Ana Kos

Prijatelji (87)
Janez Gril
Bojan Ahlin
Rastko Plohl
Ksenija Malia Leban
Azra .
Zarja23 Novak
Dajana Babič
Andrej Slovenija
Spremljevalci (68)
Rhiannon Rose
Laščan Zlatorog
A. Lui
Irena Vrcon Vrcon
Doktor Živago
MATT ŠPORT
štulič ;)
Dr Magnum

Kategorija: Njami

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Resnica o mireni - materničnem vložku
Za dobro voljo ena taka moška :)
Zdravilni čaj proti prehladu - s čebulo in timijanom
Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin
Domače zdravilo: liker proti holesterolu, poapnenju žil in izboljšanje počutja nasploh
Lovor - tudi proti utrujenosti in stresu
Roženkravt - domače zdravilo proti zvišanemu holesterolu
Čarobni ključ, ki odpre vrata do modrosti
V ogledalu sem opazila svojega moža!
KRT - kopriva, rman in trpotec
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
( 169 )
Film
( 3 )
genocid
( 1 )
Gredica
( 30 )
haiku
( 1 )
Hospic
( 21 )
Hrepenenje
( 111 )
Kepa soli
( 255 )
Mladike
( 62 )
Njami
( 7 )
Opera
( 1 )
Pesmice
( 1 )
Preslano
( 38 )
Psalm
( 17 )
Rožce
( 13 )
Slana
( 3 )
Tanka
( 89 )
Utrinki
( 1 )
Zaveza
( 88 )
Živalce
( 61 )
Zrnce soli
( 121 )
Zvestoba
( 28 )
IŠČI PO ARHIVU
januar 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

O zdravilnosti sadja - jejmo ga na prazen želodec

Ana Kos
24.01.2015 11:02 (Jan 24, 2015)

Tole sem dobila po mailu in malo "popravila" (slovnično ter skrajšala):

Jejmo sadje na prazen želodec
Dr. Stephen Mak zdravi bolnike s končnim stadijem raka na nenavaden način in je tako pozdravil že veliko pacientov.
Najprej uporabi sončno energijo, da ugotovi pacientovo bolezen. Verjame v moč naravnega zdravljenja.
Njegovo pismo:
Draga Shereen,
Hvala za sporočilo o sadju in sokovih.
Gre za eno izmed strategij pri zdravljenju raka.
Trenutno je moja uspešnost pri zdravljenju raka 80 %.
Pacienti z rakom ne bi smeli umirati – zdravilo proti raku je že odkrito, pa če verjamete ali ne.
Žal mi je za stotine za rakom obolelih pacientov, ki umrejo zaradi klasičnega zdravljenja.
Hvala in božjega blagoslova.
Dr. Stephen Mak

Jesti sadje
Vsi mislimo, da pomeni "jesti sadje" to, da ga kupimo, narežemo na koščke in stlačimo v usta. A ni tako enostavno. Pomembno je vedeti, kako, predvsem pa, kdaj jesti sadje.
Kako pravilno jemo sadje?
Sadja ne smemo jesti po obroku kuhane hrane.
Jemo ga lahko le na prazen želodec.

Moji prvi slivovi cmoki :)

Ana Kos
20.08.2014 16:28 (Aug 20, 2014)

Ob Klavdijini objavi o slivovih cmokih sem se spomnila na to, kako sem jaz prvič kuhala slivove cmoke!

Živela sem daleč "stran od sveta" in za mnoge stvari nisem niti slišala, kje šele, da bi vedela, kaj to je. Moja mama je bila kmečka ženska, ki je držala, in to res držala, kmetijo pokonci in tako za gospodinjenje res ni imela nikoli kaj dosti časa.

