"Muslimani ne ubijajo, saj jim vera ne dovoli ..."

OddajAna Kos, dne 2015-11-18 ob 00:19:36

Na spletu sem opazila objavo, ki sem jo skopirala, odrezala sem le avtorja. Včasih me je strah "svobode govora". 

Naj povem, da me je groza takihle objav.

Kako se vidi, da avtorica ne pozna nekaterih stvari.

Trdi:

"Muslimani ne napadajo, vera jim tega ne dovoli, prej bodo sebe žrtvovali za svobodo drugih ..."

Potemtakem tudi med kristjani ni nobenega zločinca, saj nam tudi vera ne dovoli ubijanja!

Od kod ima ta oseba take informacije? Ne pozna zgodovine?

Seveda so lahko teroristi plačanci in tudi fanatični "verniki" ali pa kar fanatični verniki, vendar izhajajo pa menda iz muslimanskih korenin - ali pač? Ali se motim? Res je tudi "vera" včasih samo nek okvir, brez resnične vsebine.

Meni se zdi ob vseh teh strašnjih dogajanjih, na Bližnjem vzhodu, pa tudi v Afriki, pa ponekod po Evropi in drugod po svetu, kot bi spet brala Alamuta .. tako se dogaja. Čim več bo junak pobil sovražnikov, nevernikov, tem bližje bo nebesom. In prej bo tam. V nebesih so rajske deklice, čudovita nagrada za junaka, ki umre v boju - naravnost v nebesa gre. Priporočam v branje knjigo Alamut, tukaj imam zapisan nek pogovor s svojim sinom.

Take zgodbe smo brali tudi kot mladi ... kaj se je dogajalo npr. ob vdoru Turkov v naše kraje.

Take zgodbe se dogajajo tudi danes ...

Recimo zgodba iz Jordanije: Živa zažgana. Zgodba se dogaja nekje v 80. letih prejšnjega stoletja. Živa zažgana (zažgana, ker je zanosila, pa ne samo zato, v resnici pri njih deklica ni nič pomenila, oče je rekel, da ima več od krave v hlevu kot od nje ... to je bila vrednost ženske, deklice so večkrat pobili ob rojstvu ...) je uspela pobegniti, rešila jo je človekoljubna organizacija in ubogo dekle je bilo po srečnem spletu okoliščin prepeljano v Evropo ... vendar tudi po mnogih letih na "varnem" v Evropi se ni znebilo strahu pred svojo družino ... Skriva se pod drugim imenom ... Torej: muslimani ne ubijajo? Nobenih bitij, kot piše v nadaljevanju avtorica s spleta?

Brala sem še vsaj dve zgodbi z Bližnjega vzhoda. Ena ima naslov Cena, ki sem jo plačal. Biografija mladega muslimana, ki je mislil, kako bo spreobrnil v islam sovojaka katoličana ... Katoličan ga ni spreobračal, kje pa, celo bal se je, da se musliman spreobrne, saj bi v protikrščanski državi lahko to pomeni nevarnost tudi zanj, kristjana ... Vendar se je zgodilo, da se je musliman spreobrnil v kristjana, za vsako ceno je hotel postati kristjan, katoličan. Res je plačal izredno visoko ceno, krščanske skupnosti so se ga bale sprejeti medse, ker so bile same v nevarnosti že sicer, z njim v svoji sredi bi bile pa še bolj, lastna družina ga je ob odkritju hotela ubiti ... njegovi lastni bratje so streljali nanj, da ga ubijejo, "psa". Pobegnil je z družino v Jemen, iz Sirije v Jemen (vsaj zdi se mi, da iz Sirije ali pa morda iz Iraka ... pišem na pamet), vendar je bil v stalni nevarnosti - kljub spremembi imena. Ko je spoznal, da tudi tam ni varen, je na srečo uspel priti v Evropo, vendar prave varnosti nikjer ne čuti ...

Takih zgodb sem že veliko slišala, brala ... Resničnih zgodb.

In potem berem komentar oz. objavo, da muslimani ne ubijajo, saj jim vera prepoveduje ... Joooj.

Strah me je tega, kako ljudje širijo "novice" - take, kot so jim všeč.

Sploh ne gre vedno za resnico.

V mnogih primerih gre za sovraštvo do krščanstva ... in to morda čisto neosnovano. Pač pogosto gre za to, da ljudje malo vedo, premalo, širijo pa potem svoje "novice" ... Škoda. Jih ne presejajo "sokratsko".

Jaz nisem proti muslimanom, v osnovi sem naklonjena vsem ljudem, tudi džamija v Sloveniji me nič ne spravlja v stisko, vendar trdim, da vsak dober človek spoštuje versko in drugačno svobodo drugih ljudi. Nihče ne bi smel zaradi vere drugega preganjati, kje šele ubi(ja)ti.

Vera brez (dobrih) del je mrtva.

Zame so dobra dela dela ljubezni ... Ljubezni do vseh ...

Pa za druge?

Mali in Alamut

Mali si ogleduje knjigo Alamut. Vpraša: "O čem govori ta knjiga?" Hmmmmm? "O nekem gradu, tam se dogaja zelo posebna zgodba." "Kakšna?" Seveda, Mali ima zgodbe rad!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
20
Ana Kos
0
Jul 06, 2016
Aleksander, ne dvomim v tvoje znanje, upam, da si to razumel! Jaz občudujem tvoje študiozno pristopanje!
O islamu ... zdajle težko kaj pametnega rečem ... Veliko premalo vem.
Ampak skušala bom razmišljati glede tega, kako je prišlo do toliko nasilja, ki kot da spada zraven. Ponekod veljajo silna trda pravila in hude kazni za razne prestopke, tudi za take, ki se nam ne zdijo nič tako strašnega. Ampak tako je danes in je bilo zadnja stoletja. Kako ej bilo na začetku s tega stališča? Hmmm. Preden kaj rečem, moram malo obuditi tiste čase ... Tako je, da se iz šole posebej spominjamo turških vpadov in zasužnjevanja mladenk in otrok.
Sicer je zanimiva pripoved Alamut, je na zgodovinski osnovi in se dogaja na resničnem gradu.
Pač en delček nekega časa v nekem okolju, en kratek zapis imam, ko sva se o tem pogovarjala z najmlajšim sinom, je link zgoraj.

Kot nekaj drugačnega se kaže pa islam skozi tole delo: 40 pravil ljubezni.
http://www.publishwall.si/solzemlje/post/160311/stirideset-pravil-ljubezni

Ti sprašuješ po prvih časih ... Če bom uspela, se bom ustavila še tam ... malo bolj poglobljeno. Vendar ne obljubim, mi zmanjkuje časa ...

Lepo se imej!


Štirideset pravil ljubezni

Literarno delo turške avtorice me je izredno pritegnilo, posebej zato, ker se v delu prepletata sodobna zgodba vestne am
#20
Aleksander Lipi
0
Jul 06, 2016
@Ana Kos, se bom očitno moral bolj poglobiti v vse, kar preberem, ker očitno zgodovina ni resnična. In to celo zgodovina davnih časov, ne le novejša zgodovina... Ali mi lahko prosim na kratko obrazložiš, kaj se je v resnici dogajalo v prvih stoletjih širjenja islama?
#19
Ana Kos
0
Jul 06, 2016
Aleksander, ljudje govorijo mnogokrat stvari, ki jih ne poznajo ali pa ne dovolj - mnogi se ne poglobijo v posamezne teme - kot se recimo ti.
#18
Aleksander Lipi
0
Jul 05, 2016
Muslimanom vera dovoljuje ubijati nevernike in širiti vero z ognjem in mečem - kar so muslimani tud počeli v prvih stoletjih po nastanku islama - kar poglejte, kako hitro se je islam takrat širil. Leta 622 ga je Mohamed osnoval, leta 732 so že bili bitko pri Poitersu v današnji Franciji (in imeli v oblasti celotno Španijo), na drugi strani pa so bili že v Indiji... V pičlih 110 letih!
#17
Ana Kos
0
Dec 06, 2015
Vanja,
mislim, da bi moral vsak človek dan za dnem iskati nove stopinje v življenju - glavno je, da je v ljubezni, sicer je pa vseeno, ali gre po poti te ali druge vere ali ne-vere kot nekih obredov in predpisov.
Verjamem, da sta vera in izpolnjevanje pametnih, razumnih zapovedi (takih v ljubezni!) res dobra opora v življenju. Ne pa edina pot.

