ležečih drugo ob drugem. Spominjam se fotografije učiteljice, ki je bila ubita, ker je hodila - k maši.
Tako sem vedela za stvari, o katerih so nas (na)učili molčati - ker je bilo nevarno o njih govoriti.
A kot odrasla sem zvedela še več ... za mnoga grobišča ... da niso le Glince (Podutik), Kočevski rog, Teharje, temveč da je bilo morišč in grobišč mnogo več.
Šla sem v Kočevski rog in na Glince, na

Verdreng - nekdaj vas kočevskih Nemcev, potem pa ...

Ana Kos
24.04.2014 13:20 (Apr 24, 2014)

Pred kratkim smo se pogovarjali o taboriščih, od nekoga družina je bila na Rabu, nekdo je pripovedoval o Dachau, jaz sem lani "obiskala" Auschwitz ... Ob vseh takih pogovorih se pogosto spomnim na izjavo ene taboriščice iz Verdrenga - češ, da je bilo tam huje kot v Auschwitzu, kjer je bila med vojno ...
Verdreng je bilo povojno taborišče na Kočevskem ...
Taborišče za politične zapornice.Verdreng (Podlesje - številka 1 na zemljevidu).


V Verdrengu, govor gospe Drobnič, fotografije izpred nekaj letVerdreng kot dom kočevskih Nemcev
Verdreng je bila pred vojno vas s 24 poslopji, naseljena s kočevskimi Nemci, ki so tja prišli že v 14. stoletju.
Po vojni (1949)  je vasica postala žensko taborišče za politične zapornice. V taborišču, ki je bilo ustanovljeno leta 1949 s strani notranjega ministra LRS Borisa Kraigherja, je kazen za prekrške ''kršenja javnega reda in miru'' prestajalo 800 slovenskih zapornic. Šlo je predvsem za ženske, katerim je oblast očitala politično nepokorščino. Pog

Prepoved krsta dojenčkov?

Ana Kos
22.04.2014 20:37 (Apr 22, 2014)

Po "uspešnem zbiranju podpisov za tri peticije (za odpravo državnega financiranja cerkve, za popolno obdavčitev katoliške cerkve in v zvezi s poplačilom dolgov holdinga mariborske nadškofije) je Koalicija za ločitev države in cerkve pripravila novo peticijo." (Cerkev kot ustanova je z veliko začetnico!) Tokrat gre za prepoved krsta dojenčkov.

Tako piše:

Pobudniki menijo, da je krst dojenčkov v nasprotju z ustavo, saj le-ta v 41. členu tudi dojenčkom in drugim otrokom priznava svobodo veroizpovedi in s tem tudi svobodno odločitev za vstop v neko versko skupnost. Tega pa ne priznava cerkev in v nasprotju z ustavo krsti dojenčke brez njihovega soglasja, s čimer dobijo status vernika in postanejo člani cerkve z velikimi obveznostmi.

Sprašujem se, kaj pomeni to, da dojenček "s krstom postane član cerkve z veliki obveznostmi". (Velika začetnica!)

O kakšnih, čigavih obveznostih govorijo?

Dojenčkovih? Ali o obveznostih Cerkve? ;) Kakšne skrbi!

Kakšni duhovniki ali drugi ljudje v ožji skupnos

Mate metlo za posodit?

Ana Kos
08.04.2014 06:03 (Apr 08, 2014)

Pred sosedovimi vrati se pogovarjata dva otroka, oba iz našega stopnišča. Ko grem mimo, ujamem "mate za posodit" in ko vidim, da drug otrok odkima, povprašam prvega, kaj potrebuje.

"Metlo in smetišnico," pove.

"Metlo in smetišnico?" se začudim.

"Ja!" pokima prvi otrok in pojasni, da se jim je nekaj razbilo pa nimajo metle.

"Lahko jaz posodim," rečem in grem po metlo in smetišnico.

Neverjetno, razmišljam še kasneje, danes so ljudje, ki sploh nimajo metle in smetišnice - ker vedno uporabljajo samo sesalec. Jaz imam pa mnogo raje samo metlo in smetišnico kot samo sesalec. Že zato, ker ne maram biti vedno znova odvisna od elektrike. Metlo pa s svojo močjo poganjam! :)

Ja, takole je v sodobnem času ...fotka

...