Zjutraj je vstala zelo zgodaj, pozimi ob 5h ali prej, poleti že pred 4. uro. Najprej je šla v hlev molzt krave. Kdaj natančno je zakurila, niti ne vem, je pa vsak dan zakurila v krušni peči, tudi poleti, in vse se je skuhalo v njej. V štedilniku je mama zakurila le parkrat na leto, tedaj, ko so bile koline pa za cvretje krofov enkrat na leto - za pusta - in tudi jaz krofe (oz. flacate ali miške) delam samo za pusta.

Vse ostalo je skuhala v peči. Zato, ker se je kuhalo samo. Mama je zjutraj dala v peč k ognju lonec in vanj meso in vodo in še kaj in potem se je samo kuhalo celo dopoldne. No, tako je bilo le ob nedeljah, sicer mesa nismo imel

Koruza

Ana Kos
13.08.2014 13:25 (Aug 13, 2014)

ugriznem v zrnje
bele mlečne koruze -
polnost okusa


...

Življenje na koruzi
Koruzni laski

Štruklji na mamin način

Ana Kos
14.07.2014 17:16 (Jul 14, 2014)

Najboljše možno kosilo pri nas doma je bilo, kadar je mama skuhala štruklje!

Otroci smo seveda radi pomagali razvaljano testo potresati z mletimi jedrci orehov in sladkorjev, pred tem je mama namazala stopljeno maslo ... Njami, kako so se cedile sline! Najtežje delo, kjer nas je pa mama res porabila, je bilo zvijanje štrukljev. In potem so štruklji celo dopoldne čakali, ko je mama kmetica morala delati druge reči, ponavadi je seveda šla ven, na njivo, v breg ali v gozd. Mi smo pa, če nam je uspelo, malo pocufali kje pri robu in že je izginilo v naših želodcih ... Seveda smo to delali tudi skrivaj drug pred drugim, saj smo vedeli, da se to ne sme. Sploh so nam pa govorili, da se tistemu, ki je surovo testo, zlepi želodec ... In smo cufali majcene koške in se malo bali, kaj pa če res drži? Morda so to rekli le zato, da ne bi jedli surovega testa?

No, kako se pripravijo "mamimi" štruklji?

Ker jaz ne maram številk in tehtanja (nobenega!), delam vse na pamet:

V skledo z moko in soljo in oljem v

Pust - od kod krofi - "Cilkine kroglice"?

Ana Kos
28.02.2014 17:47 (Feb 28, 2014)

Krof. Beseda, ki je kot otrok nisem poznala. Pri nas doma smo imeli bobe. Pravzaprav bi težko zapisala, kako se je beseda sklanjala - bab (a čisto kratek), boba (bvoba), bobu (bvobu), bab, pri bobu (bvobu), z bobam (bvobam) ... (Zdi se mi, da ima to besedo tudi Ivan Cankar v eni od črtic.) Pri nas so bili bobi brez marmelade, mama jih je ocvrla enkrat na leto, za pusta.
Prav tako je pri nas, v moji družini. Ocvrto testo imamo le za pusta, ponavadi so flancati, da je manj dela. Ker so krofi, flancati, miške nezdrava hrana, mi je tako prav, da so le za pusta.
Ampak že nekaj časa sem razmišljala, od kod so pravzaprav krofi, kako je nastala ta "pustna" tradicija, od kod ime ... Pa sem iskala in našla nekaj podatkov ...

Našla slikce naših domačih pustov!


Pusta praznujemo v času, ko se zima poslavlja, pomlad pa prihaja. Prehode med letnimi časi že od nekdaj navdaja skrivnostnost, ki jo spremljajo različne šege in običaji.
Na splošno je včasih veljalo, da mora biti hrana za pusta mastna in k

Čemaž (Allium ursinum)

Ana Kos
26.02.2014 09:03 (Feb 26, 2014)

V nedeljo sem vsa vesela ugotovila, da je čemaž že zunaj! Sicer je bil tedaj še majhen, toda bil je! Prav zadišalo mi je po njem! Poščipala sem nekaj listkov in tako s svojim možem proslavila pomlad, ki res koraka v našo deželo! Tako spotoma sva si pripravila malico, malo čemaža in malo trobentic!

