Z žajbljem razkužimo prostore

OddajAna Kos, dne 2016-12-21 ob 09:46:06

Pred kratkim sem opazila članek o tem, kako žajbelj razkužuje prostore. Tako sem včeraj pokadila po našem stanovanju in upam, da sem pregnala vsaj 90 % bakterij.

Vzdušje po tistem?

Krasno!

Lepo je zadišalo in ostal je prijeten vonj tudi po prezračenju prostorov.

Učinek?

Bomo videli! :)

Verjamem v take enostavne metode, v samopomoč s preprostimi stvarmi iz okolja.

http://mojaleta.si/Clanek/Zazgite-zajbelj-rezultat-je-neverjeten

Zažgite žajbelj, rezultat je neverjeten! - MojaLeta.si

Žajbelj je že od nekdaj poznan kot zelo zdravilna rastlina,. Nekoč so ga uporabljali za odganjanje zla, pa tudi za zdravljenje različnih bolezni. Kaj se zgodi, če ga zažgemo?

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
22
Ana Kos
0
Dec 28, 2016
Vidiš, Radmila!! Take stvari so tiste, ko včasih potem človek ne ve, kaj bi ...
Spomnim se, da sem brala na različnih straneh poponoma nasprotujoče se trditve. Recimo, da neke rastline nosečnica ne sme uživati, drugje pa, da priporočajo. Mislim, da je šlo za rman.
:(

Včasih nas vse skupaj zmede ... :(
#22
Radmila Čučak
0
Dec 28, 2016
Ana........sem mislila, da je dobro kuhati žajbelj v mleku, ki veže morebitne škodljive snovi. ( na primer v špinačni juhi)......zdaj pa sem pogledala na google in tam piše ravno obratno (tujon povzroča odvisnost pri dolgotrajni uporabi)

citat.... Prav tako ni priporočljivo dolgotrajno uživanje poparka žajbljevih listov, ki ga pripravimo z mlekom! Mleko vsebuje mlečne maščobe, v katerih je tujon dobro topen. Tudi v Sloveniji obstajajo primeri rednih pivcev 'žajbljevega mleka', pri katerih so opazili znake kronične zastrupitve s tujonom. Poparki iz žajbljevih listov pa tujona ne vsebujejo, ker se v vodi ne topi.

vir: http://www.mb-lekarne.si/slo/koristno/ste_vedeli/rastline/51/Zajbelj_

Lekarne Maribor - Koristno

Listi žajblja sodijo med najbolj znane in priljubljene zdravilne rastline v Sloveniji. Vsebujejo eterično olje (hlapno
#21
Ana Kos
0
Dec 28, 2016
Hvala vama, Radmila in ZimZelen, še za dodatne komentarje.
Tega o treh minutah kuhanja žajbljevega čaja še nisem slišala.
Nekdo mi je nekoč rekel, da se naj ne bi žajbelj kuhal v vodi, pač pa le v mleku - karamelno žajbljevo mleko. Kasneje sem začela žajbej preprosto dajati po malem v čajne mešanice.
Izumijo različne teorije, dokazujejo vsak svojo - pa vendar se moramo nečesa okleniti in ne le begati sem in tja ...

Danes sem med kajenjem z žajbljem in po njem kar posedela v sobi v pogovoru s hčerko ... super je bilo!
#20
Zim Zelen
0
Dec 25, 2016
Zvone Krušič :

" Presenečen sem, da tako malo ljudi ve, da je treba žajbljev čaj za pitje vreti natanko 3 minute preden ga precedimo. Po treh minutah izloči zdravilno snov, ki je samo z namakanjem nebi (poleg tega pa izparijo tudi strupene snovi, ki jih sicer zelo malo v žajblju).

Žajblej, ki ga namakamo 10 minut ni za pitje, temveč za grgranje, izpiranje, zunanjo uporabo..

Žajbelj je fantastična in čudežno zdravilna zdravilna zel, ki ji ni para, zato ni naključje, da je na ruševnih starega Rima napis: “Kako sploh lahko umre človek na katerega vrtu raste žajblej?”

Če hočete biti zdravi in modri, pijte žajbelj! (3 minute vretja)"
#19
Radmila Čučak
1
Dec 25, 2016
Danes sem na sprehodu na Sveto Trojico spet srečala gospo Lučko s psom in je povedala, da je danes s kadilom prekadila ves hrib........

hude sile so zagotovo pobegnile k sosedom : ))
#18
Radmila Čučak
1
Dec 25, 2016
.Draga Ana #13.........meni se zdi, da je zelo dobro biti zraven kadila, pa če je to žajbelj ali lovor ali kaj drugega, kajti ta dim prečisti ne le prostor, ampak tudi naše bio-energetsko polje (auro) od negativnih energij......

nekoč so v cerkvah prižigali kadilo s tem namenom, zdaj je tega manj

Ko si omenila prezimovanje žajblja zunaj....mene je presenetilo, da laho sivka prezimi v naših krajih.......vidim da jo imajo ljudje na vrtu in da lepo raste.........jaz pa sem mislila, da lahko prezimi le v mediteranskem podnebju
#17
Ana Kos
1
Dec 25, 2016
unumestnecessarium in Radmila, le eno je potrebno in vsak je potreben :)
#16
Ana Kos
1
Dec 25, 2016
ZimZelen, o, dobro je karamelno mleko. Okusno. Zdi se mi pa, da gre tona sladkorja zanj ... tako da res okusno mleko morda ni tako zelo zdravo?
Jaz sme počasi začela delati tako, da v zavrelo meko dam žajbelj, ko pa se malo shladi, žajbelj poberem ven in dodam med.
Ampak tudi tega že dolgo nisem naredila ....
#15
Ana Kos
1
Dec 25, 2016
Ooo, koliko vsega (koristnega) ste povedali, vsem hvala!! :)

ZimZelen, sežiganje lovorjevega lista! Radmilini komentarji (hvala zanje!) povedo o koristi tega grma. Kaže, da je podobno kot z žajbljem! :)
Oj, Radmila, nisme vedela vsega tega, tudi o klinčkih ne!