Na čem jahajo sodobne čarovnice? Na sesalcu?

Števci za vodo, smeti in še kaj ... včasih so rekli, da zato, da bo za nas ceneje ....

Ana Kos
07.04.2014 06:33 (Apr 07, 2014)

En godrnjav zapis:

Vse več je stvari, ki jih res ne razumem.

Pred kratkim je nekdo rekel, da so nam števce na radiatorje montirali le zaradi lepšega ... zaradi neke firme, ki da je s tem zaslužila. In se mi zdi čisto možno ...

Prav tako kot nam ponujajo vse mogoče stvari, da bi imeli nad nami nadzor in z nami služili. Kdo? Država!? Pa ko smo država vendar mi vsi!?


Spomnim se, kako so govorili, da ko bomo sortirali smeti, da bo cenejši odvoz. Sortiramo, nekateri dosledno, drugi manj (oja, jaz sem za natančno sortiranje, seveda sem!), smeti pa plačujemo vedno več.

Na Primorskem so k vsaki hiši pristavili lasten kontejnerček, zdaj je tam pri naši hiši že kakšno leto, a vanj smo doslej dali že kakšne tri vrečke smeti. Vse drugo lahko posortiramo po drugih smetnjakih oz. kompostiramo ali pa zakurimo. Plačamo pa ...? Ja, vsak mesec. Kontejnerčka v resnici sploh ne potrebujemo.

Poleg tega je pred leti obstajal normalen odvoz kosovnih odpadkov. Moja družina ima izkušnje s tem na dveh lokacij

Vitan Mal bo odslej priden, je obljubil

Ana Kos
03.04.2014 20:56 (Apr 03, 2014)

Mladinskemu pisatelju Vitanu Malu, ki je imel doma ogromno fotografij golih otrok (dokazano je, da je fotografije tudi razpečeval), so danes dosodili pogojno kazen 2 leti zapora, če ne bo vsaj pet let "priden". Sodišče bo uničilo ves zasežen material, ki so ga našli pri njem v hišni preiskavi. Gre namreč za več 10.000 fotografij golih otok in še nekaj filmov s to vsebino.
Takole pri nas sodijo pedofilskemu mladinskemu pisatelju.
Fotografije torej bodo uničili, kaj pa njegove mladinske knjige? V knjižnicah je veliko njegovih knjig.
Aha, to je pa umetnost ...!?!
Npr. citat:
"Počakaj na fotografa! Slikal bo naše ritke za neko revijo. Če bomo pridni, bomo za nagrado dobili rakete. Zdaj se pa igrajva! Ubogaj me in lepo ti bo! … Zdaj pa sleci hlače! … Nič drugega ti ni treba početi kot se s prstom drezati po tvojem malem kraljestvu." (Ne bom nadaljevala s citati, ker so pregrdi, da bi jih hotela imeti na svojem blogu.)
Kako že je rekel Vitan Mal na zagovoru? ... da pisatelj kriminalk še ni krimin

"Manipulacija" s časom

Ana Kos
31.03.2014 07:30 (Mar 31, 2014)

Ja, tako je! Nekdo manipulira s časom! Zakaj je bila predvčerajšnjim ta čas ura eno uro manj, kot je danes? Pa to sploh drži? Ali pa je morda ura enako, kot je bila včeraj, samo kazalci oz. številke kažejo drugače?

Ko se je začelo tole premikanje ure, mi je bilo strašno odveč. Prav tako otrokom. Sploh je otroke težje spraviti v postelje, ko je še dan.
Mislim, da imajo otroci v sebi neverjeten občutek za čas.
In potem jim nekdo meni nič tebi nič za silo ustaljen življenjski ritem premakne za eno uro!
Moja mama je vztrajala pri "naravnih" urah - po soncu - budilko je celo leto ohranjala naravnano po soncu - in po tej uri je hodila delat v hlev, tako vsaj naše krave in druge živali niso bile zbegane!
In kako se spominjam, ko smo delali na njivi ali kosili ali grabili seno, je mama pogledala, koliko je ura, preprosto tako, da se je obrnila proti nekemu hribu in stegnila roko v tisto smer. Iz sebe je naredila sončno uro! Po senci je vedela, koliko približno je res ura.
"Aha, pol poldne je!" je

Je tisto, kar je "čez rok", res pokvarjeno? In kam z odvečno hrano?