Čemaž (Allium ursinum) je menda divji česen (tudi medvedji - kar pove latinsko ime - medvedi naj bi ga uživali po končanem zimskem spanju) in je od navadnega česna bolj zdravilen. Idealen je za spomladanske očiščevalne kure (učinkovito čisti kri, želodec, črevesje ter pljuča), niža tudi previsok pritisk, čemažev sok menda učinkovito celi rane in deluje proti podančici in glistam ...
Nabiramo liste, ki jih lahko dodajamo solatam, juham, regratu in motovilcu. Kasneje lahko nabiramo tudi popke in cvetove, sploh je koristna vsa rastlina, tudi čebulice, te lahko nabiramo poleti ali pozimi.
Uporabljamo ga namesto česna, pripravimo lahko namaz s skuto,  naredimo rižoto, kremno juho, ga dodamo v send

Čokolada (skozi zgodovino)

Ana Kos
13.11.2013 22:58 (Nov 13, 2013)

Malo iščem po spominu, kdaj v življenju sem prvič jedla čokolado, pa mi spomin ne postreže s podatkom (spominjam pa se, da sem pomarančo, ko sem bila v 2. razredu!). Se pa še kako spomnim, da je bila zame čokolada nekaj, ob čemer sem cedila sline. Že ob misli nanjo. Spominjam se tudi sošolke, ki je ob menstruaciji vedno jedla čokolado, češ da je čokolada proti slabokrvnosti. Kasneje sem zvedela tudi, zakaj čokolada dostikrat mika žalostne, depresivne ljudi - ker vpliva na telo tudi s tem, da v njem nastajajo endomorfini, ki imajo zvezo s srečo. Kako malo je včasih potrebno, da je človek zadovoljen ... morda kdaj res samo košček čokolade!

Tudi danes se mi zdi čokolada nekaj zelo dobrega. Seveda pa pri nas doma to ni vsakdanja hrana.
Nekaj tudi zaradi tega, ker čokolada raste tako daleč stran. O, ko bi lahko posadila kakavovo drevo kar na svoj vrt!
Če bi se selila kam daleč, bi se tja, kjer rastejo banane in čokolada! Če rastejo skupaj?


Slikca od tu - kakavova zrna

Za čokolado pravijo, da

Oglasi

v kolikor želite povečati prodajo ali obisk vaše spletne strani vam google oglaševanje pri tem zelo pomaga. vse in še več o google adwords na naši spletni strani: https://adwords.dominatus.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

denar posameznikom in nujno poslovanje. nujna posojila zasebnega kapitala brez količinske omejitve, samo z jamstvom nepremičnine, brezplačno ali malo hipoteko. ni pomembno z rai ali annefom ali brez plačilnega lista. brez utemeljitve dohodka. bistvena hipotekarna garancija, tla, prostori, skladišča, zemljišča in proindivisys. ponovna združitev dolgov. hitri in nujni osebni krediti. tudi rešitve za podjetje. informacije: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Dom in Gradnje

Cena: 4500 €

posojilo, financiranje in naložbe brez težav. na področju financ, naložb in specializiranih posojil nudim svoje storitve vsem osebam dobrega karakterja in predvsem sposobnim izpolnjevati svoje obveznosti. grem na naslednja področja: osebna, konsolidacija, komercialna in razna druga podjetja, kmetijstvo, hipoteka, nepremičnine. za več informacij se obrnite na moj e-mail: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Navtika

Cena: 5000 €

7693.) spomini na partizanska leta ii knjiga

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9 €

7692.) pričevanja rabskih internirancev

Kategorija: Družboslovje

Cena: 14.99 €

7691.) prigode stražarja primoža

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

7690.) ciklamen agitator

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

825.) najboljše moštvo

Kategorija: Družboslovje

Cena: 29.99 €

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 15 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj