Članek
Mrtvaški most
Objavljeno Jan 15, 2017

Nekega zimskega dne

sredi snežne beline -

mrtvaški most.

Upanje v vsakem od nas,

da ne živimo zaman.

Novi Mrtvaški most, imenovan tudi Materinski most. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/thumb/2/2a/Mrtvaški_most_(1).JPG/1280px-Mrtvaški_most_(1).JPG

Hvala vsem za komentarje - nekaj glede mostov moram še domisliti, preden še kaj rečem :)

Po bivši mrtvašnici, ki je bila v bližini. Več pa na spletu (v iskalniku).

Zakaj se pa tako imenuje?

Zimzelen, o, a res, a tole je tudi Mrtvaški most? Oz. Materinski mot. Kakšni imeni! Na FB mi je ena prijateljica napisala: "Danes vem več.... Omenjeni Mrtvaški most je prvotno stal tam, kjer je čevljarski most. Od tam so ga preselili na lokacijo Materinskega mostu in dobil je ime Mrtvaški most. Potem pa so ta isti most preselili v Trnovo in dobil je ime Hradetskega most. Na lokaciji kjer je bil (zraven bivše mrtvašnice) pa so naredili nov most, ki se danes imenuje Materinski most, ker je zraven nova porodnišnica. ..." In moj odgovor tam: "... o, a res! Tukaj stojim na mostu, ki pelje čez Lj. tam, kjer bi se podaljšala Streliška proti Golovcu. To, kar gledam, pa poimenujejo z Mrtvaški most ... A ni tako? Zanimivo, zanimivo ... Kolikor vem, so tam večkrat našli kakšne utopljene ljudi ..." Zdaj pa je res čas, da zvem kaj več!

Janez, brat po srcu! <3

kom. 1 - torej za več! Kdor daje (od sebe) več, bolj živi!

Gotovo ni zaman. Dostikrat pozabimo na to, kaj imamo. Moramo se večkrat spomniti na svoje bogastvo, ki ga nosimo v sebi. Ljubezen je največje bogastvo.