Ana Kos
20.03.2014 17:23 (Mar 20, 2014)

Včasih vidimo, slišimo, da kakšna pekarna ali trgovina razdeli kruh, ki ji ostane.
Vem za en velik trgovinski kompleks (ne bom ga imenovala), ki je delil kruh in slaščice, prav ogromno kruha in slaščic, včasih je bila tako podarjena celo kakšna torta, vendar je ta trgovski center s tem prenehal, ker so baje nekateri prejemniki zastonj hrane le-to potem prodajali naprej (marsikaj je bilo še v okviru roka uporabe). Na nek način razumem ta ukrep trgovine, da nočejo, da nekdo potem prodaja naprej, kar je dobil - po drugi strani se mi pa postavita dve vprašanji:
1. kam dajo zdaj hrano, kruh, krofe, rogljičke itd - dajo kam, kjer se hrana uporabi, morda predela - ali pa vržejo stran?
2. ali res ne sme prodati človek kruha, ki ga je dobil - ko morda zelo potrebuje tisti evro, dva, tri, kolikor s tem mogoče more zaslužiti?


Sicer pa sem prebrala tale prispevek (leto dni star): Svetovne cene hrane v letu 2012 padle za sedem odstotkov.
Sporočilo FAO, organizacije ZN za hrano in kmetijstvo, je takol

Sedem debelih in sedem suhih krav

Ana Kos
19.03.2014 22:32 (Mar 19, 2014)

Pred časom sem brala o vinogradnem "splavu" - take in podobne stvari se dogajajo, žal ... npr. da zavržejo zorečo ali zrelo dobro hrano (grozdje in drugo sadje, žito, pridelke na polju ...) - zaradi tega, da ne bi padla cena ... zato, da drugi ne bi imeli ... Kako je to sploh mogoče? To je norčevanje iz darov narave. Ljudje sami sebi v skledo pljuvajo.

Mama nas je učila: "Če pade kruhek ti na tla, poberi in poljubi ga!"
Miza je bila pri nas tako svet prostor, da nihče ni smel sesti nanjo. Rekli so nam, da če bi kdo sedel na mizi, kjer je prostor le hrano, da mu bo zrastel "tur na riti"! In tega smo se otroci bali!

Moji otroci nimajo tako svetega odnosa do kruha; če pade drobtinica na tla, če ješ zunaj, pravim, da jo bodo pojedle mravljice ali ptički. Razumem, če pade na tla, razumem, da ne postrgamo, kot so marsikje včasih ... toda: da bi se mi zdelo sprejemljivo, da kdorkoli načrtno uniči hrano - zaradi stabilizacije cene - neeee! Ni razloga, ki bi opravičil metanje zdrave hrane stran,

Oglasi

5773.) lepotica roža in druge tirške pravljice

Kategorija: Humanistika

Cena: 33.99 €

2330.) po poteh revolucije - pavel baloh

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7185.) vrtnarjenje pod folijo in steklom - viktor bajec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

156.) spolne radosti - sproščeno uživanje ljubezni - dr. alex comfort

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

razmišljate o menjavi vaše strehe, pa ne veste, katero pločevinasto kritino izbrati? pokličite podjetje ahi roofing, kjer vam bodo z veseljem svetovali, povedali pa vam bodo tudi kakšen je za pločevinaste kritine cenik.  

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete kombi prevoz do bližnjega letališča, ker se odpravljate na daljše potovanje in ne želite pustiti avta na letališču? potem kontaktirajte podjetje ab rent, ki ima v ponudbi številne kombije ter tudi druga vozila, ki jih lahko najamete.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete zadetke za previjalne torbe po internetu? preverite ponudbo v spletni trgovini hajdi.si, kjer boste zagotovo našli tako torbo, ki vam bo všeč in bo hkrati ustrezala vsem vašim zahtevam.  

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

dobrodošli na spletnem mestu allbitcoingambling.com, ki je vir informacij o zaupanja vrednih spletnih mestih za igre na srečo z bitko. vam je všeč spletno igranje na srečo in želite igrati svojo najljubšo igralnico (blackjack, ruleto, igre, video poker, igralne avtomate) na zanesljivi spletni strani iger na srečo, samo ponujate velike prednosti za prijavo, vendar boste prav tako zagotovili, da boste prejeli svoje dobitke? iščete iskren in zanesljiv bitkoin casino? allbitcoingambling.com je najbolj zanesljiv vir za bitcoin igre na srečo in bitcoin online casinos na svetu.online iger na srečo lahko dajte bogastvo v žep vsak dan in vam pomagajo pristati na življenjski slog, ki ga želite roke navzdol, vendar resnica pri vzpostavitvi tipičnega računa na spletu lahko res zaslužiti zapletene.to je razlog, zakaj bitcoin igre na srečo, ki krepijo igralce z novim načinom igranja na spletu z bitcoin . vsakdo lahko nastavi ali uporabi svoj račun za spletne igre na srečo v bitki in začne igrati brez težav. allbitcoingambling.com spremlja in potrjuje zanesljivost in pravičnost vsake bitkeinske spletne strani na srečo, vključno s pravimi pregledi igralcev in ocenami.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

če ste v iskanju, kjer na spletu igrajte online roulette za pravi denar iz udobja svojega doma, potem ste prišli na pravo mesto. na ruletonline.net portalu boste našli takšne informacije, ocene najboljših online casino za igranje roulette in ekskluzivnih bonusnih ponudb. zdaj lahko doživite casino atmosfero iz doma.zabavajte se na strojih, saj od sedaj lahko igrate proti ljudem v najboljših online casinojih live-livie casino na internetu in lahko poskusite v živo blek jak, live roulette kot tudi živo baccarat. želite doživeti pravi casino atmosfero brez da bi morali oblačiti obleko in dajati napitke? onda je to pravo mesto za vas! najboljša stvar pri igranju v živo blek džek ali užitek roulette v živo kazinu, ne samo, da lahko osvojite milijonske poteze v evrih, ampak lahko uživate v pravi užitek v casino, z udobjem vašega doma, v online casino live tables v vaši dnevni sobi , skupa sa šarmantnim dilericama s kojim možete komunicirati !. rulet je zelo priljubljena igra. vendar pa je treba malo bolje obveščati, preden začnete igrati. glede na svojo veliko popularnost, lahko rulete igrate v vsakem casinu, lahko pa tudi preizkusite svojo srečo tudi preko spletne rulete. mnogo online casino nude zelo dobre bonuse, ponudbe in igre, zato je zelo pomembno, da ugotovite, kje je ruleta 

Kategorija: Športi z žogo

Cena: 111 €

na portalu internet-kladionice.com lahko najdete promocijske ponudbe in bonusne kode za različne online kladionice, online casino in online poker sobe. naš tim redno spremlja in posodablja informacije o bonusnih ponudbah za vsako spletno kladionico.v zdaj eni od najboljših bonusov ima bet365 stavnice in bet-at-home stavnice. na portalu lahko preberete korake, ki jih je treba narediti, da bi pridobili določen bonus ali dosegli pravo na neka promocijska ponudba. online kladionice hitro spreminjajo bonuse in uvajajo nove promocije, tako da ne moremo 100% podati za točnost, trenutni veljavnost in opisane promocije na tem portalu. priporočamo, da razen na naši strani, preberete več o promocijah in bonusih neposredno na uradni strani vsake spletne založbe, za katero ste zainteresirani.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

nočne omarice so prisotne že pri skoraj vsaki postelji. podjetje pani ima v svoji ponudbi najrazličnejše modele nočnih omaric. njihova prednost so kvalitetna izdelava in edinstven dizajn.

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj