Članek
Lepa pipa
Objavljeno Aug 13, 2017

Ob poti, kjer sem že večkrat hodila, opazim nekaj, česar doslej še nisem videla - pipo!

Premaknem ročko, a voda ne priteče. Nič hudega, si mislim, ampak pipa je tako zelo lepa, da jo fotografiram.

A ko se obrnem okrog in ob kupu hlodov na drugi strani ceste pomislim, da ljudi ne bo zeblo, če bodo iz tega nažagali drva. Ne bi opazila ženske, ki je sedela ob kupu na tleh, če se ne bi oglasila iz trave:

"Pa zakaj si slikala? Fotografirala, zakaj?"

"Ker je pipa lepa!" pravim.

"Ampak zakaj??" 

"Ker je lepa. A ne bi smela?" Uf, ženska me pojezi.

"Ampak zakaj si jo slikala? Saj ne teče voda ... ne vem, zakaj ne teče."

"Lepa je pipa. Pač ne teče voda ... pa saj teče voda malo nižje," pravim in odidem. Oja, kako tukaj teče voda! Prav dere!

 

Ampak tista gospa mi je pa dala misliti! Kaj je nekaj dobro samo, če je uporabno?

Enostavno ne razumem, zakaj je vrtala vame s tem, zakaj sem fotografirala pipo.

Vsekakor je tako, da so najlepše stvari tiste, ki niso samo same sebi namen. Lepe hiše so uporabne. Lepe vaze tudi. Lepe obleke tudi. Lepa frizura tudi.

Ampak saj je tale pipa gotovo tudi uporabna ... oz. je nekoč bila ... in morda spet bo ...

Dicova voda (glej "dica", ki mu iz ust teče voda): http://www.ednevnik.si/odsrcadosrca/58033/Dicova+voda.html

Drobec iz preteklosti

ZimZelen, lepo! :)

Zimzelen, ja, duša ustvarjalca! Ki da dušo izdelku. Je pa tudi znamenje časa, v katerem kaj (kdo) za/živi. Bom poiskala Dicovo vodo. :)

VinKos, tipanje, tipkanje ... pipanje ... Mi boš na blizu prevedel? ;) Bodimo kot otroci :D Kolikokrat sem že šla tam mimo - res pa ponavadi z druge strani. Kako drugačen je pogled z druge strani!

*Vin Kos. Pipa - pipanje (šlatanje:) lepa misel, navsezgodaj. *Ana. Tudi jaz opažam, drobne mojstrovine nekdanjih oblikovalcev(dizajnerjev:) obrtnikov, ki so izdelkom posvečali veliko pozornosti. Danes so v veljavi "čiste" linije, brez duše. Veš, ta pipa ima delček duše ustvarjalca, zato si jo zabeležila in ti ne da miru :-)

Voda najde svojo pot, s pipo ali brez :)

tip(-k-)anje

Lepota je vedno uporabna. Prvi in končni cilj - strmenje v hvaležnosti. To počno otroci, zato je njih nebeško kraljestvo. Pipati je v bratskih jezikih ena simpatična beseda, če je početje igrivo v (spoštljivi) zaupljivosti, je nekaj najlepšega med dvema . . . Za slepega pa je poleg sluha, vonja in okusa - za preživetje najpomembnejše. Za koga morda ne? Še za tipkanje . . .