Videti je, da sem kar pametna, saj sem postopoma začela dodajati lovorjeve liste marsikam :) ... pa žajbelj tudi več uporabljam, kot sem ga včasih.
Oboje imamo domače.

Glede sežiganja listov v prostoru: jaz razumem tako, da pokadimo s temi listi tedaj, ko sami nismo v prostoru ... tako da mogoče samih sebe ne prekadimo :) Ali pa ... da "pocrkajo" bakterije, ki so v nas ... mi pa, upamo, preživimo :)

Abram, v loncu zunaj ima tvoja žena? Prezimi v loncu? Jaz imam zunaj na Severnem Primorskem, prezimi, res pa včasih zima delno poškoduje.
Tudi rožmarin prezimi zunaj, kaže, da smo uspeli najti dovolj zaveten kotiček, kjer ni preveč izpostavljen burji.

Naj nam naše izkušnje in naše znanje koristijo!
#14
Zim Zelen
2
Dec 22, 2016
Obožujem karamelno mleko z žajbljem le premalokrat ga pripravim.
#13
Radmila Čučak
2
Dec 22, 2016
lovor je tudi dober antibiotik / antiseptik.......po raziskavi univerze Kanzas, ZDA leta 2014.......odstrani 82% patogenov , podobno kakor klinčki (83%)...

lovor učinkovito nevtralizira bakterije v hrani, kot so E. coli, listeria, salmonela, stafilokoki
#12
Radmila Čučak
2
Dec 22, 2016
.........#9.....se strinjam.....rastline so neprecenljive zakladnice in izraz Božje Inteligence....in Ljubezni.......toliko več so tudi vsi ljudje

vsak izmed nas je kakor ena zanka v pletivu...če bi manjkala le ena sama...bi bilo celo pletivo nepopolno, namesto nas te praznine ne more zapolniti nihče drug.........

danes si ti edini, ki je lahko ****unumestnecessarium**** v pisani tapiseriji Publish Wall portala
#11
unumestnecessarium
2
Dec 22, 2016
Radmila, dragocena sporočila . . .
Vsaka rastlina čemu služi, celo večnamenske so.
Verjetno je tudi z ljudmi tako - le (s)poznati jih/se moramo!
#10
Radmila Čučak
3
Dec 21, 2016
Žajbelj in lovor se uporabljajta kot kadilo za čiščenje prostora od negativnih energij, pri egzorcizmu so uporabljali brezo, brin, lovor, kumino, evkaliptus, bor, mirto

eterično olje lovorja lahko dodamo šamponu za lase, če imamo preveč suho lasišče in suhe lase, pomaga pri obolenju dihal, zlasti v kombinaciji z evkaliptusom in rožmarinom......lovor pomaga pri vseh infekcijah, bolečinah v mišicah, nevralgiji

z žajbljem so se prečiščevali tudi Indijanci
#9
abram1b2 Cej
2
Dec 21, 2016
Zim Zelen
Pa še prekadi te.:)*
#8
Zim Zelen
2
Dec 21, 2016
*abram.... dimček pomirja iz prakse pa vem, da list v hipu pogori (10 sek.)

Ni mi dalo miru:
GOOGLE: "Lovorjev list - ZDUS"
#7
abram1b2 Cej
2
Dec 21, 2016
Zim Zelen mogoče za dimljene mesa? Pri nas uporabljamo brinove vejice. Kar se tiče pa žajblja moja žena brez njega še nikoli ni bila. Vedno ga ima v velikem gnilenem loncu zunaj.Čim začuti v grlu žgečkanje,ga že trga za čaj.
#6
Anka Klemenčič
2
Dec 21, 2016
zanimivo
#5
Zim Zelen
2
Dec 21, 2016
Žajbelj je res "kul"

Nekdo mi je predlagal sežig lovorjevega lista v prostoru.
Pozabil sem kako ta dimček deluje in na kaj :-(
#4
Ana Kos
2
Dec 21, 2016
Ooo, Rado, krasno! In hvala za to novico, da si bo še kdo lahko pomagal na tako preprost način!

Nepokretnim bolnikom, ki jim ni mogoče umivati zob in ustne votline s krtačko in zobno pasto, je mogoče umivati z gobico, namočeno v žajbljev čaj. Mislim, da je to dobro!
#3
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2016-12-21 09:46:06 (Dec 21, 2016)
Starejša objava Novejša objava
Zažgite žajbelj, rezultat je neverjeten! - MojaLeta.si

Žajbelj je že od nekdaj poznan kot zelo zdravilna rastlina,. Nekoč so ga uporabljali za odganjanje zla, pa tudi za zdravljenje različnih bolezni. Kaj se zgodi, če ga zažgemo?

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(153)
Tanka
(89)
Zaveza
(77)
Hospic
(19)
Psalm
(15)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
november 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj