Članek
Revija Pil vzgaja naše otroke ... Res vzgaja?
Objavljeno Apr 19, 2017
Pogledala sem na internet, kako je predstavljen Pil. Takole:
OdPILjeno dober
Od 4. do 9. razreda   
Revija Pil šolarjem pomaga pri odraščanju. Pil je primeren tudi za najstnike.
Preverila sem, da ne bi prehitro povzdignila glasu. Ampak, res, tudi jaz se strinjam s temle kritičnim zapisom:
Zakaj bi se morali že otroci v 4. razredu (9 let stari!!!) poučevati o vsem možnem, kar si zmišljujejo odrasli - in ne spada v najbolj naravno!?
Potrebujejo ti otroci informacije o analnem seksu, o seksu v troje ipd.? Res? Kaj imajo od tega, če v tako nežni dobi spoznajo vse to? Kaj ni to spet zapisanje otrok z vsem mogočim balastom ... kako naj najdejo najlepše stvari ... kako naj razumejo, da je spolnost nekaj lepega ...? Resnično osrečujočega ...?
Jaz verjamem, da je spolnost nekaj zelo lepega, ampak gre nujno za pristen in globok odnos nekega para. Spolnost (telesnost) pomaga rasti njuni ljubezni in ljubezen pomaga telesnemu ljubljenju, da je mnogo več kot samo "seks". Da je enost. Da je zlitje dveh ljubečih se bitij. Tisto, ki osrečuje. Ki lepša dni. Je mnogo več kot nekaj, kar vodi strast in morda celo ignoriranje vesti. Zato tudi prinaša lepe sadove ... predvsem mir v srcu.
Pri verouku me včasih kakšen otrok vpraša, kako pride do spočetja - in povem, tako, kot je. "Oče da mamici semenčice." Če vpraša otrok naprej, povem naprej. S pozornostjo do vseh otrok v skupini. S poudarkom na ljubezni staršev. Te "stvari" so lepe posebej zaradi ljubezni.
Pila nisem brala, berem le fotografirane strani. Tako pač res ne vem vsega v zvezi z zapisom.
Hecno (beri: čudno) je to, da tako razlagajo vse te "sekse" in še kaj, članek se pa zaključi s tem, kdaj je človek zrel za "seks". Takole piše, zadnji stavek je to: "Skratka, v osnovni šoli ta čas prav gotovo še ni prišel."
Ampak zakaj potem morajo otroci vse to brati? Vedeti? Ali pa spada vse to v balast, v nenujno ... pišejo, ker pač je treba pisat ... je treba napolnit strani v reviji?
Ali otrok pri 9., 10. letih res potrebuje vse te informacije?
No, tale zaključek, da čas za vse to pa še ni prišel, v osnovni šoli ne, me spominja na Pil, ki so ga moji bolni hčerki pred leti dali na pediatriji; tam so vzgojitelji ali učitelji delili bolnim otrokom te revije.
No, in sem brala tudi jaz, na obisku pri svoji hčerki.
Prav tako kot ob prispevku o "vrstah" seksa v tukaj omenjenem Pilu sem se tedaj zgrozila, ko sta bili (menda) kar dve strani Pila posvečeni - orgazmu. Ja, orgazmu. No, in potem je pisalo še, da seks pač še ni za te, ki jim je Pil namenjen, s seksom da naj počakajo še nekaj let.
Res ... ja, ampak zakaj naj bi se potem otrok "učil" o orgazmu, če naj s tem področjem življenja še čaka?
Ampak o vsem se pa res ni potrebno učiti!
Učimo otroke o ljubezni! O ljubezni, ki je pristna, nežna, sočutna, potrpežljiva ... O ljubezni, ki prihaja iz srca ... in ki jo šele potem telo izrazi.
Ne pa obratno ... ne učimo otrok tehnik seksa ... Kot da to človeku prinese srečo.

Od tu:

Februarska številka PIL leta 2015.

So natančna navodila za oralni, vaginalni in analni spolni odnos primerna za otroke v 4. razredu osnovne šole? Je primerno otroke v 4. razredu spodbujati k razmišljanju o spolnih odnosih, med drugim tudi z osebami istega spola ali takih, kjer so udeležene več kot dve osebi?

Je primerno otrokom v 4. razredu dajati kot enakovredno izbiro spolnih praks "seks" dveh oseb različnega spola, "seks" dveh oseb istega spola in "seks" več kot dveh oseb?