Sicer lahko katerakoli pot nekaj trdega, neizprosnega, farizejskega - v stilu: jaz sem dober, boljši, vi ste zanič.

Tega "važenja": "jaz sem boljši" je vsepovsod veliko.
In to dela hude stvari na svetu.

Dolžni smo, odgovorni smo, da iščemo dobro in da skušamo to predstaviti drugim ... nikakor pa en smemo biti nasilni ...

Je pa tako, da slabe stvari pogosto bijejo ven in močno vplivajo na svet ... žal.
#16
vanja degoricija
0
Dec 06, 2015
Jaz mislim...da so to ljudje podvrženi nasilju in ne verjamejo v boga. Starši otroke že ob rojstvu pripišemo veri, tisti v kateri smo sami. Tako je človek pač kristjan ali musliman, kakor so mu določili starši. V večini primerov je to itak samo na papirju in da so otroci pač morali opraviti vse zakramente, kar je bila za družino čast in veliko slavje. Kar spomnimo se, kako itak nič nismo verjeli, bilo je pa fajn, ker si bil glavni in lep in darila si dobil. Večina nato, da zadovolji svoje starše in družbo, tu in tam gre v cerkev. Božič in Veliko noč proslavljamo na veliko, ker je to običaj (tudi dela prost dan), trošimo in nažiramo se kot norci, le pri redkih pravih vernikih gre za čaščenje in verovanje. Na svetu je torej večina ljudi pripadnikov neke vere, vernikov pa zelo malo. Muslimani toliko bolj izstopajo, ker njihova vera vključuje še način oblačenja. Če bi bili ljudje pripadniki vere izključno iz srca, zaradi svoje trezne odločitve in se bi le tisti imenovali Muslimani, Kristjani,...potem jih nikakor s temi imeni ne bi omenjali, ko govorimo o nasilju.
#15
Ana Kos
0
Dec 06, 2015
Kdo potem sploh dela slabe stvari, če ne niti muslimani niti kristjani? ;)
Torej tisti, ki delajo slabo, pač niso ne eno ne drugo, ker tisti, ki se ne drži pravil svoje vere, pač ni pripadnik le-te?

Berem zanimivo knjigo, čista literatura!, knjigo z naslovom Štirideset pravil ljubezni (Elif Shafak).
V zgodbi se prepleta danes s preteklostjo, naš svet z islamom, ljubezen je tisto, kar potrebujemo.
#14
Ana Kos
0
Dec 06, 2015
Muslimani ne napadajo, saj jim vera tega ne dovoli ...
Kristjani ne delajo slabega, saj jim vera tega ne dovoli ...

Kdo so torej tisti, ki napadajo in delajo slabe stvari, torej niso ne muslimani in ne kristjani?

Berem zanimivo knjigo Štirideset pravil ljubezni (Elif Shafak), čista literatura!
#13
Ana Kos
0
Dec 04, 2015
Anka, 7, zelo zelo res! <3
#12
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Dec 03, 2015
NIMA Veze Časovno Obdobje

IMA pa Veze SLEPOTA Vernikov DANES...ko taki ki KARKOLI "Verjamejo" Sploh NE bi smeli več obstajati....in seveda PERVERZNOST s Katero izražate svoja BOLANA PREPRIČANJA in si cleo domišljate da veste o čem bi naj dugokosi govoril..
ZDAJ se vam je začelo VRAČAT...
In ZAPOMNI SI TOLE

JEZus, ki tko OKRUTNO in BREZČUTNO ga "obožujete" medted ko on TRPI na Križu

bo šel DOL s KRIŽA

MILOM ili SILOM

al ga SAmi Vzamete Dol in tako POKAŽETE da ste vsaj približno pripravljeni na DVIG ZAVEST

al ga bodo pa sneli Muslimi...kar pa NE bo izgledalo "lepo"..ker konec koncev so ISTI Primitivci
le da so ONI Mnogo bolj ISKRENI v Svojih izražanjih pa SMRTI ne zavijajo v celofan..niti jo občodujejo kot katoliki i ostali iz Primitivnega Sveta Vernikov
#11
Ana Kos
1
Dec 02, 2015
Gorazd,
hehe, današnji svet je čisto raziskan? :D :D
Z nadašnjega stališča je zelo raziskan, ampak čisto? ;)

Kaj veš, veva, kaj bodo ljudje čez 1000 let (če bo svet še obstajal) rekli o današnji "napihnjeni" in "znadurani" dobi, ko po eni strani človek hrepeni po naravi, po drugi strani pa grobo taca po njej ...?

Zgodbe so mogočne, lepe, vredne, resnične, če vsebujejo življenje!
Tudi svetopisemske zgodbe so toliko svete - po mojem mnenju - kolikor iz njih živimo. Mene recimo še vedno navdihuje zgodba o Adamu in Evi, toliko ima v sebi! Mogočna je, resnična je, pove o odnosih med ljudmi in odnosih do stvarstva, pove, kako se je človek že od začetka izgovarjal na drugega ... kako rad se opere svoje krivde. Pove o tem, da se človek ne more skriti pred Stvarnikom, pa če se še tako želi ... Pred Bogom smo goli, smo nagi ...

Smo odgovorni, smo, odgovorni za svet ... odgovorni zase, za svoje delovanje ...

"Religijska blaznost?" Morda je to to, ko človek slepo sledi nekim naukom, ukazom ...? Zame je glavni "zakon" ljubezen. To ej rekel Jezus, začetnik krščanstva ... pred njim krščanstva ni bilo ... torej je krščanstvo na svetu 2000 let in ne 6000, kot praviš ti.
#10
vanja degoricija
1
Dec 02, 2015
Zakaj je to grozna objava? In avtorica objave ima kar prave podatke in malo soli v glavi. Briga me muslimanska vera ali krščanska. Vsi smo nekaj v svojem verovanju, ker so nas starši in družba samovoljno potegnili v pobožni svet. Eni so v veri našli resnico in uteho, drugi pa čeprav krščeni, obhajani, birmani, cerkveno poročeni so se oddaljili od vere. Ali pa jo imajo zase, se ne prepustijo množičnemu pranju možganov, ampak razmižljajo s svojim srcem in razumom. Gospa v članku ima prav, tv bi bilo treba vreč čez okno, ker nas laže in zavaja. Zdrav musliman (beri Človek) ne bo ubijal. Tisti tam gor, kot jim pravi gospa, so zakuhali vse to. Najprej so revne naredili še bolj revne in ranljive, ker so pobijali vse povprek. nato pa so jim dali denar in orožje in jim oprali možgane. Žalostna zgodba Pariz, tudi nas lahko doleti. Ampak nihče ne objokuje milijone pobitih v njihovih državah! Nihče na njih ne pogleda s človeške plati. A smo res mislili, da jih lahko izkoriščamo, stradamo in ubijamo v nedogled? Vso to zmedo in kaos vzganja peščica gnusno bogatih in v dno duše pokvarjenih človeških izrodkov, ki natančno vedo, kako priti do cilja. Drage gospe, z dušo pri Bogu, raje se zresnite (tako kot bi se morali teroristični kao muslimani) in namesto, da se obešate na vse, kar ima kak človek povedati, si poiščite resnico - Pot v tretjo svetovno vojno, Duh časa, Nov svetovni red in morda preberete kakšno knjigo od Antona Komata ali koga, ki razmišlja s trezno glavo. Tako, kot gre vam na bruhanje ob tem članku (meni ne gre), gre nekaterim na bruhanje, kaj naumljate ljudje v imenu vere in politične pripadnosti. In drage gospe, tudi ve in jaz ubijamo. Ubijamo nezavedno. Z našim delom in pobranimi davščinami, se kupuje orožje in plačuje krvoločne voditelje držav in organizacij, ki v imenu Dobro za nas (na tv nikoli ne boste slišali resnice) pobijajo, kjer vidijo kak interes za lastno bogatenje. Nam pa prodajo zgodbo o nujnosti za našo varnost ali nujnost, da posežejo v neko državo, ker si reveži sami ne znajo pomagat. Lari fari. In tako se bo nadaljevalo, dokler se ljudi da Farbat.
#9
Ana Kos
0
Nov 19, 2015
"Vzeli ste življenje moji ženi, a mojega sovraštva ne boste dobili ..."

