Članek
Extra liga LPI.si: odigrane tekme 4. kroga
Objavljeno Nov 15, 2016

Pretekli konec tedna so dekleta odigrala tekme 4. kroga Extra lige LPI.si.  V Domžalah je, kljub dobri igri gostujočih igralk KOŠ Celovec,  ŽKD Ledita zmagala in tako ostaja edini klub, ki v sezoni 16/17  še ni bil premagan.

Kljub zaspani igri Domžalčank in silovitemu pritisku  igralk KOŠ-a v prvem delu tekme so se igralke uspele zbrati in osvojiti še 4. zaporedno zmago.  Z 20 točkami je pri domači igralkah  blestela Perić  Petra, pri nasprotnicah pa s 13 točkami igralka  Mahalbasić Nura.
Več o tekmi: ŽKD Ledita- KOŠ Celovec

V Trbovljah je pri ŠD Felix Zasavje gostovala gorenjska ekipa ŽKK Kranjska Gora – Jesenice. Domačinke, po lestvici favoritinje, so kljub odlični igri doživele poraz. Usodna je bila prva četrtina, saj so gostujoče igralke dosegle neverjetnih 21 točk in kar 8 točk razlike, kar so ponovile še v tretji četrtini. Pomembna zmaga za ekipo ŽKK Kranjska Gora – Jesenice, saj so po 4. krogu na odličnem 2. mestu.
Več o tekmi: ŠD Felix – ŽKK Kranjska Gora Jesenice

ŽKK Pomurje je gostoval pri igralkah ŽKK Krka v Novem mestu, kjer so domačinke odigrale  eno boljših predstav v letošnji sezoni, kar je zadoščalo za suvereno zmago, kljub odlični igri Alje Samec, ki je dosegla kar 19 točk.  Pri domačinkah je z 18 točkami izstopala Ajda Burgar.
Več o tekmi: ŽKK Krka-ŽKK Pomurje

Prvo žensko člansko košarkarsko tekmo po 25 letih v Žireh so odigrala dekleta ŽKK Vindi iz Hrvaške in domačinke – igralke KK Žiri. Domačinke, ki  so tokrat nastopale pred domačimi navijači, ki so se množično udeležili tekme,  so  morale kljub borbenosti in pokazani želji priznati premoč igralkam ŽKK Vindi.  Na tekmi sta največ točk dosegli  pri domačinkah Manca Hafner  14 in pri gostujoči ekipi Vindija Lara Brezovec 13 točk.
Več o tekmi: KK Žiri – ŽKK Vindi