Eni očitno želijo otrokom v najzgodnejši dobi ukrasti otroštvo /.../ 

Nič ni po nesreči

Janez, naj to tvoje seme pada na plodna tla! Mislim, da je to tisto tapravo. Takele teme so vse bolj vseprisotne, včasih tega gotovo ni bilo. Ne morem si misliti, zakaj je to tako močno ... kako je sploh mogoče, da se zaleze povsod, kjer je le mogoče najti kaj prostorčka ... Do neke mere je prav, da se o vsem mogočem pogovarjamo z otroki, vendar ni vseeno, na kakšen način kaj predstavimo ... in čisto vsaka vsebina pa le ni za vsaka ušesa ... Vse dobro tebi in tvojim!

Pil je izhajal že, ko sem bil jaz še v osnovni šoli. To je pred 30 in več leti :(. Če je vmes kaj prenehal ne vem. Takrat so bile notri sprejemljive stvari, kolikor se spomnim. Nisem pa ga nikoli imel naročenega. Kaj pa otroci berejo... tega se ne da vsega preverjati. Je pa dobro biti "na isti frekvenci" z otroki, da se ve kaj se z njimi dogaja. Moje punce naprimer preberejo ogromno knjig. Kako lahko preverjaš vse to? A bi moral? Ne vem. Potem je tu internet. Tu je šele zanimivo, ..... nepregledna količina informacij. Dobrih in slabih, škodljivih. Zaradi dobrih stvari ne moreš vzeti interneta otrokom. Aampak slabe reči, te pa pridejo zraven hočeš nočeš. Po moje je treba otroke naučiti čimbolj ločevati seme od plevela. Kako? Ni univerzalnega odgovora, ker smo vsak svoj unikum. Jaz se trudim v pogovoru izpostavit stvari, ki so prisotne med nami, pa se z njimi ne strinjam, čeprav morda v šoli učijo drugače.... Morda pa to moje "seme" le pade na plodna tla :)

Janez in Branko ... nič ni ponesreči. Rekla pa bi, da take stvari izumljajo judje, ki svojih posebnosti niso sprejeli in niso z njimi zoreli. Ponujajo jih in vsiljujejo pa tisti, ki sami zase ne vedo, kdo so ... In tisti, ki pač sprejmejo vse, kar rečejo tisti tamočni. Strpnost pa ni to! Tale revija je stara 2 leti. Kaj vse piše v njenih števikah? Ne vem, ne berem Pila in nihče od mojih ga ni imel naročenega. Ampak včasih kje delijo posamezne številke. Tole revijo je pač nekdo opazil in o njej pisal. Kaj vse naši otroci preberejo, ne da bi starši vedeli ... Kaže, da moramo biti na vse pozorni ...

Rado, ja, žal. Ko sem prvič slišala za teorijo vzgoje, sem imela bolj za hec kot zares! Nikoli ne bi mislila, da kdo misli tako zares. Pa je tako, da eni mislijo presneto zares ... in imajo močan vpliv na druzbo in, žal, na najmlajše. Ko sem tale prispevek v Pilu brala, sem spotoma videla še eno pismo zaskrbljenega očeta - o tem, kako je njegova hčerka, ki hodi v vrtec, rekla, da se bo morda poročila s punčko - ker so punčke bolj pridne - izhajalo je iz pogovorov vzgojiteljic z otroki. Prvotno bi vsak otrok imel v glavi, da se poročiš z nasprotnim spolom ... zdaj jih pa begajo ... Kako bi potem sploh vedel, katerega spola sem! Joj. Zagovorniki teorije spola pravijo, da je spol družbeno dogovorjena kategorija. Če bi nič ne govorili o vsem tem, bi skoraj vsak natančno vedel, katerega spola je. Zdaj pa, ko se ponuja izbira, pa človek ne ve več ... :( Ali homoseksualci v resnici kaj pridobijo s to teorijo? Jim je zato življenje lažje? Ali ni tako, da mora vsak sprejeti marsikaj v življenju, tudi kaj takega, kar mu pač ni všeč ...? Enostavno nihče nima vsega. Ampak komu, čemu resnično služi vse to? Kdo ima kaj od tega?

VinKos, gre za to, kdo je tisti, kakšen je tisti, ki nekaj določa ... o nečem odloča. V imenu v zgoje se marsikaj dogaja ... žal. V bistvu so sadovi dobre vzgoje isti, kot so sadovi Duha ... Kar sejemo, žanjemo ... Ponavadi. Ne vedno.

Jaz bi rekel, da se take stvari ne zgodijo "po nesreči". LGBT lobij ima očitno velik vpliv tudi na revijo PIL. Ne bo me nič presenečalo, če bo v eni naslednjih revij natančno razložena teorija spola. Ker - to pa je že čas, ane - da si izbereš spol pri teh letih.....

Se strinjam s tabo Ana. Kljub temu da sem "levih nazorov", vidim v tej tematiki katastrofalno delovanje levice. Preprosto ne razumejo življenjskega toka. Vse od LDSovega ministra Gabra dalje.