https://www.iskreni.net/druzba/druzina-v-druzbi/166181-vzeli-ste-zivljenje-moji-zeni-a-mojega-sovrastva-ne-boste-dobili.html/
#8
Anka Klemenčič
2
Nov 18, 2015
Vsakemu človeku je dana ljubezen, a tudi odločitev zanjo, ali pa zavrnitev......vsak ima izbiro, da odpušča, ali pa sovraži, da se odpove maščevanju ali pa, da ubija. Ni pomembno kakšne barve je, ni pomembno, katero vero nosi v srcu, pomembno je, za kaj se odloči. Gorazd obsoja kristjane, nam piše črno prihodnost, ima celo svojo zgodovino, kot je ne pozna svet. A tako glede njega, kot glede kristjanov, muslimanov, ateistov.....in njih obsodbe za zla in neodgovorna dejanja, nima nihče od nas pristojnosti za obračunavanje, obsojanje....vse to je namreč v božjih rokah in vsak bo dobil plačilo po svojih delih!
Pisateljica zgornjega teksta piše, da muslimani ne morijo. Verjamem, tudi kristjani ne! Vsaka vera uči delati dobro, ljubiti, odpuščati in če si pravi vernik, delaš dobro v imenu Boga! Vsi pa, ki delajo zlo in pri tem omenjajo Boga, pa niso verniki, pač pa so orodje hudobca, kateremu so se prepustili....žal in s tem, ko ob zlih dejanjih omenjajo Boga grešijo in žalijo Boga, ki je LJUBEZEN!
#7
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Nov 18, 2015
NE "trdim"...le NAPIŠEM DEJSTVA, ki se jih Verniki NE Zavedate.Inteligenca povprečnega Človeka Danes je na MNOGO VIŠJEM Nivoju od tistega, ki še Dovoljujejo "Verovanja" v Zgodbe...pa naj si bodo te stare 1 dan ali 1000 let
Verovanje v NJIH je kot BLAZNOST Primitivnih Hord Divjakov

Religije pač spadajo v Mračno preteklost brarbarskega Sveta
NIKAKOR pa NE v Današnji Znanstveno Popolnoma Raziskan in RAZUMEN ter Moderen Svet, ki se razvija VZPOREDNO čeprav iza kulis sistemske propagande.ZDAJ vam ZAADNJE URE Bijejo da postanete LJUDJE in se DISTANCIRATE od Religijskih BLAZNOSTI v katere Verjamete kot dab res ne IMELI Kančka Svoje Pameti..


v Resnici ste samo ŽRTVE kakor so Žrtve tudi "teroristi" (sicer povsem običajni ljudje, ki jih z MANIPULACIJO pripravijo do nasilnih dejanj)

ampak to NE Pomeni da so/ste "Nedolžni"...ker za LASTNO PAMET in Dejanja ipak na koncu koncev VSAK ODGOVARJA SAM. Ta ODgovornost je bila Vernikom ODVZETA...pa za VSE kar se zgodi "krivijo" ali "hvalijo" Boga ki so mu RAVNO Katoliki Obrnili Hrbet pa se iz njega celo Norčujejo..

btw.
krščanstvo je staro cca 6 tisoč let...pred 3000 pa so se pojavile Bukve pred 2000 so na Križ ZABITIM DOdali ZGODBE in OBraze ter ISTINO "Izgnali"
570 let kasneje se je BOG Vrnil in Zdaj v Imenu ALLAHA Osvaja evropske Osvajalce..

SO BE IT
NIKOLI VEČ NE BO TAKO KOT JE BILO

PRIŠEL KONČNO JE TISTI ČAS
ČAS SOOČENJA z REALNOSTJO
ali
KONEC Holivudskih Sanj in Lagodnega Življenja Na Račun Revnih množič Širom Sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=ggtc_ilsIh0

RELIGIJA korijen sveg zla (Zabluda zvana BOG) - Dokumentarni Film - YouTube

"Bog je mrtav!...jer ako Bog nastavi da živi čovjek nikad neće dostići punu slobodu. Čovjek ne može napredovati, čovjek
#6
Ana Kos
1
Nov 18, 2015
Gorazd, trdiš, da ne poznam svoje vere - ti pa kot da poznaš mojo in drugih vero? ;)

Misliš, da bo tvoja glava obvarovana ... le moja ne - ker je mogoče krščanska?

