Članek
Punčka
Objavljeno Jul 19, 2018

Zgodba pravi, da je Franz Kafka v nekem parku, kamor je vsak dan zahajal, nekega dne srečal deklico, ki je jokala. Izgubila je svojo punčko in bila je neutolažljiva.


Kafka se je ponudil, da pomaga poiskati punčko in dogovorila sta se, da se sestaneta naslednji dan na istem mestu.
Ker ni mogel najti lutke, ji je sestavil pismo v imenu izgubljene lutke in ji ga prebral, ko so se srečali: "Prosim, ne žaluj za menoj, odpravila sem se na potovanje, da vidim svet. V pismih ti bom opisala svoje dogodivščine." To je bil začetek številnih pisem. Ob vsakem srečanju ji je Kafka prebral te pazljivo izmišljenje zgodbe o dogodivščinah njene punčke. Malčica je bla potolažena.
Ko so se srečanja končala, ji je Kafka podaril novo lutko, ki pa je bila očitno drugačna od prvotne lutke. Priloženo pismo je pojasnilo: "Moja potovanja so me spremenila."
Mnogo let pozneje je tedaj že odrasla deklica našla pismo, shranjeno v neopaženem žepku pri oboževani nadomestni lutki. Na kratko je pisalo:
"Vsako stvar, ki jo ljubite, boste sčasoma izgubili, vendar se na koncu ljubezen vrne v drugačni obliki."

Kafka in lutka, Vsakodnevnost izgub (Pervasiveness of Loss)

Zelo lepa zgodba :) Ja. Tudi ljubezen gre v reciklažo. :(

Ana, tudi jaz sem vesel, da slišim dobre vesti! Tisti, ki je hotel imeti več, ima sedaj manj (ali pa bi zagotovo imel nekoč - ne nujno materialno...). Naj vam reševanje kmetije in vsega, kar je treba - uspe do konca, bodite zdravi in močni!

Vesel za tebe, da se ti pomlad nasmiha, da bo razpoloženje bolj radostno ko bo tudi zadnja vejica in pika na sodišču pritisnjena v dobro družine :-)

Ana.....sreča, da je zadeva s kmetijo razrešena in upam, da je tudi tvoj brat dobro... le napiši kaj.... se že veselimo :)

Ana:)* Verjamem,da ste šli čez težko preiskušnjo.Važno je,da ste uspeli zadevo rešiti.Vse dobro! :)*

O Radmila! In Abram! In še eno svetlo bitje, včasih na e-dnevniku! In Zimzelem :) In ... Joj, morda mi pa uspe ... Napišem morda kriminalko - v zvezi z našo kmetijo ... Mislim pa, da smo jo rešili! Tip, ki je manipuliral, je v zaporu - a ne zaradi nas, pač pa ima na grbi itak več lumparij ... Lep pozdrav vsem!

Ana :) tudi jaz pogrešam tebe in tvoje modre, ljubeče in nadvse prijazne zapise :) Lepo te pozdravljam

Babica <3 Po dolgem času sem opazila svoj blog in, babica, tvoje prijazno vabilo! Tako sem zasuta z delom in skrbmi, da se ne vidim ven! Pa se včasih s hvaležnostjo spomnim nekaterih vas! Babica, tebe, pa Janeza in Radmile in še nekaterih. Morda mi pa kdaj spet uspe kaj napisat ... Včasih sem rekla: Pišem, torej sem. - Tako da - ker ne pišem, me ni ... :(

Ana, <3. Dobrodošla nazaj!

SB

Živjo, Ana, joj kako se te pogrešala. Tvoji zapisi so kot kozarec čiste studenčnice v poletni pripeki !!! OBJEM in POLJUB.

Ana <3....že dolgo se nisi oglasila...prav vesela sem te :)