Članek
Dejanovi angelčki
Objavljeno Sep 09, 2016

Iz sage Demončice.

Ženske. Ne moreš z njimi, ne zmoreš brez njih. Oziroma v mojem primeru: ne znam z njimi in več prostega časa imam brez njih.

Ljubezen. Ni življenja brez nje. Je pa tudi res, da traja tako dolgo in je močna le toliko, kolikor dovoljuje kredit.

Voda. Glavna opeka, ki je zgradila in gradi obstoj. A mi živimo na kopnem. Našo vodo naredi pitno kemija.

Rak. Zla bolezen, ki krade življenja. Živi pa v vodi in ta je opeka za gradnjo življenja.

Novice. Zato da nas obveščajo. In nas držijo v temi. Razen ob posebnih segmentih, kot je šport, kjer je statistik neskončno mnogo in za vsako malenkost.

Diskriminacija in toleranca. Sovražiti zaradi predsodkov je narobe, potrebno je biti strpen. Toleranca do diskriminatorcev pa se izkaže za sovražno nastrojenost.

Pozitivnost. Izničiti negativnost. Česar se držimo vsi, ko kažemo strpnost do politikov.

Čustva. Česar se ne bi smeli sramovati. Za kronično žalost predpisujejo recepte. A o tem se ne govori, razen v pretekliku in v pozitivnem smislu.

Samomor. Strahopetčev izhod. Nikoli sprejemljiv, vedno napaka. Človeško življenje je preveč vredno, da bi se končalo. Zato skačemo s padalom, vozimo 130 po avtocesti, se ubijamo z alkoholom in cigareti. Počasno ubijanje: da, hitro in dokončno: ne.

Komunikacija. To kar je iz nas naredilo najuspešnejše živali. Tudi to kar dokazuje, da smo morda najneumnejša bitja.

Sanje. Kar lahko doseže vsak s trdim delom. Škoda, da sanje 95% človeštva zajema lenarjenje v že vnaprej izpopolnjenemu cilju.

Denar. S čimer se ne da kupiti ljubezni. Je pa fino, da ga imaš za obleke in avto, da nisi nesamozavesten in nemobilen klošar, brez opcij - kam, kako in s čim - za zmenke.

To so bili nekateri izmed mnogoterih mojih angelčkov.