Avtorica citata govori o neubijanju, ti pa kar o ubijanju ... :(

3000 let krščanstva? Tvoje poznavanje krščanstva?

Podivjani ekstremisti bodo lahko nevarni tudi tebi ...

Res je pa to: naj se izčisti svet, naj slabo odmre ... a, prosim Stvarnika, naj ne bo prevelikih žrtev ...
#5
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Nov 18, 2015
REMEMBER MARTA

LEPE BESEDE NISO VEDNO RESNIČNE
RESNIČNE BESEDE PA NISO VEDNO LEPE

Podivjani Extremisti so vam prinesli OGLEDALA
..in le
Krščanski Svet po PoŽEL Tisto kar je SEJAL 3000 let
#4
Marta
2
Nov 18, 2015
Uporabljam tvoje besede in se sprašujem, le h kateri golazni pa pripada ta Gorazd? Takih se jaz bojim., kajti misli rodijo besede, besede pa dejanja. Iz zapisanega komentarja se ne obeta nič dobrega in lepega .
#3
GORAZD Gogo VELNER - DJoʞko
0
Nov 18, 2015
RELIGIJE SO ZLO, ki se je končno začelo SAMOUNIČEVATI

ta "OSEBA" samo Odprto RAZMIŠLJA z ZDRAVIMI VPRAŠANJI

medtem ko Katoliki (t.j. ZNASTVENO in STVARNO Potrjeni BARBARI, ki molijo k SMRTI in TRPLJENJU ONANIRAJO pred Umirajočo in Trpečo Podobo Človeka k so ga PRIMITIVNE Horde Krščanskih BLAZNEŽEV zabile na Križ.

in "Vi" govorite o "ljubezni"...??? OD kje vam OBRAZ da se SPloh Oglašate in govorite KARKOLI o neki Drugi veri medtem ko niti "svoje" NE POZNATE..?..??!!!!

al SREČOM dolaze Muslimi...da vam mal GVINTE Vrežejo
Tudi in Predvsem Tisti ISTI po Miselnosti kot je to Krščanska LICEMERNA GOLAZEN.

SOON but ĐIZAS WILL COME DOWN
& beLIEvers Will Get Their PAYMENT

HE REMEMBERS WHAT YOU HAVE DONE TO HIM#2
Ana Kos
0
Nov 18, 2015
Samo to sem pozabila zapisati: podčrtala nekaterih misli z rdečo nisem jaz, tako je že bilo ...
#1
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2015-11-18 00:19:36 (Nov 18, 2015)
Starejša objava Novejša objava
Živa zažgana

Prebrala sem knjigo avtorice Souad Živa zažgana. Knjigo ji je pomagala napisati Marie-Therese Cuny, saj Souad ne bi zmogla, do odrasle dobe ni ne brala ne pisala. Rodila se je na vasi v Jordaniji, kjer velja kot glavno vodilo dosledno spoštovanje tradicije. Žal je ta tradicija strašno kruta do žensk, zelo prizanesljiva pa do moških. Ženske so od malega vzgajane tako, da ubogajo, tako da pravzaprav niti ne vedo, da bi bilo lahko drugače. V preprostih vaseh deklice živijo odrezane od vsega življenja, le doma delajo. Ne hodijo v šolo. Ne berejo, saj ne znajo. Ne pišejo. Niti v vasi se ne družijo z vrstnicami, ne poznajo se med seboj. Tudi v trgovino ne smejo. Oblečene morajo biti tako, kot hoče oče. Njihov edini cilj je priti nedolžna v zakon, kar morajo po poroki dokazati z rjuho s krvavim madežem. Ja, in potem seveda roditi sinove. In služiti možu. Souad se je rodila pred približno 50 leti. Poleg nekaj deklic je bil v n

Mali in Alamut

Mali si ogleduje knjigo Alamut. Vpraša: "O čem govori ta knjiga?" Hmmmmm? "O nekem gradu, tam se dogaja zelo posebna zgodba." "Kakšna?" Seveda, Mali ima zgodbe rad!

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Zaveza
(89)
Tanka
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj