Članek
Tisti, ki se ne spominjajo preteklosti ...
Objavljeno Feb 17, 2018

Tisti, ki se ne spominjajo preteklosti,

so obsojeni,

da jo še enkrat doživijo!

(George Santayana)

Kakšna misel!

Koliko ljudi se noče (ne z/more) spomnjati, ker je (njihova) zgodovina pretežka, preboleča. Včasih reagiramo tako, da se česa ne spominjamo, ker sicer mogoče sploh ne bi preživeli.

Vendar je nujno se soočiti sam/a s seboj. Le tako moremo biti resnično živi.

V bistvu je vse človeško, kar doživimo in živimo in človeške so reakcije, pa četudi so včasih zelo čudne - vsaj v očeh drugih.

Nujno je čistiti sebe znotraj - da imamo lahko bolj zdrave misli in lažje dobro (prav) delamo.

Hkrati je pa razumljivo, da se nam z leti nabere marsikaj težkega, nerazumljivega, takega, česar ne moremo sprejeti ali pa se s tistim leta in leta mučimo.

Tudi odpuščanje niti sebi niti drugim marsikdaj res ni lahko.

Ampak skrivati stvari, ki nas bolijo, pred drugimi in pred samim/i seboj, gotovo ni dobro. Uvodna misel govori, da ljudje, ki brišejo preteklost, (svojo) zgodovino, tisto spet doživijo. Včasih je videti zelo otipljivo, kako človek, ki se razide (loči) od sozakonca, ne prebere kaj dosti, ko gre v novo zvezo - če ne uredi tistega pri samem sebi, kar je bilo narobe.

Videti je, da človek ponavlja in ponavlja včasih v nedogled svoje napake - dokler se ne nauči neke lekcije ... Včasih je to zelo hudo. Ne samo zanj, tudi za njegove bližnje.

Ampak samo tako, da skušamo iti res v globino samih sebe, skušamo res sprejeti same sebe v svojih občutjih in tudi nebogljenosti in krhkosti, pa hkrati v ne preveč popustljivem smiljenju samim sebi, zorimo. Tako je življenje.

Še malo lepe glasbe!

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/89198/sola-odpuscanja

http://www.publishwall.si/solzemlje/tagged/Milost.odpu%C5%A1%C4%8Danja

Se strinjam, ampak sprejeti sebe ne pomeni biti zadovoljen, zadovoljna z vsem, kar narediš, naredim, pač pa sprejeti tudi svoje slabo, vendar ne ostajati v žalovanju, jezi itd. Sprejeti svojo nebogljenost, krhkost - in prositi Najvišjega za pomoč v tem in upati, zaupati - da more On, če skušamo živeti resničen "prav", obrniti v dobro - pisati ravno po krivih črtah ...